מהו גודל סביר לחדר ארונות?

מהו גודל סביר לחדר ארונות?

האדריכלית שלי מציעה חדר ארונות בגודל של 2.70 על 1.2 מטרים. כל הגדלה של חדר הארונות תבוא על חשבון חדר אחר. האם הגודל שלעיל הוא סביר? מהו גודל נורמלי?

אתי@

New member
תלוי כמה בגדים יש לכם ../images/Emo6.gif

לי זה נראה קצת קטן - בעיקר קצת צר, העומק נשמע סביר. נראה לי שאם רוצים מדפים בעומק של לפחות 40 ס"מ אז ישאר רק רוחב של 40 ס"מ וזה ממש מעט, לא? לדעתי פחות מ- 40 ס"מ עומק זה לא מספיק, ואני אפילו בעד 50 ס"מ עומק למדפים (פעם היה לי ארון כזה וזה היה ממש אחלה!). אני באופן אישי מעדיפה ארון בגדים כי הוא יותר אטום לאבק ומאפשר לנצל את השטח בצורה יותר יעילה. אם יש לכם מגבלה של מקום אז תשקלו לוותר...

שתי מידות רוחב בהתאם לכמות....

אם המדפים רק לאורך קיר אחד אז 120 ס"מ מספיקים בהחלט. לצורך שישוש בשני קירות האורך צריך לפחות 160 ס"מ.

נראה לי מאוד קטן

לנו כרגע יש חדר בגודל 3X3 ובביית הבא אנסה שיהיה יותר גדול- בחדר הארונות גם הצבתי את שידת האיפור שלי, ושידת ה"התארגנות" של בעלי, כך שחדר השינה נשאר ממש מינימליסטי- ואולי אפשר לגנוב ממנו קצת. האמיני לי- חדר ארונות, זה לא מותרות- זה הכרח!!!

לדעתי להקטין חדר, בגלל חדר בלאגן..

על שם חדר ארונות, ממש בזבוז. את רוצה לדעת, מה גודל טוב, של חדר ארונות אמיתית? תחשבי, מה את רוצה לעשות שם. 1. אחסון בגדים/ נעליים... 2. את רוצה להתלבש שם? את רוצה לנעול נעלים? 3. את רוצה להשיר את קרש הגיהוץ פתוח? ועוד... אם, את רוצה רק לאחסן בגדים, נורה חבל לעסות כוך, בגודל 2.70 על 1.20. גם הפרופורציה מוזרה, כי לבגדים צריך 60 ס"מ, אז נישאר 60 ס"מ להסתובב? או את נכנסת באמצע האורך 2.70 ,בשני צדדים ארונות , פעמים 60 ס"מ, אז נישאר 1.50 באמצע? או על שלושה הקירות, חוץ מצד הכניסה ישנם ארונות, ונוצרת שני פינות לא מוצלחות לאחסון? בכל מקרה, ניראה לי, שארון באורך 2.70 מספיק לבגדים של שני אנשים, וחבל לבזבז עוד 60 ס"מ לבלאגן. אבל זה אישי, כמובן. הכי טוב, תדברי עם האדריכלית, ותבדקו את כל האפשרויות.

אני לא יודעת אם זה נחשב להרבה בגדים

אבל יש לנו ארון בחדר שינה (סטנדרטי, עם 4 דלתות) שצר מלהכיל את הבגדים שלי (שלי בלבד...), כמו כן יש לנו עוד ארון 3 דלתות במדרון, שכמעט צר מלהכיל את הבגדים של בעלי שיחיה. יש לו גם מין מתלה כזה לבגדים, כמו שיש בחנויות, רק לדברים שדרורשים תליה, באורך של מטר וקצת, והוא כמעט מלא לגמרי. ואני לא מדברת על נעליים בכלל... לזה אנחנו רוצים למצוא פיתרון אחר, בצורת ארון ברוחב של 40 ס"מ לאורך כל המיסדרון שלנו (ותאמינו לי, שגם זה עלול לא להספיק תוך כמה זמן... מה לעשות, כל אחד והסטיה שלו, ואני חולה על נעליים - לפחות אני לא חולת תכשיטים, שזה הרבה יותר יקר...). אני מתכוונת כן להתלבש בחדר הארונות, לא לגהץ שם, ושיהיה הרבה מקום לתליה. מהו גודל מומלץ? רק בשביל שאני אקבל כיוון. נראה לי שאכן החדר צר מידי, כי צד אחד באורך 2.7 מטרים בטוח לא מספיק... ואין מספיק רוחב לשני צדדים. אז כמה צריך?

טיפים לחדר ארונות

תמדדי את הארונות במצבם הנוכחי, והוסיפי לפחות שליש נוסף, כי יהיו עוד בגדים במהלך השנים, וגם בגלל שיותר נוח לתלות בגדים במרווח מסויים על מנת שלא יתקמטו בארון בגלל צפיפות. כדאי גם לקחת לפחות מטר וחצי מרווח בין מדפים מקבילים- כדי שיהיה נוח להסתובב בחדר. עוד טיפ קטן- אם אתם אוהבים בגדים מגוהצים למשעי, כדאי לדאוג להמון מקום לקולבים, אצלנו חוץ מהטרנינגים והסוודרים, הכל תלוי על קולבים, אפילו ג´ינסים- בגלל שכשמקפלים אותם נוצרים שלושה קוים לרוחב המכנס, וטריקו מקופל, מקבל את פסי הקיפול.... אבל זו הסריטה הפרטית שלנו.

למעלה