מהו גורמה ומהו גסטרונום
עד המאה ה-18 היו חלק מהמילים בצרפתית המתייחסות לאנשים שאוהבים אוכל נרדפות אלו לאלו. לאחר מכן הופרדו המושגים והוגדרו במדוייק, ונקבע בשפה מעין "סולם מושגים" להגדרת האהבה לאוכל: goinfre האוכל כדי לאכול ותו לא goulu שמשמעו זללן, גרגרן, רעבתן Gourmand כל אדם שנהנה מאוכל טוב. Gourmet אדם היודע לבחור ולהעריך אוכל טוב. gastronome אדם מתייחס לאוכל כאל אומנות, ואצלו חשובה יותר האיכות ולא הכמות. הגסטרונום יחפש את המנות הפשוטות יותר, אלו שהכנתן דורשת מאמץ רב יותר כדי להגיע לשלמות. הוא אינו חייב להיות בשלן בעצמו, אבל מכיר את שיטות ההכנה ואת חומרי הגלם כדי להיות מסוגל להעריך מנה ולזהות את מרכיביה, כמו גם מכיר את ההסטוריה של המזון. ובאיזו קטגוריה אתם נופלים?
עד המאה ה-18 היו חלק מהמילים בצרפתית המתייחסות לאנשים שאוהבים אוכל נרדפות אלו לאלו. לאחר מכן הופרדו המושגים והוגדרו במדוייק, ונקבע בשפה מעין "סולם מושגים" להגדרת האהבה לאוכל: goinfre האוכל כדי לאכול ותו לא goulu שמשמעו זללן, גרגרן, רעבתן Gourmand כל אדם שנהנה מאוכל טוב. Gourmet אדם היודע לבחור ולהעריך אוכל טוב. gastronome אדם מתייחס לאוכל כאל אומנות, ואצלו חשובה יותר האיכות ולא הכמות. הגסטרונום יחפש את המנות הפשוטות יותר, אלו שהכנתן דורשת מאמץ רב יותר כדי להגיע לשלמות. הוא אינו חייב להיות בשלן בעצמו, אבל מכיר את שיטות ההכנה ואת חומרי הגלם כדי להיות מסוגל להעריך מנה ולזהות את מרכיביה, כמו גם מכיר את ההסטוריה של המזון. ובאיזו קטגוריה אתם נופלים?