מהו האושר?

רמי28

New member
מהו האושר?

אנו משכנעים את עצמנו שחיינו יהיו טובים יותר אחרי שנתחתן. אחרי שיהיו לנו ילדים. אנו מתוסכלים כי הילדים אינם מספיק גדולים, ושנהיה מאושרים יותר כשהם יגדלו. אחר כך אנחנו מתוסכלים כי הם מתבגרים וקשה איתם. אנו בטוחים שנהיה מאושרים יותר לאחר שהם יעברו את השלב הזה. אנחנו אומרים לעצמנו שחיינו יהיו טובים יותר ויהיו מושלמים כשהבן/בת זוג שלנו יצליח יותר, כשתהיה לנו מכונית טובה יותר או בית יותר גדול, כשנוכל לנסוע לנופש, כשנהיה בפנסיה. האמת היא שאין זמן טוב יותר להיות מאושרים "מעכשיו". אם לא עכשיו אז מתי? החיים תמיד מלאים באתגרים ומכשולים. עדיף לקבל זאת ולהחליט להיות מאושרים בכל מקרה. מישהו אמר פעם: "משך הרבה זמן היה נדמה לי ש"החיים האמיתיים" היו אמורים להתחיל עוד מעט. אך תמיד היה מכשול אחד. בעיה שעלי להתמודד איתה, פקס לא פתור. חוב שצריך לשלם. אז החיים היו אמורים להתחיל. עד שהבנתי שהמכשולים האלה הם הם החיים שלי". הפרספקטיבה הזאת עזרה לי להבין שאין דרך לאושר. האושר הוא הדרך לכך. יהיה טוב אם תשמור כל רגע טוב שיש לך לבד או עם מישהו מספיק מיוחד ששווה לבלות את זמנך איתו כי תזכור, הזמן לא מחכה לאף אחד. לכן, תפסיק לחכות עד סוף הלימודים, עד שתרד במשקל, עד שתתחתן, עד שהילדים שלך יעזבו את הבית. עד שתתגרש, עד יום שישי בערב או עד יום ראשון בבקר, עד הקיץ, עד הסתיו, עד החורף או האביב או עד שתמות כדי להחליט שאין זמן יותר טוב להיות מאושר. האושר הוא דרך לא גורל. תעבוד כאילו אתה לא זקוק לכסף תאהב כאילו אף פעם לא פגעו בך ותרקוד כאילו שאף אחד לא רואה אותך.

"תרקוד כאילו שאף אחד

לא רואה אותך", זה שמו המקורי של המאמר, והוא מדהיםםםם, ופעם היו לי עותקים מהמאמר הזה, או איך שלא נקרא לזה, מאוד אהבתי, וזה כל כך אמיתי. שיהיה יום נפלא היום, מיכל

1הלאה

New member
ובאותו עיניין

בהתחלה מתתי-לסיים עממי ולהתחיל תיכון. אחר-כך מתתי לסיים תיכון ולהתגייס לצבא. אחר-כך מתתי לסיים צבא ולהתחיל לעבוד. אחר כך מתתי להתחתן. אחר כך מתתי לגדל ילדים. אחר-כך מתתי לצאת לפנסיה. ועכשיו אני מת ומגלה פתאום... ששכחתי לחיות.

מיליתו

New member
כל כך נכון

אבל אני חושבת שהייתי מאושרת עד לפני כמה חודשים. השיר שמתנגן לי בראש (למרות שאני מנסה להיפטר ממנו): "זו היתה חמימות חולפת היה נדמה לי שזה האושר נגעתי בו לרגע וחשבתי שאילו הם באמת חיי כעבר שעה התבדתי נפלו עלי השמים לא יודעת מה עלי לעשות מה עלי לבקש כי הכל כל כך חשוב ולא חשוב" השיר מתאר מצויין את מה שעבר עלי מאז התקופה המאושרת של אחרי החתונה והידיעה על ההריון, דרך גילו הסרטן, אובדן התינוק, וההחלטה שאני מקבלת בימים אלה לגבי ההשתלה, כשלמעשה לא ממש איכפת לי משופ דבר... מצטערת שהפכתי שרשור אופטימי לפסימי... אבל אני דווקא אשמח לראות עוד כמה אופטימים - אולי אצליח להדבק בזה, אני ממש רוצה להידבק בקצת אופטימיות, אמון ואמונה

1הלאה

New member
הייי

הצטרפתי "לכאן" רק לא מזמן בעקבות מקרה מסויים,בהתחלה התעניינתי רק בבחור שלשמו הצטרפתי, אך לאט לאט התחלתי לקרוא גם "סיפורים" אחרים וריגשת אותי אין מה לומר,אין ספק המצב לא מזהיר בימים אלו...בלשון המעטה,אבל אני רואה כמה תמיכה ואהבה אמיתית וכנה את מקבלת פה באתר שזה ממש מרגש ואני בטוחה שגם "שם בחוץ" את מקבלת את אותה אהבה.אז.... אני אתן למילים לדבר בעד עצמן..ובהצלחה. עכשיו כולם ביחד ביצוע: אילנית מילים: אהוד מנור לחן: קובי אושרת מישהו מתחיל לשיר בשקט ואחר עונה לו כמו בת קול, תמיד אחד מתחיל, אחר ממשיך, ואש נידלקת מחרוזת של שירי אתמול. אחד מתחיל, אחר ממשיך (ו)פתאום נמוג הפחד, כך דבר לא השתנה. אחד מתחיל אחר ממשיך (ו)עכשיו כולם ביחד - אין עוד כמו מילים ומנגינה. אחד מתחיל אחר ממשיך (ו)עכשיו כולם ביחד - אין עוד כמו מילים ומנגינה. מישהו מתחיל לפרוט ברגש, תו באות שוזר לו כמו תפילה. תמיד אחד מתחיל, אחר ממשיך, ואז בין רגע שוב זוכרים כל תו וכל מילה. אחד מתחיל, אחר ממשיך... מישהו מתחיל לרקוד בחושך, מנסה לעוף על כנף תיקווה, תמיד אחד מתחיל, אחד ממשיך, ואש האושר מהבהב כמו אור, כמו להבה. אחד מתחיל, אחר ממשיך...

מענין, אבל היום כתבתי

את היצירה הנ"ל בפורום אחר ומחקו לי אותה בטענה של הפרת זכויות יוצרים. מה אתה אומר? האם יש שם ליצירה כי לדעתי היא אנונימית והמון משתמשים בה. מיכל

רמי28

New member
לי שלחו אותה באימייל

ופשוט החלטתי לשתף אותה עם כולם, כי היא כל כך נכונה ואמיתית. חוץ מזה אני ממש לא יודע מי כתב את זה.

הודגיק

New member
אושר

יש איזה מאמר באנגלית שהיה לי פעם ... שדיבר על כך בכל יום יש 72000 שניות והם מדומות לכסף בבנק ... ואז רשום שם : תשאל מה זאת שעה לזוג מאוהבים לפני פגישה ראשונה תשאל מה זאת דקה למי שאיחר לרכבת תשאל מה זאת שניה למי שהגיע מקום שני בתחרות ריצה ... והפואנטה היתה שלא סתם קוראים להווה PRESENT כלומר מתנה . והפואנטה שלי : אושר זה רגעים , כאלה שבהם לא אכפת משום דבר חוץ ממה שאתה עסוק בו באותו רגע , ובאותו רגע יש הנאה , שמחה וכיף זה הופך להיות אושר אם גם אחרי אותו ארוע או רגע שנזכרים בו החיוך עולה על הפנים .

ה מוזה

New member
במקור זה נכתב באנגלית ע"י -

Crystal Boyd מאז שתורגם לעברית ע"י מתרגם אנונימי זה מופיע בכל אימייל ואתר ברשת ובהחלט שווה להפנים את המסר שבמילים וההודעה שלך בשער תפוז

אני חייבת להגיב

למרות שאני לא קשורה לפורום אלא הגעתי לכאן מהדף הראשי של תפוז.. רק רציתי להגיש שזה מקסים ושזה גרם לי לבכות. טוב כמעט כל דבר גורם לי לבכות :| קיצר..פשוט מ ק ס י ם

l1zard

New member
כל כך נכון...

ראיתי את ההודעה בדף הראשי של תפוז.. ומשו משך אותי לפה... ידעתי את כל הדברים האלה קודם.. אבל אף פעם לא קלטתי מה המשמעות האמיתית של זה.. אפילו החתימה שלי מדברת על זה.. אבל עדיין לא הבנתי מה בדיוק המשמעות.. לא יישמתי את זה אף פעם.. אבל עכשיו.. אחרי שקראתי את המאמר.. (שהוסיף לשיחה שהייתה לי עם חברה) אני סוף סוף מתחילה לקלוט מה משמעות החיים באמת, איך אני חיה, ואיך אני צריכה לחיות כדי להגיע לאושר האמיתי... תודה לך על זה.. כי זה מאוד תרם לי להבנה של הנושא.. ולישום כמובן.. :)

eyali26

New member
גם אני

גם אני הגעתי לכאן דרך השער הראשי... זה מדהים מה שכתוב וזה כל כך נכון.. ולמרות שאנחנו קוראים את זה וחלקנו מהנהנים בראש, חלקנו אפילו בוכים וכולם אומרים שזה כל כך נכון אבל אנחנו לא מיישמים את זה... אני לפחות... אני חיכיתי כל הזמן לסיים בית ספר וחיכיתי לסיים צבא וחיכיתי לסיים לימודים.. והנה עכשיו אני ממש ביום האחרון של הסמסטר... סיימתי הכל.. מה עכשיו? לחכות שאני אתחתן? לחכות שיהיו לי ילדים? או להתחיל עכשיו עם האושר... אבל מה זה אושר? איפה מוצאים אותו? אשמח אם תפנו אותי למאמר... תודה

kity02

New member
יש מאמר יהודי מאוד יפה

שעונה על השאלה שלך: העבר - אין והעתיד - עדין (לא הגיע) וההווה -כהרף עין - דאגה מנין?

../images/Emo50.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifתגובה לכתבה..

קראתי את מאמרך הוא מאוד אמיתי ונוגע ללב....ו3 המשפטים האחרונים כ"כ יפים אני לוקחת את המישפטים הללו לחיים ויעביר אותם לעוד הרבה... תודה לך על מאמר מצויין זה....

הודגיק

New member
אושר 2

מצאתי את המאמר שדיברתי עליו קודם , למי שלא מכיר ... ערכו של זמן!!! תארו לעצמכם שיש בנק המזכה אתכם בכל בוקר בסכום של 86,400 ש"ח היתרה אינה עוברת מיום ליום. בכל לילה כל סכום שלא הוצאתם במשך היום - נמחק ! מה הייתם עושים ??? אתם לבטח לא חושבים פעמיים אהה??? נכון??כמובן!! מבזבזים כל שקל!! לכל אחד מאיתנו בנק שכזהושם הבנק הוא...זמן !!! בכל בוקר אנו מזוכים ב86,400 שניות -בכל לילה מה שלא נוצל לטובה , הולך לאיבוד! היתרה אינה עוברת ליום שלמחרת.אין אוברדרפט,בכל יום נפתח החשבון מחדש. בכל לילה מה שנותר - נמחק ! אם לא השתמשתם במה שהיה בחשבון - ההפסד כולו שלכם ! אי אפשר לחזור אחורה , ואי אפשר למשוך כנגד מחר. מוכרחים לחיות בהווה !!! חשבון הזמן שניתן לנו בכל יום!! השקיעו את זמנכם על מנת להשיג ממנו את מירב הבריאות , האושר , וההצלחה בעתיד !!! השעון מתקתק.... נצלו את הזמן היום !!! על מנת להבין מהו ערכה של שנה אחת - שאלו תלמיד שנשאר כיתה. על מנת להבין מהו ערכו של חודש אחד - שאלו אמא שילדה פג. על מנת להבין מהו ערכו של שבוע אחד - שאלו עורך של עיתון שבועי. על מנת להבין מהי ערכה של שעה אחת - שאלו את האוהבים שמחכים לפגישה. על מנת להבין מהי ערכה של דקה אחת - שאלו את האדם שפיספס את רכבת. על מנת להבין מהי ערכה של שניה אחת - שאלו אדם שניצל מתאונת דרכים. על מהת להבין מהי ערכה של אלפית השניה - שאלו את הספורטאי שזכה במדליית כסף. הבינו מהו ערכו של כל רגע והוקירו אותו יותר . אם חלקתם אותו עם אדם מיוחד , אדם יקר , זכרו !!! הזמן אינו ממתין לשום אדם!! האתמול הוא היסטוריה !! המחר אינו ידוע!! היום הוא מתנה !! לכן קוראים להווה באנגלית - PRESENT .

ממש נכון!

היי , גם אני חדשה כאן ,נכנסתי דרך הדף הראשי, אני קוראת מדי פעם כל מיני דברים פה ... ותמיד יש לי מה לומר אבל הפעם ממש רציתי להגיב על זה! זה ממש נכון אנחנו תמיד אומרים עוד מעט הכל יהיה טוב , אל תדאגי את תמצאי את האחד שלך , שנה הבאה , פעם הבאה ועוד... ו(לפחות אצלי זה ככה) בימי הראשונים אני ממש מתרגשת לרעיון ומנסה לחיות לפי גישה שמחה יותר אבל אני לא באמת שומרת על זה אחרי לכל היותר 4 ימים... עכשיו התחלתי תקופה של השתנות -התבגרות אולי ... ואני באמת חושב שעכשיו זה הזמן ושאסור לנו לדחות לאחר כך ! הרבה יותר נעים לנו וגם לסובבים אותנו (לפחות לאלו שרוצים בטוב לנו) כשאנחנו שמחים חיננים ומאושרים ! ממש ככה אין למה לחכות כי אף פעם לא ניהיה בני 6 עוד הפעם כמו שהיום של אתמול לא יהיה שוב...זה העבר צריך ללמוד מהעבר אבל עם זאת לעבור הלאה... כי באמת חיים רק פעם אחת... :)

Z90

New member
מדהים -

ניסיתי וזה עובד - תעבוד כאילו אתה לא זקוק לכסף תאהב כאילו אף פעם לא פגעו בך ותרקוד כאילו שאף אחד לא רואה אותך. מילים חזקות

למעלה