מהו הזמן הנכון (או הסיבה הנכונה) לעזוב את תחום ההייטק? (מצורף סיפור על המבורגר)

max256

Member
מקור: קבוצת חובבי המבורגר


שאלה לחובבי ההמבורגרים בקבוצה.
שמי ג'וני, עובד הייטק ללא קשר לתחום המזון. מה שכן, אני פרפקציוניסט אובססיבי לפרטים ואחד התחביבים שלי זה להכין המבורגר. מזמן למדתי שאת ההמבורגר הכי טעים בעולם - מכינים בבית. אז במשך 4 השנים האחרונות, עבדתי בקפידה על לשפר כל מרכיב בהמבורגר שלי, תוך שימת דגש על שימוש במרכיבים הכי טובים ויקרים שיש בנמצא. הגעתי למצב שכל מי שאכל אצלי אמר שזה ההמבורגר הכי טוב שאכל בחייו. ואכלו אצלי עשרות אנשים, חברים של חברים, מי לא.
את הלחמניות אני אופה בעצמי (שילוב של בריוש חמאה ותפוח אדמה, מה שגורם ללחמניה להיות רכה, אוורירית, ועמידה למיצים של הבורגר ולא להתפרק).
את הבשר אני מיישן אצל הקצב שלי בדריי למשך 45 יום, שילוב של מכסה אנטריקוט ואונטריב, טוחן ומקצץ בעצמי.
יש לי רוטב סודי על בסיס איולי שום שמחמיא להמבורגר ולא משתלט על הטעם, שגם אותו אני מכין בעצמי ולא משתמש במיונז קנוי.
משתמש בגבינת אמנטל צרפתית מיוחדת שנמסה בשניות על ההמבורגר ולא משתלטת על הטעם (הייתה תקופה שהייתי מכין American Cheese בעצמי, אבל באמת שאמנטל פשוט יותר מתאימה בעיני).
מכין בצל מקורמל בבישול איטי של שעה וחצי.
משתמש בחסה לאליק בלבד.
כל אלה יוצרים את חוויית ההמבורגר המושלמת, למרות שאין הנחתום מעיד על עיסתו.
מדוע אני כותב לכם? לא כדי להוציא לכם את העיניים חלילה. כל מי שאכל אצלי טען שאני צריך לעזוב את ההייטק ולפתוח מקום של בורגרים, ושהוא הראשון שיעמוד בתור כי פשוט אין המבורגר כזה שאתה יכול לקנות היום. רק מה שהם לא יודעים, זה שמאחר ואני לא מתפשר על איכות חומרי הגלם, עלות ההמבורגר יושבת עלי באיזור ה55 שקלים. רק חומרי גלם!
וכאן השאלה שלי אליכם, הייתם משלמים 100 שקלים על ההמבורגר הכי טוב שאכלתם בחיים + פחית שתיה? בלי צ'יפס, בלי טבעות בצל ובלי כל הברדק שכל מני משפיענים בטיקטוק מעמיסים על הקציצה.
אני תאכלס סתם משתעשע ברעיון, אני מאוד אוהב לתכנת, אבל מעוניין לדעת האם השוק ידע להעריך איכות או שהמחיר זה הדבר הראשון שאנשים יתייחסו אליו.
מנהלים, אודה לכם על אישור הפוסט! אני חדש בקבוצה ושמח שמצאתי אנשים שאוהבים המבורגרים כמוני
🙂

מצ"ב תמונות להמחשה.
עריכה: למען הסר ספק, אין בכוונתי לפתוח מסעדה, המקסימום, אם הייתי עושה משהו בכיוון זה כפי שהצעתם, פופ-אפ שפתוח פעם בשבוע, מוכר 100 קציצות והולך הבייתה. חשוב לי לשמור על איכות המוצר ולא להתפשר, בטח לא בשביל כסף. בכלל המטרה היא לא להרוויח כסף, אלא להפיץ את הבשורה ולראות אנשים נהנים ממנה שלדעתי, אין לקנות בחוץ היום.

1726745302947.jpeg

1726745327438.jpeg
 

פולגאר

Well-known member
מקור: קבוצת חובבי המבורגר


שאלה לחובבי ההמבורגרים בקבוצה.
שמי ג'וני, עובד הייטק ללא קשר לתחום המזון. מה שכן, אני פרפקציוניסט אובססיבי לפרטים ואחד התחביבים שלי זה להכין המבורגר. מזמן למדתי שאת ההמבורגר הכי טעים בעולם - מכינים בבית. אז במשך 4 השנים האחרונות, עבדתי בקפידה על לשפר כל מרכיב בהמבורגר שלי, תוך שימת דגש על שימוש במרכיבים הכי טובים ויקרים שיש בנמצא. הגעתי למצב שכל מי שאכל אצלי אמר שזה ההמבורגר הכי טוב שאכל בחייו. ואכלו אצלי עשרות אנשים, חברים של חברים, מי לא.
את הלחמניות אני אופה בעצמי (שילוב של בריוש חמאה ותפוח אדמה, מה שגורם ללחמניה להיות רכה, אוורירית, ועמידה למיצים של הבורגר ולא להתפרק).
את הבשר אני מיישן אצל הקצב שלי בדריי למשך 45 יום, שילוב של מכסה אנטריקוט ואונטריב, טוחן ומקצץ בעצמי.
יש לי רוטב סודי על בסיס איולי שום שמחמיא להמבורגר ולא משתלט על הטעם, שגם אותו אני מכין בעצמי ולא משתמש במיונז קנוי.
משתמש בגבינת אמנטל צרפתית מיוחדת שנמסה בשניות על ההמבורגר ולא משתלטת על הטעם (הייתה תקופה שהייתי מכין American Cheese בעצמי, אבל באמת שאמנטל פשוט יותר מתאימה בעיני).
מכין בצל מקורמל בבישול איטי של שעה וחצי.
משתמש בחסה לאליק בלבד.
כל אלה יוצרים את חוויית ההמבורגר המושלמת, למרות שאין הנחתום מעיד על עיסתו.
מדוע אני כותב לכם? לא כדי להוציא לכם את העיניים חלילה. כל מי שאכל אצלי טען שאני צריך לעזוב את ההייטק ולפתוח מקום של בורגרים, ושהוא הראשון שיעמוד בתור כי פשוט אין המבורגר כזה שאתה יכול לקנות היום. רק מה שהם לא יודעים, זה שמאחר ואני לא מתפשר על איכות חומרי הגלם, עלות ההמבורגר יושבת עלי באיזור ה55 שקלים. רק חומרי גלם!
וכאן השאלה שלי אליכם, הייתם משלמים 100 שקלים על ההמבורגר הכי טוב שאכלתם בחיים + פחית שתיה? בלי צ'יפס, בלי טבעות בצל ובלי כל הברדק שכל מני משפיענים בטיקטוק מעמיסים על הקציצה.
אני תאכלס סתם משתעשע ברעיון, אני מאוד אוהב לתכנת, אבל מעוניין לדעת האם השוק ידע להעריך איכות או שהמחיר זה הדבר הראשון שאנשים יתייחסו אליו.
מנהלים, אודה לכם על אישור הפוסט! אני חדש בקבוצה ושמח שמצאתי אנשים שאוהבים המבורגרים כמוני
🙂

מצ"ב תמונות להמחשה.
עריכה: למען הסר ספק, אין בכוונתי לפתוח מסעדה, המקסימום, אם הייתי עושה משהו בכיוון זה כפי שהצעתם, פופ-אפ שפתוח פעם בשבוע, מוכר 100 קציצות והולך הבייתה. חשוב לי לשמור על איכות המוצר ולא להתפשר, בטח לא בשביל כסף. בכלל המטרה היא לא להרוויח כסף, אלא להפיץ את הבשורה ולראות אנשים נהנים ממנה שלדעתי, אין לקנות בחוץ היום.

צפה בקובץ המצורף 116958

צפה בקובץ המצורף 116959
אם אתה צריך 45 יום ליישון, איך תסתדר עם 100 קציצות?
בכלל כל העבודה שלך, היא לפחות 3 שע', איך תסתדר עם 100 קציצות?
לשאלתך, 100 ש"ח, זה לא מחיר בשמיים ודיי קרוב למה שלוקחים היום בהמבורגריות הטובות. לכן התשובה היא בהחלט "כן" :-):
 

lemner40

Well-known member
אתה טועה לחלוטין במספרים
עלות חומרי גלם יחסית למחיר ללקוח
אתה צריך להכפיל פי 3 ולהוסיף מעמ
זה כלל אצבע בעולם המסעדנות
למה ?
יש עלות של המקום, של הכלים, של מיסים, חשמל, שכר עובדים
רק זה יותר ממכפיל את העלות
על זה להוסיף מעמ
על זה אתה צריך להוסיף אחוזי רווח
אם העלות של חומרי הגלם הם 55 שח
מחיר ההמבורגר צריך להיות כ 200 שח
ועל זה להוסיף את שאר ההזמנה
מה שאומר שכל אדם ישלם 300 שח
לא, אין לזה מקום בישראל
או בעולם

אגב, המונח " המבורגר של 100 דולר" הוא מונח מעולם התעופה
 

rj222

New member
עסקים שעושים כסף זה עסקים סקלבילים שיוצרים ערך מוסף ללקוחות, וללקוחות קשה לוותר עליהם עם כל מיתון שבא.
אתה רוצה לפתוח עסק שמתנהל בצורה ידנית לא יעילה עם ריווחיות, ערך מוסף, ויכולת לסקלביליות של רשת סניפים, מוטלים בספק.
גילוי נאות: בעל עסק קטן, לא אוהב המבורגרים.
 

user32

Well-known member
מנהל
שני הסנט שלי: קח בחשבון שבישראל קרוב ל70% שומרי כשרות (לפי הלמ"ס) ואפילו אלה ששומרים חלקית לא יאכלו המבורגר עם גבינה.
מן הסתם האחוז משתנה לפי איזורים גיאוגרפיים.

בהצלחה
 
למעלה