מהו החודש הטוב ביותר לעשות לנדינג ולחפש עבודה

roz האחת

New member
מהו החודש הטוב ביותר לעשות לנדינג ולחפש עבודה

קראתי באחת הודעות הישנות בפורום ישראלים בקנדה שחודשי הקיץ הם חודשים מתים כי כולם בחופשה וקשה למצוא עבודה... מצד שני את הלנדינג והמעבר אני מניחה שכן כדאי לעשות לקראת הקיץ ( בסביבות אפריל-מאי ) בגלל מזג אויר נוח........מתארגנים ואז מתחילים בחיפוש עבודה , לא ? האם זה נכון שבקיץ יותר קשה למצוא עבודה ? אז מה עושים ? מתי כדאי להגיע ?

יש כאן שיקולים סותרים.

אכן חודש אוגוסט הוא חודש שבו ברב המשרדים חסרים הרבה בעלי תפקידים כי הם בחופש. ביולי זה פחות בולט. מצד שני לקטוע שנת לימוד של ילדים חודשיים לפני סוף השנה, ולהתחיל שנת לימודים בקנדה באמצע סמסטר ממש לפני סוף שנת הלימודים זה בעייתי. אני לא חושב שמזג האויר צריך להיות פקטור ואני הייתי מגיע לכאן מייד בתחילת יולי או באוגוסט כי ממילא הסידורים של מציאת דירה, קניית ריהוט בסיסי, או שחרור קונטיינר וסידור הבית, רישיון נהיגה, רישום ילדים לבית ספר וקניית אוטו גוזלים כמעט שבועיים אצל רוב האנשים (כבר הצלחתי לעשות את זה עם אנשים תוך שבוע, אבל אלה היו אנשים מהירי החלטה ומאד אנרגטיים), אחר כך יש צורך לעשות סדנאות (חינם) לכתיבת קורות חיים, חיפוש עבודה והכנה לראיונות, וגם הסדנאות האלה לוקחות שבועיים, יש סדנאות כאלה גם בקייץ. גם תחילת מרץ הוא זמן טוב להגיע, ואז הילדים נקלטים בית ספר מייד לאחר חופשת האביב ואז יש להם כמעט 3.5 חודשים של לימודים רצופים שייאפשרו להם להיקלט היטב וילצור חברויות לראת החופש הגדול.

roz האחת

New member
תודה..ז"א

שעדיף להגיע או בתחילת מרץ ואז להכניס את הילדים ישר למסגרת או להגיע בתחילת יולי על מנת שיוכלו לסיים את הלימודים בארץ. שאלה נוספת בבקשה, הבת שלי תהיה בת 4.5 במידה ונניח להגיע בתחילת מרץ. לאיזה מסגרת היא אמורה להיקלט , וכמה זה אמור לעלות בערך ? ואח"כ בגיל 5 היא אמורה ללכת לחצי יום בי"ס וחצי גן ? תודה .

היא תקלט בגן ציבורי שמלמד 2-3 ימים מלאים

בשבוע, כלומר יומיים בשבוע, וביום שישי שבוע כן שבוע לא. שאר הימים היא צריכה להיות או בבית או במסגרת פרטית שעלותה כ 400 דולר לחודש עבור חצי תוכנית. תשאלי אמהות אחרות באותו גן מה הן עושות ותחליטי לבד.

מגיל 3.5 או 4 אותה מסגרת ציבורית, עד גיל 6 .

וזה בתוך המבנה של בית הספר, כך שכשהם עוברים לכיתה א' הם כבר רגילים.

placid1

New member
אצלנו הגן

הוא כל יום, עד 11 וחצי, וזו "משמרת הבוקר". יש גם "משמרת אחה"צ" שבה הילדים בבית הספר מרבע לאחת עד 3 וחצי. בית הספר עצמו פעיל מרבע לתשע עד שלוש וחצי עם הפסקה של שעה בצהריים שבה אפשר לאכול בבית הספר או ללכת הביתה.

השנה יום חמישי ה 26 ליוני

הוא היום האחרון ללימודים. שנת הלימודים הבאה תתחיל בין ה 3 ל 4 לספטמבר אם הם לא נופלים בשבת. תמיד מתחילים ללמוד אחרי לייבור דיי שהוא יום השני הראשון בספטמבר. אני מנחש שהשנה יום שלישי ה 2 בספטמבר יהיה היום הראשון ללימודים.

mamyn

New member
מה עם התאריכים לרישום לבית הספר?

האם קיים מוסג : תקופת רישום מסודרת לבית ספר?

לא. ניתן להירשם בכל עת אבל זה על בסיס

של ראשון מגיע ראשון נרשם. כך שאם אתה נרשם לקראת סוף תקופת הרישום או באמצע השנה אין וודאות שירשמו אותך לבית הספר השכונתי וייתכן שתצטרך לרשום את הילדים לבית ספר בשכונה סמוכה, ואז ההסעות עליך. לכל מועצת חינוך איזורית יש מועדים משלה לרישום של תלמידים חדשים בקייץ.

placid1

New member
הרישום לפי אזור מגורים

לכל בי"ס יש את רשימת הרחובות ששיכים אליו ואם את גרה ברחוב ששייך לבית הספר מקומך מובטח. אנחנו הגענו בתחילת יולי ונרשמנו לבית הספר בשבוע האחרון של אוגוסט, כיוון שרק אז המזכירות שבו מחופשת הקיץ, והיה ברור לכולם שהילדים שייכים לבית הספר הספציפי. אנחנו גרים בטורונטו, יתכן שבפרברי העיר המצב שונה.

למעלה