מהו המטריקס בשבילכם?

0Pandemonium0

New member
מהו המטריקס בשבילכם?

כפי שמורפיאוס מדבר על הדלת שהוא פותח בפני ניאו, זו שעליו לעבור בה, כך הסרט עצמו גם הוא רק דלת שאנחנו עוברים דרכה. זהו הפתח, דרכו אנחנו יכולים לראות את האמת. כמובן, כל אחד מאיתנו יכול לראות אמת שונה ועם זאת דומה, מכיוון שכולנו התכנסנו כאן, בפורום הזה. אם כולנו הגענו לאותו מקום (בקירוב), כולנו מחפשים אחרי אותו דבר (בקירוב), וכולנו ראינו את הדבר הזה במטריקס (בקירוב). אז השאלה היא בעצם, מהו המטריקס בשבילכם? למה הגעתם לפורום הזה בכלל? מה כאן מעניין אתכם? אני יכול להגיד שבפעם הראשונה שראיתי את הסרט זה היה מול הטלוויזיה עם המשפחה, ואני זוכר בעיקר את הקטע שבו טריניטי שולפת לניאו את מכשיר המעקב מהבטן דרך הטבור, כי אמא שלי אמרה שזה מגעיל. בני-הדודים שלי רק לא הבינו איך זה יכול להיות שמעולם לא ראיתי את הסרט, בגיל המבוגר כל-כך של עשר-אחת-עשרה או שתיים-עשרה שנים, אני לא זוכר בדיוק. לא חשבתי באותו זמן על פילוסופיה, אבל הניצוץ נדלק כבר אז. עד היום המילה הזו מלהיבה אותי, אגב. בחיי שאני לא זוכר את הפעמים הבאות, אבל עם כל פעם שצפיתי בסרט המחשבה שלי התחילה להתפתח בכיוון שאני הולך לדבר עליו. את ההמשכים כבר הייתי מספיק מבוגר כדי לראות בקולנוע, ואת הראשון יש לי עדיין על קלטת בבית, והייתי רואה אותו מדי פעם כשחיפשתי סרט טוב לראות. לפורום הזה הגעתי לפני כמה שנים, אני בטוח שאוכל למצוא את ההודעה הראשונה שלי כאן בקלות. אבל מה שמיוחד במטריקס הוא שהסרט הזה שלח ילד קטן, די צעיר, למסע של חקירה וגילוי. כי אני לא הסתפקתי במטריקס וזהו, לא הערצתי את הסרט, הבמאים והשחקנים ורצתי לפורום כדי לדון בהם. אני רצתי לפורום, ולאתרי אינטרנט ומקורות נוספים, כדי להבין דבר אחד: "המטריקס", מה זה? המטריקס בשבילי הוא הדלת שעברתי בה כדי לגלות את האמת, הוא האור שפקח את עיניי, והסרט ששלח אותי בעקבות בודהא, העצמי, אקזיסטנציאליזם וקונספירציות. דבר הוביל לדבר ודבר יוביל לדבר, אבל המטריקס עמד בבסיסם של כל אלה, כך שזו נקודת ציון חשובה בחיי, לדעתי. הגעתי לפורום הזה כדי למצוא אנשים שאפשר לחלוק איתם את הרעיונות שלי ולהתפתח. בסוף הפיסקה הראשונה נמצאות שאלות שעליהן, לרגל התחדשותו של הפורום, אני חושב שכל אחד מחויב לענות.

Gilliana

New member
בשבילי המטריקס הוא סרט פילוסופי-חברתי...

שהמסר העיקרי שלו, הוא לחשוב "מחוץ לקופסה" - לא לקבל את הדברים כמות שהם ולהבין שיש בכל מצב יותר מן הנגלה לעין ונראה על-פני השטח.

Blutige Erde

New member
המטריקס.

ההורים שלי דווקא הזדעזעו מהקטע בו ניאו מתעורר מחוץ למטריקס בפעם הראשונה. הם ניסו לכסות לי את העיניים כל הזמן.
מלבד הרעיון של המטריקס, לדעתי הסרט היה סרט אמריקאי ממוצע. היו רגעים קיטשיים להחריד, למשל כשטריניטי נישקה את ניאו בתוספת נאום שאמור היה להיות סוחט דמעות. ואז, גולת הכותרת- ניאו מתעורר! עליסה בארץ הפלאות? יותר כמו היפהפיה הנרדמת. הסרט עבורי היה תזכורת להמשיך לחפש ולא גילה לי שום דבר שלא הייתי מודעת אליו קודם לכן, אבל אולי זה בגלל שראיתי אותו בצורה חלקית לפני כמה שנים ואני זוכרת קצת מאז. מאז ומתמיד התעניינתי בדברים כאלו. הגעתי לפורום בגלל הדיונים והדעות. כדי ללמוד ולהתפתח, וכפי שציינת: "כולנו מחפשים אחרי אותו דבר (בקירוב)". זה סוג החברה בו אני מעוניינת.

Free Smile

New member
למה הגעתי לפורום ../images/Emo13.gif

משהו בנוסח של השאלה הזאת שאצלי נלקח לכיוון אחר, הא? ממש בדומה למה שאמרת (להוציא המילה "קונספירציות"). הסרט הוא לא רק הסרט אלא הרבה ממה שנהיה ממנו אחריו בחוויה שלי. יש לי הרבה רומנטיקה כלפיו, שכן זו היתה הפעם היחידה שהלכתי לקולנוע בלי לדעת מראש מה אני רוצה לראות. הסרט היה בהקרנת בכורה ואף אחד לא צפה בו עדיין (רק חבר שלי הוריד את החצי הראשון שלו ואמר לי שיש סרט מד"ב עם קיאנו ריבס). ויש עוד מסביב לאותה חוויה (הלכנו ברגל הביתה מהקריון, עשינו חיקויים לקטעים מהסרט, וזה הסרט היחיד שצפיתי בו שוב בקולנוע). כל זה היה בגיל 17, והסרט רק "הגניב" אותי. בזכות כך אני שמח שהוא "סרט אמריקאי ממוצע" (אף שהוא לגמרי לא ממוצע) כי הוא אכן שימש כפתח. העובדה שהוא עשוי בצורה מתוחכמת, כלומר שבאה לאנשים שאוהבים סרטי אקשן ולוקחת לעולם שפותח את המחשבה, תורמת לגדולתו. העובדה שיש בו הרבה רבדים ששווה לחקור - בעוד שרק עצם החקירה עצמה מפתחת את הסקרנות, החיפוש ומביאה לממצאים מענינים - מקנה לו את חשיבותו. רק אחרי כמה צפיות - שספק אם הייתי מגיע אליהן אילולא החשבתי אותו לסרט-כה-מלהיב - התחלתי להתענין גם בצדדים הפחות שטחיים שבו, כפי שקורה הרבה במקרים שמשהו מלהיב אותנו ואנחנו מפתחים את האהבה שלנו כלפיו ורוצים לדעת עליו יותר... בזכות הפורום נחשפתי לאנשים ולדרכים (דרכי חשיבה, דרכי ראיית עולם, דרכי חיים) ולבסוף הגעתי גם לדרך שאני כן מרגיש בר מזל שיצא לי להתקל בה. אני שמח לקרוא את מה שאתה מתאר בהתנסות שלך, זה באמת נותן טעם למה שקרה פה ואולי לפי מה שאתה משתדל לעשות - עדיין יכול לקרות פה.

למעלה