מהו המתכון לנישואים טובים?

סיגלית 2014

New member
מנהל
מהו המתכון לנישואים טובים?

בעקבות שבוע החתונות בתפוז שיחל ממחר, חשבתי לעצמי איך יוצרים נישואים טובים.
מחקרים מראים שנישואים מוצלחים יפים לבריאות, מאריכים את תוחלת החיים. אינטראקציות חיוביות בנישואים יכולות, עפ"י אחד המחקרים, להמריץ את מערכת החיסון ולהפחית את הסיכון לחלות במחלות.
ואילו נישואים רעועים עלולים להזיק ללב ומעלים את לחץ הדם. מתח בחיי הנשואים עלול להכפיל את הסיכון לפתח סוכרת.
נמצא קשר בין טיב הנישואים לבין הדרך בה הגוף מתמודד עם מתחים, והדרך בה מתבטאים המתחים יכולה להשפיע על מערכת החיסון, לגרום לבעיות במערכת עיכול, או בעיות רגשיות כמו מצבי חרדה ודכאון.

אז נישואים הם מרשם לבריאות ותרופה למחלות רבות, אולם שאלת השאלות היא איך יוצרים נישואים טובים.
מה עובד אצלכם?
האם יש לכם טיפים לזוגות שרק נשאים?
יש האומרים שהצלחת הנשואים תלויה בבן הזוג. האם זה תלוי גם בנו?
ומי מרוויח יותר בלהיות נשוי, גברים או נשים?

ושיהיה שבוע טוב

פ נ ט i ם

New member
מתכון לעוגת תפוחי עץ הולך ?

פשוט לא מבין בנישואין.... מקסימות בנשואות...

סיגלית 2014

New member
מנהל
הולך...

אם תביא את העוגה עצמה.

וגם אם לא היו נישואים, היו מערכות יחסים? היו חיים עם נשים?
אם כן, מה הצליח לך?

פ נ ט i ם

New member
פשוט מאד

חברות אמת
&nbsp
נפש תאומה
&nbsp
ובעיקר, היכולת לומר הכל מבלי לומר מילה...

ai21

New member
הדרכת חתנים טובה תעזור מאוד

חלק מהטיפים:
- לעולם לא ללכת לישון כועסים: תמיד להתפייס לפני
- להתייחס לנישואין בתור שותפות, ולא כדרך להשגת שפחה חוקית
- אף פעם לא מעליבים את בת הזוג

סיגלית 2014

New member
מנהל
לא רק לחתנים

שני בני הזוג, לדעתי צריכים הדרכה.
וכל מה שכתבת נכון וחשוב. אהבתי במיוחד את הנקודות השנייה והשלישית.
אתה גם מיישם? לא נתקל בקשיים?

ai21

New member
לא יודע למה פחות עושים "הדרכת כלות" דומה

אולי בגלל שמבחינה מסויימת נשים נוטות כן לעשות את זה, וגברים פחות.

אני לא חושב שזה קשה - ההפך.
אני לא מבין איך אנשים יכולים לחיות במצב מלחמה תמידית - מעליבים ומשפילים זה את זה והופכים את הבית לשדה קרב.
פשוט סיוט.
ובשביל מה? בשביל אוכל קצת יותר טעים? כדי לחסוך עוזרת או קצת כסף? כי משהו נשבר? כי מישהו עשה טעות?

סיגלית 2014

New member
מנהל
מנסה לענות

תקשורת, תקשורת ו..... תקשורת.
תקשורת נכונה היא המפתח לדעתי. ללמוד להקשיב לצד השני, להבין אותו, להכיל אותו.
לא לחשוב רק איך עונים בהתקפה כדי להגן על עצמנו וכדי להשפיל את הצד השני (כמה פעמים עשינו את זה, אה?).
לדעת מתי לדבר ברצינות ומתי להוסיף הומור. גם הומור, לדעתי, הוא חלק מאד חשוב בזוגיות, לדעת גם לצחוק על עצמנו. הוא גם מקרב וגם מהווה דרך התמודדות.
לתת הרגשה שמדובר בשניים, שניים שמהויים שלם ולכן אף אחד לא אמור להרגיש בודד. להרגיש בודד במערכת זוגית זה אסון.
וכמובן, גילויי אהבה. אני הייתי מתה בלי נגיעות, חיבוקים.
הייתי מוותרת על סקס, אבל לצערי אי אפשר

1precious1

New member
למה

היית מוותרת על סקס?
נראה לי משהו מאוד טריויאלי וחלק ממה שמחזק נישואין זה הסקס, לא?
כל עוד שיש עדיין משיכה ורצון לעשות סקס, שלא לדבר על ההרגשה המופלאה של "האחרי".

1precious1

New member
דעתי

אמונה אמיתית בשותפות בדרך וחברות, פשוט חברות טובה.
להתייחס לבן/בת הזוג שלנו כמו שאנחנו מתייחסים לחבר הכי טוב שלנו, זה שהולך איתנו מהיסודי או מהחטיבה.

כזה שהוא באותו ראש כמו שלנו, כזה שמותר לריב איתו, אבל לא משנה עד כמה הריב יהיה חמור או קשה, אתה יודע שבסוף תשלימו והוא תמיד יהיה שם בשבילך ואתה תמיד תהיה שם בשבילו.
כזה שהוא/היא יהיו האדם הראשון שתרצו לספר לו על החוויות הכי נעימות של החיים שלכם ותרוצו לבכות לו/לה על הכתף ברגעי המשבר.

כאלה שבאמת תרגישו כאילו ולקחו לכם איבר בגוף אם דרככם תיפרד.

ai21

New member
לחלק מהאנשים יש נטייה "לאגור" כעסים

הנטייה הזו הרסנית - והופכת ריבים לקטסטרופות (את אף פעם לא X. אתה תמיד Y, אנחנו שונים מדי),
גם כשבני הזוג התחילו כחברים הכי טובים,
כי הם פשוט "הופכים" למשהו אחר.

לכן הפטנט של "אף פעם לא ללכת לישון כועסים", "אף פעם לא ללכת לישון אחרי שהעלבת את בן/בת הזוג" עובד.
הריבים נולדים "גמדים" ונעלמים באותו יום, במקום לגדול ולהפוך לשנאה.

האמת היא

שצריך לשמר את האהבה. כל יום לזכור למה התחתנו עם אותו אדם. ואף פעם לא לקחת אותו כמובן מאליו. לאנשים יש נטיה במיוחד בנישואים ארוכי שנים לקחת כמובן מאליו שהאישה / בעל שהם נמצאים יישאר שם לנצח.
זה לא תמיד עובד ככה.
אם מודעים לכך שהחיים הם בני חלוף, ומה שיש היום לא בהכרח יהיה מחר. אז גם היחס לבן הזוג יהיה בהתאם.

איזו שאלה מעניינת וכייפית

אז ככה אני מסכימה עם כל מה שנאמר כאן

אני מסכימה עם כולכם קודם כל כבוד תמיד גם כשכועסים ויש חילוקי דעות מדברים בכבוד בשפה מכובדת
לעולם לא לרדת לרמה נמוכה בדיבור, לטרוק או לזרוק וכאלה (אני מניחה שזה ברור אבל בכל זאת בעידן של היום חשוב להדגיש).
צריך להבין שהבן זוג הוא שותף למסע החיים שהחיים לא קלים ולכן יותר קל לצעוד בשניים אותם לדעתי

ומתייעצים לגבי הכל וחושבים איך לשני הצדדים יהיה טוב, בעצם האושר שלי זה גם האושר של בן זוגי !

וכן צריך לשמר את האהבה והרומנטיקה לא לקחת כמובן מאליו אף אחד ואינטימיות (סקס)חשובה ביותר מקרבת וגם גורמת לכל אחד להרגיש
פורח ובטוח. צריך לחשוב גם על פעילויות משותפות ביחד שמקרבות תחומי עניין תחביבים וגם לחוד לפעמים לא לשכוח זמן לעצמנו.
ברגע שנבין שלא שווה להילחם על שטויות כמו סדר וכסף ומשחקי כוחות=אגו וקנאה מטופשת אז יהיה יותר קל.
אני גם רוצה לומר שלא לכל אחד מתאימה זוגיות ונישואים, לא כל אחד בנוי לזה ! וזה בסדר כולנו בני אדם שונים.
אני מאז ומתמיד חיפשתי שותף למסע החיים , מישהו שיבין אותי ואני אבין אותו למרות שאנחנו מבינים אין דבר כזה 100% כי בכל זאת יש שוני. אני לומדת המון על עצמי ועל שנינו במהלך שנת הנישואים הראשונה שלנו ב1/7 נחגוג שנת נישואים ראשונה !

ב14/8 נחגוג שנתיים יחד ואני חושבת שעברנו המון יחד למדנו התבגרנו יחד ומילת המפתח כבוד כבוד הרבה סבלנות ואיכפתיות
ברגע למישהו איכפת זה עושה את כל ההבדל.
אני תמיד האמנתי באהבה לכל החיים כמו הוריי 38 שנים! והוריו גם יותר מ25 שנה

למעלה