מהו הסבר לכך שתירס אינו מתעכל ?

TheFinalCut

New member
תירס מתעכל היטב, קליפת הגרגר לא

לגרגרי תירס יש קליפה הבנויה מרכיבים שאיננו מסוגלים לעכל, כגון תאית, המיצלולוז וקצת ליגנין. לכן הקליפה אינה מתעכלת וממשיכה הלאה והחוצה, אך שאר רכיבי הגרגר (עמילן, חלבון, ויטמינים ומינרלים) מתעכלים ונספגים ללא בעיה.
 

לקשמי

New member
אני חושבת שהיא התכוונה

למה תירס חי אינו מתעכל. הרי ידוע שחייבים לבשל את התירס לפני שאוכלים אותו.
 

d a p h n a

New member
לא, דווקא סביר שהכוונה לתירס מבושל

אכן אחרי שאוכלים תירס חלק מהגרגירים נשארים בצורתם השלמה גם אחרי שהם יוצאים מהגוף. הסיבה היא בדיוק זו שפיינל-קאט אמר: הקליפה של הגרגר לא מתעכלת. לכן בזמן האכילה, הגרגירים אותם לעסנו מתעכלים, אבל אם אוכלים את התירס יחסית מהר וחלק מהגרגירים נכנסים למערכת בלי להלעס (כלומר בלי שהקליפה שלהם "נפצעת"), אותם גרגירים לא מתעכלים ויוצאים כלעומת שנכנסו.
 

lightflake

New member
זה על מנת שיוכל לצאת מהצד השני

ולצמוח
 

קסקסון

New member
נסי ללעוס את הגרגרים היטב

ואז סביר להניח שלא יהיו לך יציאות עם גרגרי תירס שלמים.
 
למעלה