מהו הפתרון הסופי לטרור ?

sombol

New member
מהו הפתרון הסופי לטרור ?

השאלה החשובה ביותר מהו הפתרון הסופי לטרור ? השמאל טוען: טרנספר ליהודים - היפרדות. המרכז טוען: שיתוק. הימין טוען: טרנספר לערבים - היפרדות. ובכן יש כמה נימוקים בעד טרנספר ליהודים ויש כמה נימוקים בעד טרנספר לערבים... אבל מי הפר את ההסכמים ? היהודים או הערבים ? מי נותן כסף למתאבדים ? היהודים או הערבים ? מי הזמין את ספינת הנשק קארין-A ??? מי מחנך את הילדים לרצח והשמדת עם ? היהודים או הערבים ? מי מלמד בבתי ספר ואוניברסיטאות לשנאה ??? ולאור כל ההוכחות והטיעונים מהי דעתכם ??

resh0

New member
יש פתרון סופי לטרור! יש דוגמאות.

להיכן נעלם הטרור הצ´צ´ני? להיכן נעלם ייצר האלימות הפלשתיני בירדן ובמצרים? להיכן נעלם הטרור הכורדי? מי שרוצה (באמת) "לכסח את הצורה" (כדברי מיצנע) לטרור, יודע את הדרך הנכונה והמוכחת כמוצלחת. מי שמנסה דרכים אחרות, נכשל בהן וממשיך לבצע את אותה הדרך, לא רוצה באמת לפתור באופן סופי את בעיית הטרור.

guy666zzz

New member
לדעתי הפיתרון לבעיה שלנו ושל הפלשתי

צריך להיות שונה מכל מה שמדברים. לא יכולה לקום מדינה פלשתינים בשתי חלקים נפרדים - איזו מדינה בעולם מתקיימת בשתי חלקים נפרדים, כשביניהם חוצצת מדינה עויינת??? הפיתרון לדעתי צריך להיות שונה מכל מה שמדברים עליו. טרנספר של כל האוכלוסייה הערבית ממזרח י-ם, כי סך הכל לאיזו מדינה בעולם יש בירה שמחולקת לשניים, ואנו לא יכולים לוותר על י-ם אחרי ש2000 שנה התפללו אבותינו להיות בי-ם. המדינה הפלשתינית צריכה להיות בירדן, והערים הגדולות ביהודה ושומרון יסופחו אליה. בקשר לרצועת עזה באמת אני לא יודע מה אפשר לעשות...

Peace2002

New member
אתה בכלל לא מבין מה אתה כותב

אי אפשר לספח לירדן ערים בודדות, שלרובן אין בכלל קשר פיסי לירדן! תסביר לי איך בדיוק אתה מתכוון לספח ערים בודדות לירדן, ואת השטח שביניהם לבין ירדן להפוך לישראלי? אני משתוקק לדעת. בקשר לירושלים. למה שאנחנו נחליט איפה הפלסטינים יגורו? באיזו זכות אנחנו יכולים לגרש אותם מבתיהם במזרח ירושלים? ישנה עוד עיר מחולקת, לא רחוק מאיתנו. ניקוסיה בקפריסין. אנחנו לא כאלה מיוחדים.

guruyaya

New member
אם אתה מתעקש שאידיאולוגיה ממצים

ע"י סיסמאות קליטות "השמאל טרנספר ליהודים" "הימין טרנספר לערבים", אני מוכן להתווכח איתך במישור הזה. אבל בתנאי שאתה לא מנסה לעלות מעל לרמה של הסיסמאות הללו ורמת הויכוח הזו (במילים פשוטות - אל תיכנס לויכוח ברמה שאתה לא מסכים לנהל אותו). בשאלת ה"מי הפר את ההסכמים", אנחנו נתחיל את הדיון בשאלה האם בהכרח הפרת הסכם היא תמיד צעד לא הוגן. אם אני אכפה עליך הסכם (ואנחנו בהחלט כפינו על הפלסטינאים הסכם, וטוב שכך- אגב), שבו אתה תקבל מדינה בלי מוצא לים, שתלויה כלכלית בי, ועל כן אין לה שום עצמאות מהותית, האם יש לי זכות באמת לבוא ולהגיד: הוא הפר הסכם אז הוא לא בסדר? כאשר אתה רוצה לעשות סימטריה בין שני הצדדים, עליך להיות קצת יותר זהיר. אני בטוח שתוכל ללכת לרשות הפלסטינית ולסכם איתם בלי בעיה שעל כל בית קפה יוקרתי שהם מפוצצים אצלנו, אתה מפוצץ בית קפה יוקרתי אצלם. הם יסכימו משום שאין להם בתי קפה יוקרתיים. אם ניקח את השאלה "מי נותן כסף למתאבדים" אני אענה לך שהפלסטינים. ומי נותן כסף לצה"ל, שהורג אלפי ילדים ברשות? מי נותן כסף למתנחלים שחומסים את האדמות שהיו שייכות להם פעם (אני לא אדבר כרגע על פרשת הזייתים והעצים העקורים, אלה על הדברים הברורים מאליהם)? לשאלתך "מי מלמד שנאה בבתי הספר והאוניברסיטאות", אני אענה לך שבבתי ספר יסודיים ותיכוניים, שני הצדדים. שיעור מולדת בבית ספר יסודי, מסביר לך בצורה מאד יפה, איך שהערבים עשו לנו מאורעות ואנחנו הגבנו. כמה זה מדוייק? לא ברור. לא ידוע כמה מהתגובות שלנו באו באמת מהגנה עצמית, לא ברור עד כמה מהם כוונו בצורה הנכונה. אחר כך בתיכון, מלמדים אותך שהיהודים קיבלו את הצעת החלוקה והערבים לא. השקר הקלאסי שבן גוריון דאג להנחיל עוד בתחילת הדרך. ליהודים הייתה הנהגה דומיננטית בראשותו של בן גוריון, שתפסה את הצעת החלוקה כטוב ביותר האפשרי אז. לערבים לא הייתה הנהגה כזו. שני הצדדים היו מפולגים בשאלה, אבל ההנהגה הבן גוריונית כפתה את החלטתה, ולכן אנחנו "קיבלנו" את החלוקה. כמובן שבמלחמת העצמאות, כבשנו שטחים מחוץ לתוכנית החלוקה, מה שמעלה תהיות על השאלה עד כמה באמת קיבלנו אותה. לגבי קארין איי, אני רק אגיד שלנו, קל לדבר. אנחנו יכולים להחזיק פצצת אטום, למרות שאנחנו מצהירים שאין לנו, אבל הרובים של הרשות הפלסטינאית זה חטא בל יכופר. עובדה היא שמדינה ללא צבא, איננה מדינה, ואני בהחלט לא חושב שמדינת פלסטין צריכה להיות מפורזת (אולי בשלבים הראשונים). למעשה, בקארין איי מתמצה הכשל הלוגי הישראלי בצורה הקלאסית: קודם כל הכרזנו מלחמה על הרשות הפלסטינית (וממילא, הפצצת יעדים בתוך הרשות ע"י מטוסים, היא לא בדיוק שיא הנאמנות להסכם), ופתאום אנחנו מתלוננים כשהפלסטינים מחמשים את עצמם. אז אני לא מתלונן על כך שעצרו אותה. זה תפקידו של צבא. אבל לבוא אליהם בטענות על כך שהם מפירים הסכם, אחרי שממילא הודענו שכל ההסכמים בטלים? איזו מין חשיבה זו? יאיא

sombol

New member
שלום גורויאיא !!

אתה משווה בין המתאבדים והמחבלים לצה"ל ??!! אני לא יודע איך אני יכול להתווכח עם משפט כזה שאתה משווה בין צה"ל לבין המחבלים !!?? אז אתה מצדיק באיזושהי את הטרור כאילו שעם סובל ומסכן ומדוכא כמו שהם זכאים להפעיל טרור נגדנו ?? כאילו שהטרור זה זכות של לחימת חופש נגד הכיבוש ?? כל ההסברים האלה הם מדהימים אותי כל פעם מחדש !! שמעתי כל כך הרבה ישראלים שמאשימים אותנו הישראלים בטרור שמופנה כנגדנו אין לי מילה שיכולה להביע את הרגשתי כלפי דעתכם הזאת איך יתכן בעולם שאנשים יאשימו את מדינתם בטרור שמופנה כנגדם בגלל שאנחנו חזקים והם חלשים ומסכנים אז הטרור שלהם מוצדק ואפשר להבין את הטרור שלהם וכל זה.... עד מתי ?!?! עד מתי הטרור שלהם יהיה מוצדק ??!! כל טרוריסט מצדיק את עצמו אחרת הוא לא היה טרוריסט !!! גם היטלר הצדיק את עצמו !!! השאלה היא האם אפשר בכלל להצדיק טרור ?? האם אפשר להצדיק חינוך ילדים לרצח והשמדת עם ??!! האם אצלנו מחנכים את חיילי צה"ל לרצח והשמדת עם ?? לדעתי כל חייל שמתעלל בלי סיבה עובר עבירה בלתי חוקית ונענש על כך אתה כנראה משתמט הוא דעתך שלילית כל כך על צה"ל שאתה לא מוכן לחשוב שזה כך אני מוכן ללכת איתך לכל בית ספר בשטחים ולראות מה מלמדים שם את הילדים ודעתי העיקרית על צה"ל היא בלי צה"ל כולנו כבר היינו בתאי גזים אי אפשר לחיות יום אחד בלי צה"ל ואתה משווה אותנו למחבלים !!!

guruyaya

New member
תת שרשור בנוגע לצה"ל מול מתאבדים

לצורך ההסבר שלי למה שאלת "איך אתה משווה בין צה"ל למתאבדים" פסולה, אני אשתמש במשל. נניח והלכת ללשכד הסעד, והודעת שאין לך עבודה. נתנו לך 50 ש"ח. שניה אחריך, נכנס אחיך התאום הזהה, הגרא באותו המקום ממש, והתלונן שאין לו עבודה. הוא קיבל 7000 ש"ח. תחושת הבטן שלך כאשר אתה קורא את השורות הללו, היא שיש כאן משהו לא צודק. אבל למה אתה אומר שיש כאן משהו לא צודק? מה אתה משווה בין המקרה שלך למקרה של אחיך התאום? הרי אתה באת שניה אחריו! הוא אחיך התאום, אבל הוא מסורק אחרת! גם הוא מחייך הרבה יותר נחמד, והשיניים שלו יותר בריאות... אני יכול להמשיך ככה עד קץ הדורות, אבל אתה מבין שממילא אין שני מקרים שווים לעולם. השאלה היא האם השוני הוא מהותי. אני לא תוקף כאן את צה"ל. אני חלק ממנו (גם אם חלק מאד מזערי), אני גאה בכך שאני חלק ממנו ואני חושב שהוא מוסד חשוב. אני תוקף את התנהגותו ומדיניותו של צה"ל, תחת ההנהגה הנוכחית (ואני בטוח שהנהגה שפויה הייתה משנה את אופן התנהגות זה, ולו ע"י הוצאתו ממרכזי אוכלוסיה). מסיבה זו, אני מאתר את הנקודות שמבחינתי ראויות להשוואה: 1. מחבלים מתאבדים פוגעים בחיים ובאזרחים חפים מפשע, בתגובה למעשים שהם תופסים כלא ראויים, של ממשלת ישראל. 2. צה"ל פוגע בלוחמים ובאזרחים חפים מפשע, בתגובה למעשים שאנחנו תופסים כלא ראויים של הרשות הפלסטינית. 3. המעשים הלא רואיים שהמתאבדים תופסים כמניע למעשיהם, קשורים ישירות בחיי אדם, ובאיכות חיי אדם. 4. המעשים שלא ראויים שאנו תופסים כמניע למעשינו, קשורים ישירות בחיי אדם, ובאיכות חיי אדם. עד כאן הנקודות שאני יכול להשוות בין שני הצדדים. נקודות השוני? ישנן, אבל אני לא בטוח שהם יחמיאו לנו. נקודות שוני כמו מי הרג יותר, במספרים ובאחוזים אצל מי? מי פגע ביותר ילדים? מי הצד היותר חזק, שיכול להרשות לעצמו לגלות יותר רחמים? מי פוגע באופן ישיר בכל מהלך החיים התקין של מי? אני לא מכחיש שניתן למצוא נקודות בויכוח לטובת צה"ל (הסתכלויות מסויימות על השאלה "מי התחיל", לטעמי צרות מדי. עצם מעשה ההתאבדות בשטח שאיננו שטח לחימה, בניגוד לפעילות צה"ל). אבל אני לא יודע מה יצא בחשבון הכללי במקרה הספציפי הזה. עדות של חברי ששירתו בשטחים, מראה שההנחה שעל מעשי התעללות בלתי "מוצדקים" חיילים נענשים, לא ממש עומדת במבחן המציאות. בכל אופן, אתה צריך להבדיל בין מה שאתה קורא "מוצדק", לבין מה שאדם שנעשה לו העוול קורא מוצדק. אם מאישה נמנעת לידה בבית חולים, משום שישנו חשד שברכבה יש פצצה, באופן טיבעי לחלוטין גם לך וגם לי, קל "להצדיק" את זה. אבל לאישה הפלסטינית, שבריאותה ובריאות התינוק שלה נפגעים, קשה יותר להצדיק את זה. איפה הצדק נמצא באמת? תאמין לי שאני ממש לא יודע. ואם אתה רוצה שאני אגיד לך את האמת - לדעתי קל לך להצדיק את צה"ל, ולהאשים את הצד השני, פשוט משום שצה"ל לא מאיים עליך, והצד השני כן. ממש כפי שלי קל להקל ראש בצה"ל, ולהחמיר עם המתאבדים. תודה לאל, ההסתכלות שלי מנסה להיות מעט יותר רחבה מזה.

guruyaya

New member
תת שרשור חינוך

אני אשאל אותך לפני שאני מתחיל לפרוס את טענותי למערכת החינוך: האם אתה באמת, עמוק בליבך, מאמין שהחינוך שלך היה נייטראלי מבחינה ערכית? שכל מה שלמדת, הוא אמת צרופה? מכיוון שאני מניח שתשובתך היא לא, אני אפרוס בפניך את כל מה שיש לי להגיד על חינוך: כאשר מסבירים לך שהשואה הובילה להקמתה של מדינת ישראל, מסבירים לך שאתה נמצא בסכנה קיומית, ושכל האמצעים כשרים. יש אנשים כמוך, שיגיעו לפתרון של טרנספר. אתה יכול להכחיש עד מחר שזה מה שלימדו אותך, אבל די הסגרת את זה בסוף ההודעה שלך. בקשר לעובדות? העובדות הן שהתנועה הציונית הייתה בשיא כוחה באותה התקופה, והבריטים איבדו כל חשק להתעסק עם קולניות, שלא הקלו על הלחצים הכלכליים שלהם במיל. מכיוון ששתי המעצמות הגדולות, מסיבות שלהן, נאלצו לתמוך במדינה יהודית, היא הייתה קמה חזקה ובריאה. כאשר מלמדים אותךם ש"היהודים" קיבלו את הצעת החלוקה ו"הערבים" לא, מלמדים אותך ש"הערבים" תמיד ילכו על הכל או כלום. המסקנה המתבקשת מזה, היא "אף שעל", כי "אם תתן להם אצבע, הם יקחו את כל היד". העובדות? הערבים, כמו היהודים נחלקו לשתי מחנות. אלה שקיבלו את הצעת החלוקה ואלה שלא. אצל היהודים, המחנה שקיבל את הצעת החלוקה ניצח (פשוט מסיבות הקשורות במבנה הפוליטי), ואצל הערבים הוא הפסיד. מלמדים אותך שנהגו להגיד "ארץ ללא עם, לעם ללא ארץ". היה כאן עם. מלמדים אותך שכל ההתקפות של ההגנה ולח"י, היו "תגובות". קל מאד להראות שמדובר בהגדרות גמישות. מלמדים אותך שמדינות ערב תקפו את ישראל, בגלל שערבים שונאים יהודים. בפועל מדובר בסיטואציה פוליטית שחייבה מלחמה ערב מלחמת השחרור. מלמדים אותך שבן גוריון היה מנהיג טוב, והוא היה חרא של מנהיג, אבל זה לא קשור. במילים אחרות - את השנאה שלהם, קל לראות, כי היא יוצאת נגד החינוך שלך. את השנאה שלך קשה יותר לראות, בגלל שהיא חלק מהחינוך שלך.

sombol

New member
אוי לי על גורויאיא

איזה חינוך קיבלת ??!! מי הם ההורים שלך ??!! אתה משווה בקלות בין החינוך שלנו לחינוך של הערבים !! משווה בין צה"ל לבין המחבלים !! אני מציע לך לבוא איתי לכל בית ספר שקיים בשטח הרשות הפלשתינית ולראות ולשמוע בעצמך מה מלמדים שם את הילדים !! ככה תתעורר ולא תדבר יותר שטויות שקריות !! ואחר כך תבוא איתי לכל בית ספר שתרצה של היהודים ביש"ע ותראה מה מלמדים שם את הילדים ככה תראה ותאמין בעצמך באמת האמיתית !! תבין סוף סוף איפה אתה חי !! תקבע אתה את היום ואת המקום אני מוכן לבוא איתך ככה תבין מהי האמת תבין שבלי צה"ל כולנו היינו בתאי גזים ! אי אפשר לחיות יום אחד בלי צה"ל ! ותפסיק להסביר ולהבין את הטרור הערבי ולהגיד שהעם שלך אשם בטרור שמופנה כנגדו כי זה שקר איום ונורא.

guruyaya

New member
אני קיבלתי חינוך

להטיל ספק במה שנראה לי כל כך ברור. אם אתה לא קיבלת את החינוך הזה, ואתה כל כך בטוח ש"אין מה להשוות", עד שאתה אפילו לא טורח להסביר את עצמך כמו שצריך (מעבר ללהגיד לי - תתעורר. וואו! ממש טיעון חזק), אני לא מוצא את עצמי בבעיה מיוחדת. אני לא ישן. אני פשוט ער בצורה קצת יותר כוללת. יאיא

sombol

New member
אני אמרתי לך בוא ניווכח בעצמנו באמת

אם אתה חושב שאני לא טורח להסביר למה אי אפשר להשוות בין פעולות לצה"ל לפעולות החמאס בוא נלך לראות בעצמנו במו עינינו את בתי הספר של ערפאת לעומת בתי הספר של היהודים ביש"ע ! אתה תבחר איפה ומתי אני מוכן לבוא ולראות מי צודק ?! האם צריך לעשות טרנספר ליהודים או האם צריך לעשות טרנספר לערבים.

למעלה