מהו הצורך העיקרי בגיל שנתיים בגן

מהו הצורך העיקרי בגיל שנתיים בגן ../images/Emo151.gif

שלום לכולן, אני אימא של גלגל המקסימה האושר שלי! גלגל עכשיו בת שנה ושלושה חודשים כמעט! בספטמבר היא תהיה בת שנה ו-10 בערך! היא בינתיים איתי בבית ואנחנו מבלות בכייף כל יום! (היא גם יונקת...) עשיתי סיבוב גנים ואני בהתלבטויות: * האם לשלוח ישר לגן או שעדיף לפני -כן משפחתון עם 4 ילדים? * הייתי בגנים פרטיים באיזורינו, אבל ההתרשמות שלי היתה דווקא מהגנים של ויצו- מכירות? * בתפריט של כולם היה לחם עם שןקולד - וגלגל עדיין לאטעמה ממתקים! ואני לא רוצה לקלקל בכל מקום שביקשתי וכו´..... אמרו לי שינסו אבל-... * ההלבטות הגדולה שלי היא בעצם מהו הצורך בגיל שנה וחצי שנתיים וחצי: האם צריך מסגרת שמעניקה הרבה גירויים, הרבה ילדים,"אוניברסיטה"... ועוד=כלומר גנים עם חצר פעיליות חוגים וכו´.... או מסגרת שבה מעניקים יותר חום יחס אישי ובטיחות=שזה בעצם מטפלת עם 4 ילדים, שלרוב זה נעשה בביתה- אתן יודעות אין הרבה חוגים חצר פרטית למישחקים..... אני גרה בצפון ת"א אז עם מישהיא מכירה משהו מניסיון אישי- אשמח לשמוע אני במייל או באי סי קיו...... תודה רבה מראש מאמאכושר של גלגל

דיאנה1

New member
הי מאמאכושר!

נראה לי קצת מפחיד מטפלת אחת לבד עם ארבעה ילדים. לדעתי עדיף גן, וכדי שזה לא יהיה על חשבון החום והאהבה לדאוג שיהיו הרבה מטפלות יחסית למספר הילדים. גן של ויצ"ו יכול להיות מצויין. איפה שאני גרה יש שני גנים של ויצ"ו שנחשבים מצויינים ואני מכירה אמהות ששולחות לשם את הילדים ולא לגן פרטי כי הן טוענות ששם יותר טוב. צריך לבדוק כל גן בפני עצמו, את מספר המטפלות יחסית למספר הילדים, הנקיון, הבטיחות וכו´. בקיצור - אני בעד גן בגיל הזה. הם גם מאד נהנים מהחוגים והגירויים שגן נותן להם. לגבי המתוק - זו באמת בעיה. לא נראה לי שתצליחי למצוא גן שלא נותן בכלל שום דבר מתוק ורק מזון בריא. בגן של שון היו הורים שהתנגדו למיץ ממותק שהיו נותנים לילדים, אבל זו היתה בעיה לחלק מהילדים לתת ולחלק לא. בסופו של דבר הם יחשפו למתוק, אין מה לעשות. מאחר ויש לה בסיס תזונתי בריא נראה לי שהנזק לא יהיה גדול.

הי מאמא - גם אנחנו במתלבטים

וכיוון שאני מניחה שאנחנו מדברים על אותו ויצו - כרגע זה אצלנו במקום ראשון בטבלה. גם שמעתי המון המלצות מאמאהות ששלחו לשם את הילדים וגם התרשמתי לטובה מהמקום והצוות. אז אולי שנה הבאה הבנות יהיו באותו גן? כבר נחמד - לא? ואם את יכולה לספר אילו גנים פרטיים ראית - אני אשמח לשמוע כי אני בעיקר שמעתי מחברות על ויצו... משפחתון לא עלה אצלנו בראש בכלל - אני רוצה גן עם הרבה ילדים והרבה אינטראקציה...

מי צריך גן?

בוקר טוב, קצת קשה לי להבין את ההתלבטות. האם את חייבת לשלוח אותה לגן כדי לשוב לעבודה? בגיל כה צעיר ילדים זקוקים בעיקר להורים שלהם, והגן נועד לשחרור ההורים ולא לטובת הילדים. את כותבת שכיף לכן בבית, אז למה שלא תמשיכי את זה כל עוד את יכולה? מתוך השאלה שלך נראה לי שאת התשובות את כבר יודעת. לילד שרגיל לקבל את מלוא תשומת הלב במשך היום לא קל לחלוק בתשומת הלב עם הרבה ילדים נוספים. כדאי שבגן יהיו מטפלות רבות ככל האפשר, ומספר קטן של ילדים. בפעוטון שבו יש מטפלת אחת הסיכון רב יותר, וכאשר אחד הילדים זקוק לה או כאשר קורה לה משהו אין מי שישגיח על שאר הילדים. כל נושא הגירויים נראה לי מוגזם. לילדים יש יכולת מופלאה ללמוד בכל מקום שבו הם נמצאים. מהעלים בחצר, מן הכלים במטבח ומנעלי הבית. כל הגירויים המיוחדים, כמו משחקים וחוגים וארגזי פעולה, הם בעצם תוספת מלאכותית בלתי נחוצה. אני בטוח שבתך תמצא גירויים בכל גן שיספק לה את המסגרת המתאימה. והמסגרת הזו היא מסגרת של חום ואהבה, ולא של לוח זמנים ופעילויות. כדאי לראיין גננות, ולצפות בעבודתן, לפני שמפקידים בידם את האוצר הזה. ובעניין הבריאות והאוכל, מצאתי אתר של כתב-עת מיוחד הקרוי ´באופן טבעי´, ויש בו הורים רבים המגדלים את ילדיהם בעצמם ובסביבה טבעית. כדאי לקרוא. בהצלחה, דרור

תודה אבא! אני לא חייבת לחזור לעבוד!

אני חושבת שאולי בגיל הזה צריך אינראקציה עם עוד ילדים........??????? הלוואי והיו לי התשובות

zimes

New member
אין סתירה בין אינטראקציה עם אנשים

(וילדים) אחרים ובין להיות עם אמא. לדעתי - תעשי מאמץ להפגש עם אמהות וילדים בבקרים. כך שתיכן תרוויחו.

זהו שלנו יש חוג פעם בשבוע והרבה

מפגשים אחרים יזומים או סתם בגינה, ואני רואה איך בר מתלהבת להיות עם ילדים אחרים ונורא מתעניינת בגדולים שמשחקים. נראה לי שהאינטראקציה מאוד חשובה, רק שנכון לעכשיו זו אינטרארקציה עם אמא וככה לדעתי זה צריך להיות בגיל שנה. בגיל שנתיים - או כמעט שנתיים, למרות שבגילאים האלה כל חודש זה עולם ומלואו, הגן זו כבר מסגרת יותר מתאימה, לדעתי..

רותי ע

New member
יש ילדים שצריכים גן !

כתבתי את זה כבר כמה פעמים איך לא צריך להכליל. יש ילדים שטובה להם המסגרת הביתית ויש כאלו שבגיל מסויים מתחילים לדרוש חברת ילדים ויותר מבילוי בגינה. הילד שלי היה אחד מהם. בגיל שנה הוא כבר טיפס על הקירות בבית. ולא שלא היתה לי אלטרנטיבה להשאיר אותו בבית. להפך-התכנון היה שישאר עד גיל שנתיים בבית. אבל הילד החליט אחרת. ואינטראקציה עם ילדים בגינה שונה מאינטראקציה יומיומית בגן כשהם במסגרת משותפת עם פעילויות ותכנים שלא כל אמא יכולה לתת. לכן לדעתי ההורים צריכים לבדוק מה מתאים לילד שלהם. לא לילד של השכנים או זה שכתבו עליו במגזין הורות. וגם אני העדפתי מעון על משפחתון. לא נראה לי נכון מטפלת אחת. מה קורה כשהיא לרגע לא איתם? בנוסף החלטתי שאם הוא דורש וזקוק למסגרת עדיף שתהיה כזו שתעשיר אותו ומסגרת של מעון יש סיכוי שתתן יותר תכנים ממשפחתון שוהא כמו מטפלת בבית רק לכמה ילדים.

אנחנו באותה התלבטות!

ולדעתי - זה כמובן תלוי גם באוצר, ואת יכולה לראות את זה - בר תהיה מוכנה לגן כי היא מאוד מתלהבת מילדים אחרים ומתחילה להתשעמם בבית (זה בקצרה) אני הייתי הולכת על גן, וגיל שנתיים נראה לי אופטימלי (בר תהיה בת שנה ו 7 ואני לא יודעת אם לחכות. לי גם מתחיל להיות קשה בבית....) בקשר לגן ספיציפי, המליצו לי לחפש קרוב לבית ולא מקום שצריכים לנבוע אליו כי זה יותר נוח (לא ברור לי מאה אחוז למה, אם יורד גשם? או ממש חם? לא עדיף אוטו) ויש לי גם להמליץ לך שהוא במרחק נסיעה קצרה ממך, נדצה לי בהושע אני צריכה לבדוק. גם אני קיבלתי המלצות חמות על ויצו (אחר, לידי) וזה שווה בדיקה. אם הגן טוב לא משנה לי אם הוא פרטי או לא. למה התרשמת לטובה? מענין אותי כי עוד לא התחלתי לטייל בגנים... (והאם למישהו יש המלצות לגנים בסביבת שנקין?) נשיקות לשתיכן, את באה למפגש?

לפי דעתי...

כמו שכבר כתבתי, אני בת 21 ואני עדין לא נשואה, אז לצערי אין ילדים עדין:) אבל יש לי ניסיון עם ילדים,ואני כרגע עובדת עם ילדים,ואני מאד אוהבת את הגוזלים המקסימים האלו. לפי דעתי, חשוב מאד לשלוח את הילד לגן , הוא לומד להכיר ילדים חדשים, להיות איתם,ולשחק איתם, בגן הוא מתנסה בהרבה חוויות ויצירות שבבית אין הוא לומד מאחרים, וזה נורא חשוב! יש חסרונות כמו בכל מקום, וצריך לחפש גן טוב, שגם הילד יהיה מרוצה וגם ההורים, כדי שילך טוב. נורא כיף להיות בבית עם הילד להעניק לו המון תשומת לב, ולראות אותו גדל ומתפתח ולא לפספס אף רגע בלעדיו, אבל יש כאלו גם שמוכרחים לפעמים ללכת לעבוד ואין ברירה, ולפי דעתי גם אם לא חייבים לצאת לעבוד חשוב שהילד יתפתח במסגרת של גן. ברור שיותר כיף לשלוח ילד למשפחתון מאשר גן! כי במשפחתון זאת כמות קטנה של ילדים,ונותנים יותר תשומת לב לכל ילד,וזה נורא אחרת מאשר בגן, בגן יש הרבה ילדים וזה לא אותו דבר... בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה ואם בכל זאת תשלחי אותו בקרוב, אל תיהבלי מהקטע של ההתחלה, לכולם זה קשה, והפרידה נורא קשה וכואבת כי לילד לא קל להכנס לגן, ולעזוב את אמא... ערב טוב

hopeGR

New member
הילדה שלי בגן

מאז גיל שנה. זו היתה החלטה קשה, אבל נאלצתי לצאת לעבוד ולא היתה לי ברירה. אבל, אני לא מתחרטת. לפי דעתי, הילדה מאוד היתפתחה בגן. היא לומדת מה זה להיות בחברה, איך להתמודד עם ילדים אחרים, איך חולקים דברים עם אחרים (וזה היה קטע קשה). ולנו נשאר את כל האחר הצהריים להיות איתה ולהנות ממנה. הכי חשוב, זה למצוא גן טוב. בהצלחה לכולכם

סוגייה: גן בגיל שנתיים צריך/או לא../images/Emo151.gif

גלגל איתי מהיום שנולדה והיא כבר בת שנה ושלושה חודשים כמעט . אין לנו סדר יום קבוע אבל אנחנו כל יום בחוץ! מטיילות משחקות כל שבוע הולכות לחוגים עם עוד ילדים.... ניפגשים עם עוד ילדים...... היא חייכנית ושמחה ועליזה ונהנית ממיפגש של אנשים ילדים חיות וכו´....... היא מאד חברותית...אין בעיה של נעלבת כשלוקחים צעצוע וכו´..... להיפך היא מאכילה אותי נותנת לשחק איתה וכדומה...... ולא בוכה כשמפריעים לה ומצד שני יודעת לעמוד על שלה...... היא גם מאד מפותחת מבחינה מוטוריקה עדינה ומבחינה קוגניטיבית..... וכל העניין בא דווקא מהנ"ל ומעצם היותי למודה בתחום! וישנן אסכולות רבות שטוענות לכאן ולכאן. ולכן אני מבולבלת. ברור לי שהיא תתיפתח יפה בגן אבל שוב השאלה היא מה באמת היא צריכה או מה באמת אנחנו רוצים........?????? מעבר לכך שאני לא שמה אותה בגן כי אני חייבת ללכת לעבוד! אני איתה ועובדת כל הזמן: בשעות מטורפות אמנם אבל עובדת. ומבחינתי כשהיא תחזור מהגן ב-4 לא יהיה לי כל יום הרבה שעות איתה...... כי אני לפעמים עובדת אחה"צ..... ונכון אני יודעת שגן טורם עוזר וגירויים ....... אבל האם כבר מגיל שנתיים????! ומה מומלץ? גן עם פיקוח/ גן פרטי? גנים של ויצו? מישפחתון? חצי יום או יום מלא?

תפוח עץ

New member
אני מקנאה בך

הילדה עד גיל שנתיים איתך בבית. כל הכבוד ואיזה כיף. מה דעתך לשים אותה בגן רק עד 12 או 1. ואז רק 4 שעות בגן. גם לך יהיה זמן פנוי, גם לה יהיו עוד אטרקציות וישאר עוד המון המון זמן להיות ביחד. וכדרך אגב שמעתי על גני ויצו נפלאים. לא כדאי לפסול בכלל.

vered4

New member
נשמע לי שממש מתאים לכם בבית

אתן נהנות, את מעשירה אותה, זה מאפשר לך לעבוד ולהיות איתה בשעות שנוח לכן, היא פוגשת ילדים אחרים ומשחקת בחוץ. גני ויצו לא מקבלים חצי יום, אבל רוב גני הילדים כן. אז אם תמצאי גן שמרגיש לך טוב איתו, תוכלי לרשום אותה עד הצהריים. תלכי על מה שהאינסטינקט אומר לך.

למעלה