מהו השכר ההולם לפיתוח מוצר?

• פותח הנושא A978
  • פורסם בתאריך

A978

New member
מהו השכר ההולם לפיתוח מוצר?

הי, הוצע לי לפתח מוצר ב-++C ללקוח בחו"ל (אנגליה), ורציתי לדעת מה השכר המקובל לעבודה מסוג זה. הזמן המשוער להשלמת הפרוייקט הוא בין שנה לשנתיים, והתשלום יהיה ככל הנראה לפי שעה. יש לי ניסיון של כ-10 שנים בתכנות (מתוכן שנה של ניסיון מקצועי), אך לא בתחום הספציפי שאליו שייך המוצר. ההשכלה הפורמאלית שלי היא תואר ראשון במדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית. כמה מגיע לי בסטנדרטים של אנגליה או בסטנדרטים של ישראל? תודה, בוב

תראה

אם אתה שואל לגבי תעריפי תוכניתן בארץ במגזר הפרטי, הם בד"כ נעים בין 30 ל-100 דולאר לשעה. לידיעה, במגזר הציבורי הם נמוכים משמעותית אך זה לא רלבנטי במקרה שלך. כיוון שאתה מציין שיש לך שנת ניסיון אחת ואני מניח שאתה לא מחזיק בידע מיוחד או בעל כישורים נדירים, התעריף המתאים ישהה באיזור הנמוך יותר. התעריפים בחו"ל במדינות המערביות, בד"כ גבוהים יותר באופן משמעותי (60-70 דולאר וצפונה). אולם אם מבצעים את הפיתוח בארץ, בד"כ מקובל לגבות את התעריפים המקומיים. יחד עם זאת, יש לא מעט שאלות שעולות, כיוון שתמחור צריך לשקף גם עלויות וכדאיות. למשל - רוכשים ממך רק שירותי פיתוח לפי שעה? אין אחריות מסויימת/כוללת על הפרוייקט? יש לך הוצאות מיוחדות (נסיעות, תוכנות מיוחדות, תקשורת וכו')? הפיתוח יעשה בארץ או בחו"ל? אתה נדרש לתת גם שירותי תחזוקה ואחריות? וכו'.

A978

New member
תודה רבה. מה לגבי

מתכנתים שכירים רגילים? מה המשכורות המקובלות? אני שוקל להיות שכיר של החברה באנגליה לצורך חיסכון בתשלום המיסים. אולי מישהו יודע אם זה אפשרי, ועד כמה זה חסכוני?

למעלה