מהו התהליך לקבלת אישור לעובד זר?

roiy

New member
מהו התהליך לקבלת אישור לעובד זר?

שלום, אמי חולת אלצהיימר, מצבה מתחיל להדאיג ולא נראה לנו שהיא יכולה להשאר עוד הרבה זמן לבדה!!! כרגע שכנה/ חברה שלה נמצאת איתה ואוכלת איתה בשעות הצהריים (בתשלום כמובן), אבל זה לא מספיק. השאלה היא איך משיגים אישור מביטוח לאומי לעובד זר? בפעם הקודמת שהגיעה אחות מביטוח לאומי, קיבלנו תשובה שלילית, ז"א שאימי לא נראית להם כזקוקה לעזרה, וזאת בעכבות שאלות שהם שאלו אותה, כמו "האם את יכולה להסתדר לבד?", והיא עונה: "כן". מה עושים עכשיו? מירי

ענתי44

New member
שלום מירי

דבר ראשון, מחר בבוקר את חוזרת לביטוח לאומי ודורשת מהם שיבחנו שוב את סוגיית הזכאות של אמא שלך. לו נבחנו כל חולי האלצהיימר רק בשאלה " האם את יכולה להסתדר לבד?", כולם, ללא יוצא מהכלל היו משיבים בחיוב. אמא שלי, חולת אלצהיימר ועברה אירוע מוחי שבעקבותיו היא נותרה בכסא גלגלים. כשהיא משוחחת בטלפון עם בני משםחה המתעניינים מרחוק בשלומה, היא הולכת, מבשלת, יוצאת לקניות ומטפלת " בענתילה" שלה... כלומר בי. תהיי נוכחת בשעת הבדיקה ותדגישי שיש פער בין תשובותיה ואפילו נמאמץ המיוחד של אמא שלך ליד הנציגה של ביטוח לאומי לבין יכולת התיפקוד שלה בפועל.תציגי מסמך רפואי ( העתק לא את המקור) המעיד שאמא אובחנה כחולת אלצהיימר. ואם תקבלי מהם תשובה שלילית פשוט תגישי ערעור. מגיע לאמא עזרה, אל תוותרי. לאחר שאמא שלך תוכר בביטוח לאומי, יגיעו לה כ- 15 שעות שבועיות ואם היא ניצולת שואה אפילו יותר. את השעות האלה ניתן להמיר בתשלום לעובדת זרה.במקביל לתביעה מול ביטוח לאומי גשי לאחת מחברות כוח אדם המתמחה בהבאת עובדים זרים לארץ ופתחי בהליכים להשגת האישורים הנחוצים. כל חברה מתמצאת בהליכים וישמחו שם לסייע לך בפרוצדורה. דאגי לשמר על השכנה שלכם גם לאחר שתגיע עובדת זרה, גם בסיוע לכם להשגיח על תיפקוד העובדת והדרכתה וגם בעזרה לכם בחופשה של העובדת. בהצלחה

ronnyw

New member
אישור לעובד זר.

שלום לך, בנוסף על דבריה של ענתי: בודקות הביטוח הלאומי (גם לנו היו סיפורים איתן) מבצעות את בדיקתן ב"ראש הכי קטן" שאפשר. אצלנו, למשל, שאלו את אימא שלי אם היא מסתדרת עם התרופות. אימא אמרה בביטחון גמור "בודאי" - והבודקת סימנה V. הבודקת שאלה אותה אם יש לה בעיות בבישול, אימא שלי אמרה משהו בסגנון: " אחרי 50 שנה במטבח, מה זה בשבילי לבשל ארוחה לשניים?" - תשובות מלאות ביטחון, שאין אחריהן כלום !! הבודקת סימנה עוד V וכו'. אם הבודקת היתה רק שואלת: " איזה תרופות את לוקחת"? - אימא שלי לא היתה מסוגלת לענות. אם היתה מבקשת מאימא כוס קפה - היתה מגלה שאימא לא מסוגלת להרתיח מים. מה אני רוצה לאמר? הבודקות (אסור לעשות הכללות, אני יודעת) שואלות שאלות "סגורות" ופשוטות שעליהן קל לנבדק לענות "כן" או "לא", בלי חובת הוכחה. משום מה הן לא "פותחות" את הדיון על מנת לתת לנבדק להתבטא, ולגלות תוך כדי כך מה מצבו האמיתי. היי שם, התערבי, "תעזרי" לבודקת על ידי הרחבת השאלות כמו בדוגמאות שנתתי. תנסי להיכנס לנושאים עם סכנת חיים (שליטה בתרופות, האם אימא יודעת איפה ברז הגז, מה עושים אם יש דליפה, אם הבית מחומם על ידי גז - הזדמנות פז בשבילך וכו') אמנם כל מקרה לגופו, אבל אני מקווה שהבנת את הרוח... בהצלחה!

sreuveni

New member
בדיקת העובדת של הביטוח הלאומי

כבר העלתי את הנושא בפניה הראשונה שלי לפורום. בפגישה האחרונה שהיתה לנו עם עובדת כזו, היא הרבתה לשאול אותי ולדבר על אמי בגוף שלישי, דבר שהביא לי את "הסעיף". אז בשלב מסויים דווקא אמרתי לה "תשאלי אותה" ואז היא כן פנתה לאימי, וזו לא ידעה לענות לה כלום. שתיקה מוחלטת, כי לאמי יש כבר תודעה שמשהו לא בסדר. יחד עם זאת, היו דברים שהיה ממש קשה להגיד לפני החולה. ואולי בגלל זה גם לא אמרנו. חבל שיש בכלל בקידה כזו והם לא מסתפקים באישורים רפואיים.

למעלה