מהו התקף?

• פותח הנושא o33
  • פורסם בתאריך

o33

New member
מהו התקף?

אתמול בבוקר פתאום הופיע לי נימול בצד שמאל של השפה התחתונה, ורדום כזה, ובמהלך היום התחושה הזאת נדדה לצד ימין, ואחר כך, במשך רוב היום, התפשטה לכל לחי ימין עד החלק שמתחת לעין. לא היה כרוך בכאב, רק תחושה של נמלים וקצת רדום. היום זה די נחלש. האם זה מה שאתם קוראים התקף?

תגובה

התקף מוגבר בין השאר כסימפטום שנמשך לפחות 24 שעות. פיזור התלונות בפנים לא מתאים לכזה של התקף אופייני אך אם התלונה נמשכת יש מקום להיבדק.

o33

New member
איך עוד מוגדר התקף?

מה הם הסימנים של התקף?

תגובה

ישנו מאמר קצר אודות המחלה וסימניה שמצורף לפורום בעמוד הפתיחה. לדעתי הוא עשוי להבהיר לך מס' נקודות שקשורות לשאלותיך. אשמח לענות לשאלות ליוותרו ואו יהיו לאחר שתעיין במאמר.

o33

New member
עדיין לא ברור לי

קראתי את המאמר וממנו אני למד על התפתחות המחלה ואחוזי ההשפעה על החולים, אבל לא ברור לי עדיין איך נראה (או מורגש) התקף אופייני. נשמע שיש שונות גדולה בין האנשים אבל איך נראה התקיף אופייני, מאמר בעיין או בגפיים.

m י כ ל

New member
אני לא חושבת שיש חיה כזאת

שנקראת "התקף אופייני". אם יש משהו שאופייני בטרשת, זה ששום דבר בה לא אופייני, וסליחה מראש אם זה נשמע מוזר, אבל זו מחלה מוזרה. השונות הגדולה בין האנשים והתנהגות המחלה באופן שונה, במיקומים שונים ובפיזור שונה על פני מערכת העצבים המרכזית, הם כנראה האחראיים לכך שכל אדם חווה התקפים שונים באופן אחר ובטווח גדול מאוד של סימפטומים ושל חומרתם. אתה נשמע מודאג, והדרך היחידה להפיג את החששות שלך, היא להיבדק על ידי נוירולוג. אם אתה מרגיש כשיר לנסיעת העסקים שלך, סע, עשה את עבודתך ותבלה. אם זו, חלילה, טרשת, ואני מאחלת לך שלא, היא לא תברח לשום מקום... היא תחכה עד שתחזור ותוכל להיבדק באופן רציני. בהצלחה!

התקף אופייני

התקף אופייני הוא כזה שנמשך מס' שבועות ומתבטא בהפרעות כמו: טשטוש ראיה בעין אחת, כפל ראיה, חולשת גפה (או גפיים), נימול רצוף או ירידה בתחושה עלפני הגוף, אי יציבות בהליכה, קושי בקואורדינציה של גפה אחת או יותר ועוד. ראוי לציין כי הסימפטומים הללו אינם ספציפים לטרשת ויתכנו גם בבעיות נוירולוגיות אחרות.

למעלה