מהו ה-
המומלץ?

m_katzmann

New member
מהו ה-../images/Emo101.gif המומלץ?

שלום לכולם, פעמים רבות אני שומעת אנשים שבאים מתחומים שונים וכל אחד ממליץ על תחום מסויים ואני מנסה להבין למה אנשים מתמחים בתחומים שונים או למה אנשים ממליצים דווקא על תחומים מסויימים. הרפואה האלטרנטיבית עובדת על איזון הגוף. אז מה זה משנה איך אני מגיעה לאיזון הזה? לדעתי מה שצריך להנחות איזה טיפול לקבל זה רק העדפה האישית של המטופל אם הוא פתוח יותר למסג´ים למיניהם, או מעדיף טיפולים רגשיים למיניהם. הרי הבעיה שאיתה מגיע המטופל היא רק הסימפטום, הסיבה שהביאה אותו לטיפול. הבעיה יושבת במקום שונה לגמרי. וכל מי שמחלק את גוף האדם לפי מקצועות - מחטיא לדעתי את הסיבה העיקרית שאני כאן. חלוקה למקצועות יש לי ברפואה הקונוונציונלית. מקרה העין - אלך לרופא עיניים. ואילו אני יודעת שאם העין היא זו שזועקת יש חוסר איזון בגוף ברמות שונות אז בקנסיולוגיה יעבדו על רמה של מודע, תת-מודע וגוף תוך כדי שימוש במוד המבני, התזונתי, הרגשי והאנרגטי. ברפלקסולוגיה המונחים קצת שונים אבל לא משמעותם:אדמה, מים,אש ואוויר ואם אני בקנסיולוגיה עובדת על מרידיאנים וצאקרות העבודה הזאת נעשית גם בתחומים אחרים מנקודת מבט שונה כשהמטרה היא אותה המטרה, כשהתוצאה היא אותה התוצאה, אז כל מי שבאמת מאמין באיחוד גוף - נפש לא יכול לפחות לדעתי להמליץ על סוג מסויים של טיפול , אם הוא טיפול שרואה את האדם כשלם. מאיה

עטרה ב ט

New member
אני ממליצה לפי כמה נתונים.........

אני מחלקת את הטיפולים לכמה קבוצות: - טיפולים חד פעמיים - טיפולים מתמשכים (מסגנון פעם בשבוע פגישה) וחלוקה נוספת: - טיפולים שמצריכים שינוי באורח החיים (למשל תזונה) - טיפולים שבאים בנוסף ולא דורשים שינוי מהותי. וחלוקה אחרונה: - טיפולים ללא מגע - טיפולים במגע. אמנם הטיפולים כולם הוליסטיים, אבל יש אנשים שמתאים להם יותר טיפול במגע, שהם צריכים את המגע ולעומתם יש אנשים שצריכים את השינוי, ויש כאלו שצריכים את המגע הרגשי יותר במודגש ויש כאלו שעדיף להם לעבור משהו יותר רציונאלי. הטיפולים שונים, האנשים שונים והדרכים להגיע לכל אחד שונות. למשל, באיור ודה מחלקים את האנשים (בגדול ובגס) לשלושה טיפוסים. בתוך החלוקה הזאת יש טיפוסים שממליצים להם דוקא ללכת על רפואה אחרת ! כי ידוע למשל שטיפוס x מפיק המון תועלת דוקא משיטה אחרת !... ואגב, יש טיפולים שלדעתי מתאימים לכולם ומשיגים תוצאות מופלאות, למשל דיקור. אבל יש המון אנשים שיגידו לך: "אני לא מוכן שידקרו אותי, אני רואה מחטים אני מתעלף". אז את לא יכולה להמליץ על דיקור ומחפשת משהו אחר. ונסיים בקלישאה הכל כך נכונה: כל עוד יש כימיה עם המטפל, הכל טוב.

m_katzmann

New member
../images/Emo101.gif

לעטרה בוקר טוב, אז קודם כל תסבירי לי מה זה טיפול חד פעמי? אני לא מכירה טיפול חד פעמי שעוזר ואם את מכירה אז ממחר יש לך עוד מטופלת. ובגדול את תומכת בדעתי שההחלטה לאיזה טיפול ללכת היא של המטופל ולא של המטפל. מאיה

עטרה ב ט

New member
טיפול חד פעמי ../images/Emo35.gif אוקי ../images/Emo13.gif

יש טיפולים שבנויים על הקטע של לבוא פעם בשבוע לאורך תקופת זמן מסוימת. זה יכול לנוע מסדרות של עשרה מפגשים ומעלה. יש כאלה שגם פחות מעשרה. זה תלוי כמובן באדם ובבעיה ובמטפל. יש טיפולים שצריך לבוא פעם בכמה חודשים. למשל הומאופתיה קלאסית בנויה על הקטע של "המנה היחידה". כלומר, את באה לראיון/מפגש, זה אורך הרבה זמן (שעתיים זה די נפוץ), ואז את מקבלת מרשם ל"תרופה" הומאופתית. ברגע שלקחת אותה (מנה יחידה, זוכרת?) את צריכה לעשות כל מיני דברים (בעיקר להימנע מדברים כמו קפה ומנטה) ולהיות בקשב עם עצמך (שאת זה עושים ממילא כי זה נגרם על ידי הטיפול). המנה היחידה הזאת עובדת כמה חודשים, כך שפעם הבאה שתבואי לפגישה עם ההומאופת תהיה כמה חודשים אחרי כן. אותו דבר קיים אם כי בתדירות קצת יותר גבוהה בטיפולים תזונתיים (אז צריך לבוא מקסימום פעם בחודש, לפעמים תדירות נמוכה יותר), לפעמים זה גם קיים בשיטת הדיקור stems and braches תלוי שוב במטפל, במטופל ובבעיה. יש עוד שיטות שבהן זה קיים, אבל אני מבינה בהן פחות אז אין טעם שארחיב. אה, הערה קטנה. כמובן יש הומאופתים קלאסיים שנותנים יותר מ"מנה יחידה" זה שוב תלוי במטפל, במטופל ובבעיה (ובכל אופן זה לא סדרת מפגשים).

m_katzmann

New member
טיפול שמטרתו לאזן הוא טיפול מממושך

לעטרה שלום, כל טיפול שמטרתו לאזן הוא טיפול ממושך. אז הומאופטיה מאזנת בשלבים כמו קילוף בצל. בעיה נסיון למצוא את המקור לבעיה - תרופה ושוב בעיה, עד שמגיעים למקור הבעיה . טיפול תזונתי הוא לדעתי רק חלק מטיפול הוא יכול להשלים טיפול, לגרום לטיפול להתקצר,בלעדיו אולי טיפול לא יהיה מושלם, אבל טיפול תזונתי איננו מאזן את כל המערכות ולכן אני לא רואה בו כטיפול הוליסטי משמעותי. מאיה

עטרה ב ט

New member
הלו מאיה ../images/Emo13.gif כששאלת על טיפולים

שונים ואיך אפשר להמליץ, אז לא התכוונתי שבטיפול חד פעמי אפשר לפתור את כל הבעיות, אלא להתאמה של הטיפול לפציינט. אם הוא אדם שיותר נוח לו לבוא פעם בכמה חודשים ולהתבשל בין לבין עם עצמו יותר יתאים לו הומאופתיה מלמשל רפלקסולוגיה. אנשים הם שונים וטיפולים שונים מתאימים לצרכים שונים של אנשים שונים וכולי. אבל בקשר לתזונה, אני לא כל כך מסכימה אתך. טיפול ברפואה סינית דרך תזונה הוא טיפול שאפשר להגיע אתו להמווון תוצאות ובכל המישורים. אני יכולה להעיד על עצמי שזה היטיב לי בכל מישור אפשרי ופתר לי בעיות שאף טיפול אחר לא הצליח להתמודד איתן. למעשה, לדעתי, אם אוכלים נכון כמעט ולא צריך טיפולים נוספים. למה כמעט? כי ככה זה בחיים. תמיד צץ משהו אחר שמשנה את תפיסת העולם פתאום ביום בהיר, וטוב שכך
.

מסכימה ורוצה לחדד בקשר לתזונה

לדעתי היא צריכה להגיע בשילוב עם כל טיפול, וגם לאנשים " בריאים" באורח חיים. זה הדלק של הגוף שלנו ולנשמה - חייבים להשקיע בו ( וזה לדעתי הכי קשה כי השינוי צריך לבוא מהמטופל ולא טיפול של המטפל..)

למעלה