מהו חיידק הספילוקוקוס?

בת דוד 74

New member
מהו חיידק הספילוקוקוס?

אני נמצאת לאחר הפלה באמצע חודש חמישי, היום הודיעו לי שייש לי את החיידק הספילוקוקוס בשתן. רציתי לדעת מהו החיידק? ולמה הוא גורם? איזה אנטיביוטיקה צריך לקחת? כי אני לקחתי אנטיביוטיקה ועדיין התקבלה בבדיקה התוצאה עם החיידק. האם ייתכן שהחיידק הוא הגורם להריון המוקדם/הפלה? ממה נדבקים בחיידק? אשמח לדעת יותר פרטים ע"מ למנוע מצבים לא נעימים בשנית. תודה מראש בת דוד

nubi

New member
סטאפילוקוקוס

זה איננו חיידק שכיח בדרכי השתן. בבני אדם הוא חלק מאוכלוסית החיידקים הנורמלית של העור. אני לא יודעת אם יש לו קשר להפלה - למיטב ידעתי אין קשר. בדרך כלל מי שגורם לזיהומים בשתן הוא חיידק ה-E.Coli שמקורו בפי הטבעת. בכל מקרה-לטפל בכל זיהום בשתן. האנטיביוטיקה מותאמת ע"פ מבחן רגישות שעושים.

בת דוד 74

New member
תודה

תודה רבה. אני מקווה לקבל יותר פרטים מחר אחרי שאהיה אצל הרופא לילה טוב בת דוד

אני מבינה שהייתה לך לידה מוקדמת ../images/Emo10.gif

קודם כל - אני משתתפת בצערך מקרב לב.
שנית, אין לי כלל ידע בנושא חיידקים (בטח לא כמו של נובי), אבל אני זוכרת בוודאות שחליתי פעם בדלקת גרון שהסתבכה מאוד, והחיידק שנמצא היה סטפילוקוקוס. נראה לי הגיוני (רק על סמך ההגיון האישי שלי, כמובן) שאם הוא אכן מסוגל לגרום לדלקת כזו, הוא כנראה מסוגל לגרום לזיהום גם במקומות אחרים בגוף. זיהום באזור הנרתיק נחשב לאחד הגורמים העלולים להביא ללידה מוקדמת, ולצערי אני מכירה כמה מקרים שבהם זה אכן קרה, אם כי לא ידוע לי באיזה חיידק היה מדובר. יכול להיות שהחיידק אינו רגיש לאנטיביוטיקה שנטלת ולכן הוא עדיין מזוהה בבדיקה. כמו שנובי אכתבה, יש אפשרות להתאים את האנטיביוטיקה במדויק לסוג החיידק. עתליה

nubi

New member
את לא מתבלבלת עם

סטרפטוקוק? זה בדרך כלל החיידק שעושה דלקות גרון (קבוצה A) או בנרתיק (קבוצה B).

זהו, שדווקא לא, עד כמה שזה נשמע

מוזר. את חיידק הסטרפטוקוק אני דווקא מכירה היטב (בתור מישהי שמסתובבת עם GBS חיובי...), וזה לא היה זה. אני חוששת שהחיידקים מגלים יכולות הסתגלות מדאיגה לאחרונה...
עתליה

בת דוד 74

New member
תודה

עתליה שלום: אני מודה לך מאוד על ההתייחסות, אני מחר הולכת לרופא ומקווה להיות יותר חכמה - למרות שהוא לא כל כך מתייחחס לבדיקות. אז אם לא העדכן אותך אם יהיו עוד התפתחויות. לילה טוב- ושוב תודה בת דוד

למעלה