מהו טווח המשכורות בעבודות השונות בשוק ההון?

RoniBK

New member
מהו טווח המשכורות בעבודות השונות בשוק ההון?

אני מקווה שזה מתאים לפורום הנל. אז ככה, אני מסיים תואר ראשון בפיננסים והשקעות בארה"ב וכנראה גם אלך על תואר שני בהנדסה פיננסית. לאחר סיום לימודי אני רוצה לחזור לארץ. אני מסתכל בטווח המשכורות פה ובא לי לבכות, חחח http://www.spoint.co.il/pay.asp אנשים לא עוברים את ה 10 אלף בחודש וזה עצוב . אני לא בדיוק יודע איך זה הולך בארץ, אבל בארה"ב לא רק שמקבלים משכורת סבבה לגמרי (45- 70 אלף דולר בשנה הראשונה כאנליסט או טריידר), גם מקבלים איזה בונוס של 5-25 אחוז רק בשנה הראשונה. ואלה משכורות של מישהו עם תואר ראשון בלבד. אני מאמין שמשהו חסר בטבלאות האלה כי לא נראה לי אנשים עם תואר ראשון מסכימים לעבוד בשביל 6 אלף שקל. המטרה הסופית שלי היא להגיע למשרת להנדסה פיננסית (אם אעשה תואר שני) או למשרת טריידר. אשמח אם מישהו ישכיל אותי :\ תודה מראש.

noam4u

New member
משכורות

היי אשמח לשמוע יותר על היכן למדת והיכן אתה מעוניין ללמוד את התואר השני. בעיקרון המשכורות בארץ לניסיון מועט הן לא בשמיים, מתחיל ב 6,000 ליועץ חסר ניסיון או 7,000-8,000 למנהל תיקים מתחיל ולעיתים גם למשווק. עם זאת, יש לזכור כי רכיש הבונוסים אינו נכלל בטבלאות השכר, ולעיתים ניתן להגיע לסכומים של כ 15,000-20,000 לניסיון של עד 3-4 שנים. אני אישית מכיר כמה שהתחילו עם שכר בסיס של 7,000 ומקבלים משכורות כפולות בגלל הבונוסים. בנוסף, בתחום הברוקראז המשכורות הן ברמות אחרות לגמרי ולא קשורות בכלל לטבלאות השכר, ושוב - בעיקר בגלל הבונוסים. סוחרים במחלקות הברוקראז יכולים לגיע למשכורות של 20,000-30,000 בחודש. תלוי איפה וכמה אתה טוב.

RoniBK

New member
אז ככה:

אני מסיים תואר ראשון הקיץ בפיננסים והשקעות (עם דגש חזק במתמטיקה) ב CUNY- Baruch College, התואר משובח בתוך ניו יורק אבל מוחצה לה, התואר לא שווה כל כך הרבה. אני מתכוון לעשות תואר שני בהנדסות פיננסים ב Columbia או Berkeley. האמתי התקלבתי כבר ל Cornell, לסמסטר סתיו הקרוב, אבל לא כל כך אהבתי את התוכנית לימודים שלהם (למרות שבהתחלה כן רציתי) וגם רציתי לעבוד איזה תקופה לפני שאני מתחיל. בקשר למשכורות, אני מבין שגם בארץ הבונוסים הם יפים מאוד. אני שמח לשמוע זאת, ושמח לשמוע שאפשר להגיע לסכומים יפים. הטווח משכורות לסוחר שציינת, זה עם ניסיון או בלי? יש לך אולי מידע על משכורת שסוחר בלי ניסיון או עם ניסיון של שנה יכול לצפות ? ואיך מקבל מהנדס פיננסי עם תואר שני ? יש ביקוש לזה בארץ ? תודה רבה לך על העזרה, עזרת לי פה מאוד.

noam4u

New member
משכורות ועוד

היי הבונוסים יפים אם אתה טוב. מי שלא טוב, לא נשאר הרבה במקום ובדרך כלל ממצה את עצמו מהר. יש גם הרבה חברות נוסטרו שנותנות לך לסחור ואם אתה טוב - יחזיקו אותך. אם לא-מהר תמצא את עצמך בבית. נתקלתי גם באנשים שלקחו הביתה סכום של 5 ספרות בחודש מבונוסים. אבל שוב - זה תלוי באיכות ופחות בניסיון. כמובן שבלי ניסיון הבונוסים יהיו קטנים משמעותית והסיכוי שלך להיכנס לנוסטרו ולנהל סכום גדול הוא נמוך יותר... המקצוע של הנדסה פיננסית עדיין לא נפוץ בארץ וקשה לי לתת לך על זה מידע

RoniBK

New member
צודק,

אבל העניין הוא שאם אתה לא טוב אתה לא תחזיק מעמד הרבה זמן בשום עבודה חחח. בכל אופן מהתקופת התמחות שעשיתי בשנה השנייה שלי ללימודים הבנתי שאני בנוי לזה ומה שהכי חשוב זה מעניין אותי. ואני מבין שהמשכורת בסיס של הסוחרים היא גם בסביבות ה 6 אלף, נכון? כנראה שאצתרך לחקור יותר לעומד לפני שאני מחליט לחזור. תודה רבה לך על כל המידע ...

שוק הפיננסים בארהב יותר קשה מאשר בארץ

מבחינת היצע העבודות והביקוש לכל משרה..

RoniBK

New member
כנראה שאתה צודק,

אבל עדיין רציתי לדעת אם יש סיכוי להגיע לסכומים יפים בארץ

למעלה