מהו טיפול פסיכו-אנליטי?

sense9

Member
מנהל
הטיפול הקלאסי

של תרפיה בשיחות, תוך דגש על תהליכים לא מודעים בעיקר מהעבר.

האם מומלץ? תלוי בסוג הסיבה שלשמה אתה מעונין לפנות לטפול. יש מקרים בהם מומלצים דווקא שיטות אחרות כגון CBT שמתאים יותר לטפול בפוביות וכד'.

katzeran

New member
יש להבדיל בין טיפול פסיכואנליטי לפסיכודינמי

הטיפול הפסיכואנליטי הוא הפיתוח של פרויד (וממשיכי דרכו המיידיים) שהוא בעיקרו שיחות עם מטפל סביב אסוציאציות חופשיות ושימת דגש על אירועי עבר - בעיקר בילדות - ופירושים של המטפל. טיפול פסיכואנליטי באופן הקלאסי נערך 4-5 פעמים בשבוע ויכול להיות ממושך מאוד.
טיפול פסיכודינמי הוא פיתוח מודרני יותר של הטיפול הפסיכואנליטי. הנחות הבסיס הן דומות (אך לא בהכרח זהות) ויש עיסוק באירועי עבר, דפוסים בלתי מודעים ולא. מצד שני, הטיפול נערך בדרך כלל פעם בשבוע ולא נוטה להמשך שנים ארוכות (למרות שזה עניין יחסי, כמובן). יש גם גרסאות קצרות טווח שלו שהינן יעילות מאוד.

אבל בסופו של דבר השאלה היא מה המטרה ומה מעניינים לפתור.

sense9

Member
מנהל
מקבלת. אבל האם טיפול פסיכואנליטי

במתכונת שאותה הסברת, אכן מתקים היום? עדיין?

ואפרופו זה, איך בא לידי ביטוי העניין של אסוצ' חופשיות בטפול?

katzeran

New member
במקומות מסוימים, כן

טיפול פסיכואנליטי קלאסי מתבצע, גם במתכונת של 5 פעמים בשבוע וכל זה. יש מכונים פסיכואנליטיים שמכשירים פסיכואנליטיקאים ואפשר לקבל שם טיפול כזה מאנשים שלומדים את זה. אני בטוח שיש גם פסיכולוגים פרטים שעושים את זה. כאמור, אם תשאלו אותי, זה מיותר ויש דרכים הרבה יותר טובות מזה לעסוק בטיפול, וגם הרבה פחות יקרות מן הסתם.

הנושא של אסוציאציות חופשיות מגיעה מהטכניקה שפרויד פיתח. למעשה, הוא לא עסק בשיחה ישירה עם המטופל כמו שעושים היום אלא ביקש מהמטופל לומר אסוציאציות שעולות לראשו באופן חופשי ואותן פרויד ניסה לנתח ולפרש (זה על רגל אחת, כמובן). היום, לא ממש עושים את זה. למרות שכן, יכול להיות מצב שמטופל שלי ייזכר פתאום במשהו ואני אתהה, יחד איתו, מה גרם לו להזכר בזה, מה הוליד את האסוציאציה. לא תמיד יהיה לזה הסבר רלוונטי, אבל לעתים כן.

למעלה