מהו לדעתכם..

r e s t

New member
מהו לדעתכם..

תפקיד לפסלים של אלים ואלות? במקומות קדושים או במקדשים או בכלל. מהי מטרה להצבתם?

אני אישית לא משתמש בפסלים,

מכיוון שבעיני הם מעין גימוד של הטבע. אבל, פסלים יכולים לשמש בכדי לסמל כוחות מסוימים בטבע או אלים בעבור התת-מודע או העצמי-הצעיר שלך. לפסל עצמו, כמובן, אין שום כוח מיוחד, והשימוש שלו בתפילה הוא ככלי עזר לתקשר עם כוחות אחרים, אותם הוא מסמל.

romharel

New member
הפסל כמו כל דבר

ביקום משנה את המאזן האנרגטי ויוצר מיקוד חדש במקום בו הוא מוצב לטוב ולרע. ברוב החיפושים שלי התוודעתי יותר ויותר להשפעות חוזרות של דברים על דברים על דברים ככה שלטענה שאין לפסל כוח [כמו שלכל דבר אחר יש כוח] היא בעיני מעידה רק על אי לקיחת הכוח של הפסל בחשבון במודעותו של המגיב.

hadaraviram

New member
פסלים וכלי קודש

מבחינתי פסלים של אלוהויות דומים לשימוש בכלים כמו פגיון, גביע, שרביט וכדומה. הכלים, והגילום הפיסי של האלוהות באמנות, מסייעים לאדם לשמור על ריכוז בעת הפולחן, ומספקים הנאה אסתטית במשך טקסים או מדיטציה ("קערות מזמרות" ומאנדלות בבודהיזם משרתות, ככל הנראה, תפקידים מקבילים - ואני סבורה שאדם יכול להתפלל גם בלי תפילין וטלית, אבל הם מחזקים את רוחו ומוסיפים אווירה מיוחדת). כך שלכל רוחניות יש מערכת החפצים שלה - אפשר בלי, אבל יותר נעים ומיוחד עם... במסורת הדיאנית, עובדים הרבה עם תמונות ופסלים של האלות השונות, ואחת הסיבות המרכזיות לכך היא לעודד נשים לראות את הדמויות השונות ולהזדהות עמן. דמויות מגוונות של אלות בכל הגילאים, הצבעים והמידות, מסייעות לנשים להתגבר על דימויי גוף שליליים ולהבין שבכל גוף יש יסודות קדושים, ושבכל אחת (ואחד!) מאתנו - בכל הגילאים, הצבעים והמידות - יש מן האלוהי. אני בדרך כלל מעדיפה לא להשתמש בכלים ובפסלים. אני מעדיפה להתבונן בטבע. פרח יפה, או חתול נחמד שאני פוגשת ברחוב, הם עבורי התגלמות האלוהות הרבה יותר מכל חפץ. אבל אני מחזיקה פסל של אלת הנילוס - נת'ור - על השידה שלי, והיא מזכירה לי שהאלה לא נמצאת רחוק ממני - אלא קרוב אלי, בכל עץ וכלבלב וציפור וענן ואישה ואיש - אפילו באישה כמוני...

Cath

New member
מסכים:)

חשוב לציין, כשמדברים על אומנות דתית או מושפעת מאלמנטים דתיים, שמדובר בסימבוליות ו\או אמצעי ריכוז אנרגיה, כפי שמאגיה טכסית רואה זאת. ברור שהצורך האנושי להגדיר דברים ולתת להם שמות וצורה הוא שיצר את האומנות בכלל, הן מילולית והן פלסטית. אותם הפסלים הם גם סמלי סטטוס של אותה הדת, שיצרה אותם. חוץ מזה אני רואה בכל סוג של יצירה אלמנת אלוהי,ולכן פיסול של אל או אלה, בידיים שלי, או כתיבת מזמור לכבודם זה הכרת תודה בדרגה הכי טהורה בשבילי.כמו ילד קטן שמצייר תמונה עקומה של עץ, דבר מסמל בשבילי את ההתפאלות מהיופי שמסביב:)

Justin Angel

New member
יקר מדי!

אתה יודע כמה עולה פסל טוב היום? מינימוום 75$, וזה עוד פסל זול של יצור המוני, וכמובן בלי משלוח במחירים אסטרונומיים לארץ. אם קצת מזל זה ייצא בין 600-1,000 ש"ח לפסל זול ויפה. אישית, אני מעדיף פסל שהוא Handcrafted, ואלו עולים בערך 750$, אז לא ניכנס אפילו להמרה לשקלים. אני לא מכיר חבר קהילה אחד שלא רוצה בבית משהו כמו 40 פסלים שונים, אבל מה לעשות מבחינה פיננסית הדבר לא יוצא לפועל. וזה כמו לשאול "מה המטרה של הטלווזיה"? כמובן שהתשובה היא שעות על גבי שעות של הנאה :)

romharel

New member
תעשה לבד

עוני הוא אבי כל יצירה לפסל את המיקוד האמונתי שלך זה אתגר גבוה מאד

Justin Angel

New member
רעיון טוב...

שהיה פועל אצל מישהו שהוא לא מתכנת מחשבים דיסלקטי. הידיים שלי רועדות כל פעם שצריך לאחוז מכחול, עט או משהו בסגנון. ואני גם דיסלקט. לפי החוויה שלנו עם הביצים הצבועות, גיליתי שאין לי טיפה חוש אומנותי או אסטטיקה. חוץ מזה, בכל הרצינות, אני מעדיף משהו שנראה יפה מאשר משהו שנראה סביר שאני אכין :) אבל זאת אופציה לאלו מאתנו שיש להם כישורים מוטוריים :)

romharel

New member
אפשר משהו אישי.........?

היה יוצא לך המון טוב מלפסל בחימר [גם לי רועדות הידיים הרבה פעמים בהרבה נושאים] גבולות האפשרי נועדו כדי לפרוץ אותם [מה לדעתך זה מאגיה אם לא קפיצה מעל לפופיק של האפשרי הבנאלי?]

מי אגם

New member
ג'סטין,

גם אני חשבתי שאני פסלת איומה ונוראה - ובאמת הפסל הראשון שלי היה נוראי. אבל אחר כך ניסיתי עוד פעם - והשתפרתי. אומנם זה לקח הרבה יזע וקצת דמעות, אבל אחרי חצי שנה היה לי פסל מדהים של פייה. אחר כך המשכתי עוד, ויש לי 3 פסלים פרי יצירתי. אני אוהבת אותם מאוד - הרבה יותר מכל פסל קנוי. אז כדאי לך לנסות בכל זאת.

תפקיד הפסלים

הפסלים במקדשי העבר ובמקדשים של היום נועדו לתת קשר מוחשי וקרבה של המאמין לאלוהיו. הרי ישנו משפט מוכר "רחוק מהעין, רחוק מהלב". כל דת מצאה לעצמה שיטה מוחשית בכדי להזכיר למאמיניה את הקשר עם האלים שלה. הדתות הפגניות עשו זאת באמצעות פסלי האלים, אשר ייצגו את תכונותיהם הבולטות ו/או ציורים המספרים את עלילותיהם. בעוד הכהונה וחלק נכבד מהמאמינים ידעו (ויודעים) כי הפסלים אינם האלים עצמם, אם כי רק ייצוג שלהם. תמיד היתה שכבה, לרוב השכבה הפחות מושכלת, שהאמינה כי לפסלים כוח מסויים בפני עצמם. הדברים הללו הם לא בלעדיים לדתות הפגניות. גם בדת היהודית, למשל, מצאו שיטות להזכיר למאמינים את אלוהיהם - התפילין, המזוזה, ציציות, כיפה - כל אלה נועדו להזכיר ליהודי את אלוהיו. אך גם כיום ביהדות קיים המנהג של ייחוס "כוחות" מסויימים לתמונות של אנשים, קברי צדיקים וכיו"ב, דבר שבעיני לא שונה מאותם הפגנים הקדומים אשר ייחסו כוחות פלא לפסלים. ================================================================= ולמישור האישי שלי - יש לי שני פסלים של אלים בבית, שקניתי באי קוס היווני. פסלים של שני האלים האהובים עלי - אסקלפיוס, אל הרפואה (בנו של אפולו) וכן פסל של פאלאס אתנה, אלת מלחמה-צודקת (אם בכלל ניתן להשתמש בביטוי שכזה) וחכמה ופטרונית העיר אתונה. שני הפסלים הם פסלי Alabaster לבנים. איני משתמש בהם לטקסי. איני מייחס להם שום כוח. הם יפים בעיני ומייצגים שאיפות ומטרות בחיי.

למעלה