מהו סגנון המוסיקה המועדף עליך?

giladsabach

New member
מהו סגנון המוסיקה המועדף עליך? ../images/Emo79.gif

אז בנתיים עד שהסקר יעלה (באדיבות שלי) תוכלו להצביע כאן אנא בחרו את סוג המוסיקה (והריקודים) המועדפים עליכם ביותר לקבלת תוצאות מדוייקות ככל האפשר (בחירה אחת בלבד!). 1.סמבה 2.סמבה רגאיי 3.פוהו 4.PAGODE FUNKY.5 MPB.6 AXE.7 LAMBADA.8 9.מארקאטו 10.BOSA-NOVA נ.ב אם שכחתי משהוא אשמח להתעדכן וכמובן לעדכן לרשימה זו.

shellyland

New member
הסקר עלה ../images/Emo45.gif ולתוצאות הסקר הקודם:

על השאלה איפה הכי כדאי להיות בקרנבל 25% חושבים שאו בריו או בסלבדור, 8% ממליצים על רסיפי, 4% על אורו-פרטו (בחירה מעניינית, אני צריכה לנסות את זה פעם
) אבל 38% מסכימים שלא משנה איפה - העיקר להיות בקרנבל
הסקר החדש עלה לבקשת גלעד - הצביעו והשפיעו.

giba70

New member
לא לסגנון אחד!!!

העניין הוא שיהיה מגוון, לכן למה צריך לבחור סגנון אחד? מתחילים עם בוסה נובה ממיסה לתת קצת אווירה, ממשיכים עם FORRO מרגש, PAGODE מתגלגל, סמבה סוערת, למבדה חושנית, AXE פראי, MPB מחשמל וכו' וכו'. הרי אם כל אחד יבחר משהו אחר במה תבחר הלהקה שתופיע? האמת אני אהבתי את מה שמקומבה עשו בירושלים. לכן אם בה בא - יהיה סבבה! אבל אם יהיה הרכב אחר למטרה נעלה זו, דיינו.

אני מסכים שהגיוון משובח

לחברי הפורום שבוע טוב למרות שאני אינני חובב מושבע של כל הסגנונות, אני בהחלט חושב שבארוע שאמור לרצות אנשים רבים, אין סיבה להתמקד בסוג מוסיקה אחד וראוי לגוון, אבל אם מכריחים אותי לבחור, אני בעד בוסה נובה. נעם

eldarinn

New member
איזה בעסה ../images/Emo10.gif

אי אפשר להצביע לכמה? אני בעקרון אוהב סרטניז'ו מכל הסוגים. אם צריך לבחור ז'אנר אחד אז אני הולך דוקא על MPB

Baiano

New member
אשמח לדעת מה ההבדל

בין סמבה-רגאיי לAXE אם מישהו יוכל להסביר...

uridabahia

New member
ההבדל הוא......

como vai baiano? ההבדל הוא:... סמבה רגאי זו המוסיקה של אולודום! (olodum) AXE זה מה שאנחנו מכירים מפורטו סגורו וסלוודור. אם כבר להיכנס לדקויות אז יש גם הבחנה בתוך ה-AXE, ה-AXE זה banda eva, chiclete com banana, banda beijo, patchanka, cheiro de amor, Daniela mercury, Ivete sangalo, Araketu וכאלה בתוך באהיה ובעיקר בסלוודור שאר המוסיקה שאנחנו מכירים בתור AXE נקראת PAGODE : Harmonia do samba, tchakabum, terra samba, pagodart, os bambas ,eo tchan וכל השאר שלא ציינתי. מחוץ לבאהיה הכל נקרא AXE . רק בארץ שלנו קוראים לזה סמבה רגאיי, תהרוג אותי למה? כשאני הגעתי לברזיל וחיפשתי סמבה רגאי אתה לא רוצה לדעת לאן שלחו אותי... valeu

Baiano

New member
!valeu uri

טוב, אז לפחות חיזקת את מה שחשבתי - ש-AXE וסמבה רגאיי הם לא איזה שני סגנונות מוזיקה שונים... על "סמבה רגאיי" לראשונה שמעתי בארץ (בפלמחים...) כשביררתי נאמר לי שמה שמוכר בבאהייה כ-AXE תורגם כ"סמבה רגאיי" - וזו ההגדרה לסגנון הייחודי של באהייה שהתחיל בעצם כעירוב של סמבה ורגאיי... אולודום וגם דניאלה מרקורי מוכרים בחו"ל כסמבה-רגאיי, אבל בבאהייה בכלל לא שומעים את ההגדרה הזו. עוד דבר - הגדרה כוללנית ששמעתי בבאהייה לכל הסגנונות (ה- AXE, FORRO, PAGODE, FUNK וכל העירובים בינהם) היתה: "SWING BAIANO" (למרות שהמקור לחלקם הוא לאו דווקא באהייה), זו הגדרה טובה ולו בגלל שקצת קשה לעקוב אחרי כל הסגנונות החדשים שנוצרים ומתפתחים כל הזמן והשילובים בינהם...

shellyland

New member
מצטערת לקלקל לכם את החגיגה

אבל אני את הביטוי סמבה-רגאיי שמעתי לראשונה בברזיל לפני למעלה מ-10 שנים, כסוג של פרפראזה על הסמבה-רוקי שהיתה נהוגה עד אז. אם אני אצליח להזכר, אני גם אגיד לכם באיזה שיר הוא מופיע.

Baiano

New member
../images/Emo8.gif לא התכוונתי שזה ביטוי ישראלי...

ולאולודום עצמם יש שיר שנקרא "סמבה-רגאיי"... השאלה היתה האם סמבה-רגאיי ו-axé הם שני דברים שונים או שמדובר באותה המוזיקה? לדוגמא - דניאלה מרקורי מזוהה כאחת מראשוני הזמרים של מוזיקת ה-axé, אבל על עטיפת אלבומה swing da cor שיצא מחוץ לברזיל נקרא סגנון המוזיקה שלה "סמבה-רגאיי"... הבנת את הסוגייה?

למעלה