מהו עיסוי טנטרי?

sarfati6

New member
מהו עיסוי טנטרי?

שלום לכולם? אני ממש מבולבלת, קראתי באינטרנט רבות לגבי טנטרה, ומצאתי לא מעט קישורים על עיסויים טנטרים. כיוון שאני חייה עם בן זוגי רק פרק זמן קצר, אין אני מוצאת את עצמי מספיק פתוחה ומאותגרת לסדנא טנטרית עם בן זוגי. האמת שיש פער גדול ביננו, הוא מאוד משוחרר וןאני מאוד עצורה. חשבתי שעיסוי טנטרי דווקא, יתן לי להרגיש נוח יותר מול מטפל, כך שאת התהליך הרוחני שלי אתחיל בעצמי לפני שאהיה מסוגלת לעבוד בקבוצה. אנא תנו לי קצת כיוון בנושא, אני מבולבלת ומאוד מעוניינית להתנסות הבאה

אני תוהה

תשאלי את עצמך מדוע את מרגישה עצמך יותר בטוחה מול זר, מאשר עם בן זוגך שבו בחרת ובקשר לעיסוי - מחכה גם אני לראות את התשובות של המטפלים פה בפורום, אבל ממליצה לך לבחור טוב טוב מי שמתאים לך, ושאת חשה בטחון שיכבד את גבולותיך תבדקי גם אם את מחפשת שחרור אירוטי או תהליך רוחני - שניהם לגיטימיים, אך חשוב שתגיעי למטפל שנכון לך, למקום שאת נמצאת ולתשובות שאת מחפשת

sarfati6

New member
הדברים הרבה יותר מורכבים

ראשית , אני מרגישה טוב עם בעלי, אך לא מרגישה שזה נכון להשתלב בקבוצה כשאנו באינטימיות שנית, אני מרגישה שאני צריכה כרגע לבחון לבד את הגבולות שלי ואת המחסומים שלי אני קצת מבולבלת מהגישה הטנטרית, שבעצם מדברת על מיניות ייחודית כ"כ ובד בבד משלבת את נושא הרוחניות שגם הוא מלהיב במיוחד, איך הדברים באים לידי חיבור יחד? האם שחרור אירוטי ותהליך רוחני הם דבר משולב בטנטרה? או בעצם מהם היעדים או צורת העבודה של הטיפול הזה? (מה בהתייחס לעיסוי טנטרי?)

אני מקוה שיענו לך המומחים

אחד מסוגי הטיפול יחידים שלא חויתי הינו עיסוי טנטרי (דוקא חשבתי שאולי בכנס תהיה אפשרות כזו במתחם הטיפולים - במקום זה קיבלתי טיפול איורוודי מדהים) אני אישית הגעתי לטנטרה דוקא דרך החיבור ליוגה לרוחניות, ועם הפן המיני שלה אני מתחילה רק עכשיו להפגש, אוהבת את הגישה שמין זה דבר טבעי וחלק מן החיים. נראית לי נכונה מהרבה מהמוסר המערבי הצבוע שהפך את הנושא למשהו סודי וגובל בחטא מקווה ללמוד עוד ועוד בהמשך

אכן הדברים מורכבים מאד בטיפול מהסוג הזה

כמו כן הטיפול אינו טיפול של פעם אחת וזהו ,,זה תהליך שמתגבש תוך כדי הטיפול ויצירת אמון והקשבה הדדית בין המטופלת למטפל. הפגישה הראשונה מוקדשת בעיקר לתישאול והיכרות עם המטופלת ועם הבעייה אותה היא מביאה ( הבעייה ועומקה שונה מאישה לאישה ) . את כותבת שאת מרגישה טוב עם בעלך ,אך חושבת ומרגישה שאת צריכה לבחון לבדך את המחסומים והגבולות שלך ,,,אך לא פירטת מה הם בעצם המחסומים שלך ביחסי המין שלך עם בן זוגך ,,אם בכלל יש כאלו . הטיפול וקצב הטיפול נקבעים תוך כדי הטיפול וההתחברות של המטופלת לטיפול . אכן יש בילבול גדול בסוג הטיפול ומהותו ,,,יש הקוראים לו טיפול טנטרי ויש הקוראים לו טיפול ארותרפי ,,,אבל בעצם כמעט כולם נוגעים בבעייה של העכבות המינית ומהיכן היא נוצרה . את יכולה לקבוע פגישה לא מחייבת עם המטפל ( רובם מסכימים ) אותו תבחרי בכדי להכיר ולשמוע מקרוב על הטיפול. אשמח לענות על כל שאלה . בהצלחה ויום נעים מלא באור ואהבה

../images/Emo20.gifיקרה אהובה

עונים לך כאן, גם על מה שענית ל"התחלת הדרך". ראשית, לגבי המושג עיסוי טנטרי. המושג בעצם הומצא במערב, כאשר לקחו אנשים את עיסוי היוני ועיסוי הלינגם, שהם בעצם מגע מקודש ומרפא של איברי המין, ועטפו אותו בטכניקות עיסוי גוף שונות שאינן קשורות לטנטרה, הוסיפו לכך חושניות מתירנית, והתקבלה חגיגה אמיתית, שדוקא מוצאת חן בעינינו מאד. לא כל אחד יודע לבצע את זה נכון! והעניין לאו דוקא בטכניקה (למרות שגם את זה צריך לדעת). העניין הוא בגישה. הגישה הינה מקודשת, מי שמעניק, צריך להיות מחובר רגשית ברמות גבוהות, מי שעושה זאת נכון, מחובר היטב ל"יין" שלו, לצד הנשי, ובא ממקום נטול אגו ויודע איך לא להכניס את המיניות הפרטית שלו לתוך העסק, גם כאשר העניינים מתלהטים (מדובר כמובן בעיסוי מקצועי, לא בין בני זוג, שם אין את הנושא הזה). מתוך גילוי הלב שלך, חשוב שתדעי, העיסוי הטנטרי יוצר שחרור רגשי רב עוצמה, בעיקר אצל נשים, ויותר מכל אצל נשים שחוו פגיעה מינית בעבר, או שנושאות בחובן מעצורים רגשיים. אין בכך כל רע, אך זה מדגיש שני דברים: א. להיות מוכנה לכך שזה יהיה טריגר להתמודדות ולהתחלת תהליך (דבר מבורך ביותר) ב. להקפיד על בחירת האדם הנכון שיעניק. מנסיוננו האישי, זהו תהליך עוצמתי בצורה בלתי רגילה. גם עבור מי שפתוח ומשוחרר מבחינה מינית, זהו תהליך עוצמתי (רק שהאיזון בין חוויית הכיף וחוויית ההתמודדות שונה
) אם בעלך משוחרר יותר ואת יותר עצורה, היינו מציעים לך ללכת דוקא על חווייה זוגית, בה הוא יוכל להיות עימך ולחוות את העיסוי במקביל אליך ובמידה רבה לתמוך בך, אלא אם כן את חשה שנוכחותו תגביל ותסגור אותך (או שהוא לא פתוח לעניין). זה בהחלט יכול לסייע לך להיפתח גם מהבחינה האישית וגם מבחינת נכונותך לעבוד מול קבוצה. זה תלוי בך ובתהליכים שלך ומושפע מהאינטראקציה בינך ובין מי שיעניק את העיסוי. ולשאלתך למטה, על השילוב שבין המיניות והרוחניות, טנטרה בהחלט רואה במיניות דבר מקודש! המשגל עם בן/בת הזוג הינו שער של האדם לחיבור אל עצמו, אל הבורא ואל היקום (שהם כולם אחד). בנוסף, טנטרה מלמדת אדם את דרך החופש באופן כללי, מלמדת לבחון את גבולותיך, לבדוק אם הם אכן שלך, לנסות לפרוץ אותם ואז להגיע להתרחבות (שהיא אחד הפירושים של המילה טנטרה בסנסקריט), ואיפה הכי טריוויאלי לבחון ולפרוץ גבולות אם לא בנושא המיניות? מקוים שהארנו את עינייך (ואת עיני
הקוראים האחרים שתמיד מתעניינים בנושא).
גדול.

sarfati6

New member
מצאתי מישהו שנראה תואם

אני חושבת שמצאתי מטפל מדהים, הגעתי לאתר שלו שנראה לי ממש משכנע www.oshotantra.blogspot.com אני אתקשר אליו מחר ונראה מה יאמר לי

הפעם זה עובר כל גבול../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

משה, אתה נכנס לכאן מידי פעם, רק לצרכי פרסום ישיר, מבלי ליטול חלק אמיתי וכן בפעילות ובשיחות, כל פעם בניק אחר, מטעה, מוליך שולל, העיקר שיגיעו אליך. מה שנעשה כאן בשרשור הזה בעינינו זה פשוט שקר גס. אנחנו נמנעים מלמחוק את השרשור הזה, כדי שכולם יוכלו לשים לב למה שקרה כאן. זה כנגד כללי תפוז, זה כנגד כללי ההגינות הבסיסית, שלא לדבר על כך שזה רחוק שמים וארץ מדרך הטנטרה. לא עוד

ToGive

New member
האם משה הוא יהודית? להלן פוסט מאת sarfati6

בפורום טיפול מיני ומיניות יש הודעה כזו מאת sarfati6: "שלום לכולם, שמי יהודית ואני כיום עוסקת ביעוץ ביוגרפי לפי הגישה האנטרופוסופית, בעברי אני יועצת בית ספר תיכון ובעלת מוניטין רב בעבודה עם אנשים. כיוון ש"במקרה" הגעתי לפורום הזה. אני רוצה לתת אור למספר גברים פה, המסמנים על בעיות מיניות שחווים. יצא לי לקבל מספר דיווחים בקליניקה שלי מגברים שהחליטו לטפל בעצמם בדרך הוליסטית תוך כדי עבודת נפש ומודעות, אשר גם "טנטרה" מוכנסת שם במנוע שינוי עיקרי אני ממליצה לגברים הסובלים מגופם וזהותם הגופנית לאפיקים הוליסטים אלו עוד לפני הבריחה לרפואה קונבציואלית (קליניקות לשפיור המיניות למינהם), או כדורי ויאגרה וכו?

הם אתם משוכנעים מעל כל ספק?

בויכוח שהיה לי בפורום אחר (ובניק אחר) היו שני ניקים שהייתי משוכנעת זמן רב שהם אותו אדם, עד שקיימנו מפגש פורום והנושא עלה, ומישהו שמכיר את שניהם התפלא מאד על מחשבתי . אמנם השרשור נראה תמוה, אבל תמיד הייתי משאירה מקום לספק קטןן

mich37

New member
משה יקר

שמענו רבות על ניפלאותך, אולי שתף אותנו גם , ולא בדרכים זדוניות, כנס, היה גבר, ספר מי אתה, ואולי גם תיזכה לאהבה לאמת ולכנות. באמת ששמתי דברים טובים, מיכה

elias6

New member
שלום, אני מתנצל על העיוות שנגרם

שלום לכולם, שמי משה אליאס נודע לי מפי קולגה שלי, (שמצאה לנכון לכתוב עליי ולהמליץ ברשת), שנקלעה למצב קצת מביך פה בפורום, ואני שמח שעידכנה אותי בכדי לתקן את המעוות. נכון שמצאתי בעבר לנכון להיכנס לפורומים המקשרים לאתר שלי באופן זה או אחר, אך כשהובהר לי כי אין מקום לפרסום ישיר בפורום חדלתי מכך. לשמחתי, יש לי מספר קולגות שעל פי הבנתי בחרו לעזור (בלא ידיעתי), כדי להגביר את רמת החשיפה לטיפולים שלי. (אני הסברתי להם את העיניין והם הפנימו אני מאמין) במעמד זה, אני אשמח להציג את עצמי במלוא מובן המילה, בעיקר זה עבור הספקנים שביקרוני קודם . ובכן אני בן 31, מטפל הוליסטי כבר כ-10 שנים, בשנתיים האחרונות עוסק בטיפולים טנטרים, לאחר שנחשפתי אל הנושא באופן פרקטי ותיאורטי בלונדון, ובהמשך בגרמניה. אני מעניק טיפולים טנטרים בעיסוי (לגברים בלבד!) , ועוזר באופן זה להתחבר אל עצמם דרך המיניות. אופן הטיפול ייחודי בעיניי על כן שמשלב בתוך אותו סיישן מגוון שיטות הוליסטיות המשתלבות באופן מדהים לטובת גולת הכותרת של הטיפול. הגברים המגיעים לטיפול מעין זה, אצלם הבעיה מבוססת על עיניינים אחרים מאשר אצל הנשים הרוצות לחוות תיקון משברים ומחסומים מיניים מעברם. העבודה שלי עם הגברים מבוססת על הבנת הגוף האנרגטי, התמרת האנרגיה המינית שמתעוררת למשהו הרבה יותר אקסטטי בו יוכל האדם להכניס מודעות רבה למיניותו, ואנו יודעים שכאשר אנו מכניסים מודעות ליצרים שלנו או לאוטומט שלנו הדברים נכנסים לשליטה ובקרה. (אצל גברים הדבר נדרש ברב המקרים) אני רואה את עצמי כשליח חברתי, ובייחוד בקרב הגברים המזוהים (והלא מזוהים) עם מיניותם החד-מינית, אני עוזר להם להתחבר אל האני של עצמם דרך גופם ותודעתם. חשוב להבין, כי בקרב האוכלוסיה ההומוסקסואלית, נושא המין הוא פרוץ וחסר גבולות. מגיע למצב בו אנשים משועבדים לגופם ולמיניותם ומזדהים לחלוטין באישיותם זו. אני מזמין אתכם לשאול אותי כל שאלה שתחפצו בתחום ואני אשמח לענות בברכה, משה אליאס מטפל הוליסטי- טנטרי

האמת, קיבלתי כווייה קלה

מהתגובה לעיל של מנהלי הפורום. אבל עכשיו שאתה מספר שמדובר בקולגה, שבעצם מציגה עצמה כמבולבלת ושאיננה משוחררת, ושהיא מצאה לנכון לכתוב ולהמליץ, כאשר בעצם היא רק נפלה על האתר שלך ומתכוונת להתקשר. עכשיו אני מבולבל

הסבר לגבי התגובה שלנו

עוד בעבר כבר מספר פעמים, הערנו במסר פרטי, הדרכנו והסברנו, לגבי ארועים דומים, בנחת, בנימוס, בסבר פנים יפות, למרות שהארועים בהם דובר נגדו את תקנון תפוז, נמנענו מלמחוק. אנחנו מקבלים לכאן כל אדם באהבה גדולה ובסבר פנים יפה, אבל מצפים גם להתנהלות בסיסית הוגנת וגלויה. וכמו שאנחנו מסבירים תמיד לאנשים, (בבחינת Walk your talk), טנטרה אכן מתנהלת מתוך אמירת "כן", אך אמירת ה"כן" מתבססת על יכולתו של אדם לומר תמיד "לא". טנטרה בהחלט מעודדת לבחון גבולות, אך כאשר הגעת לגבול שלך - כאן המקום לומר "לא", ולא רק לומר, אלא אף לעמוד על שלך בתקיפות! לכן, לא היתה כאן התנפלות, כיוון שקדמו לשרשור הזה עוד אירועים והתייחסויות. מה שקרה, בהחלט היה מבחינתנו חציית גבולות, ועל כן הגיע המקום התקיף של ה"לא".

ToGive

New member
משה היקר????

יש שאלה האם פורום טנטרה מתאים להתנפלויות. האם צריך לשפוט או לא? למחול? לקבל? א) מכתבה של sarfati6 ממש לא נראה מכתב של "קולגה". ב) מה היא מתלהבת הרי אתה מטפל רק בגברים. ג) באצר נמסטה היא הציגה עצמה כ"יהודית". בכרטיס שלה היא מופיעה כגבר. ד) לשניכם יש סיומת 6. מקרי? ה) כבר הוזמנת בעבר להסביר פה מדוע רק בגברים אתה מטפל בעוד הטנטרה אינו חד מינית. האם אתה גם חד מיני? האם במידה שאבוא אליך לטיפול אני לא אמור לחשוב שאני בא אל מטפל שאין לו "אינטרס". השארת אצלי רושם לא חיובי ולא מזמין.

eranro1

New member
הנושא ממשיך לדרוש התיחסות למרות השירשור הפגום

אהובים, רציתי להוסיף עוד כמה מילים משלי אודות העיסוי הטנטרי. למרות שאני עוסק בעיקר במפגשים טנטריים שבהם יכול להיות או שלא להיות חלק של עיסוי. הרי שאני מציע לאנשים גם מפגשים של עיסוי טנטרי מעורר חושים. עיסוי זה רק לעיתים כולל בתוכו את עיסוי הלינגם או היוני. אבל הוא עדיין טנטרי במלוא מובן המילה. בראיה שלי מה שהופך עיסוי לטנטרי הוא הכוונה שמאחריו, ולכן גם עיסוי שלא כולל מגע באברי המין ואפילו על בגדים יכול להיות כזה. הכוונה של העיסוי היא לאפשר למקבל את החוויה הישירה של עצמו ואת אותה חווית התרחבות. בין עם ע"י עירור אנרגיית הקונדליני ובין אם ע"י עירור הסנטיזציה לחושים. ולצורך העניין המעסה יכול להשתמש במגוון רחב של טכניקות וכלים מרוב סוגי העיסוי השונים שבאמתחתו. ואכן העניין של להגיע ממקום "נכון" ונטול אגו הוא אבן פינה לעיסוי הטנטרי. ולגבי ההבדל בין עיסוי טנטרי לעיסוי ארוטי אני מזמין את הקוראים לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא. נמסטה, ערן רוטשילד.

mich37

New member
ולך יקירה

מתחילת דרך יקרה ואהובה. אשמח אם תכתבי אלנו למייל, נשמח להסביר לך באופן אישי מה הו יחודו של תהליך שפגשת, ומה תפקידיו של העיסוי הטנטרי , שהו כלי עבורינו. סילחי לנו, אך איננו רוצם לעסוק בפירסום עבודתנו דרך פורום זה. ולכן מזמינים אותך לכתוב אלנו, או אפילו לחייג ובנתיים המון אהבה מיכה וטל

למעלה