מהו ריפוי ??!

• פותח הנושא vali9
  • פורסם בתאריך

vali9

New member
יקר ואהוב(-:

כדי לעבור ריפוי צריך לחפור עמוק בנפש לך לא יספיק בובקט אתה צריך שופל ....... חיבוק , ואלי (-:

0 אור 0

New member
אני כנראה צריכה D9 ../images/Emo8.gif

אבל יש גישות שלא מאמינות בחפירה בנפש, ועוסקות בריפוי דרך המגע למשל רפלקסולוגיה עושה פלאים

vali9

New member
מהו ריפוי ??!

אהובים. שאלה שעולה בעקבות הלינק הקודם , האם הארה היא ריפוי ? האם הריפוי הפיזיולוגי שהמערב מדבר עליו הוא מרפא כאשר אין התייחסות לנפש ..? תמהני..... דעתכם ? ואלי , כוהנת טנטרית .

vali9

New member
אור יקרה , את באמת מאמינה ש.....

אור יקרה . את באמת מאמינה שניתן לעשות ריפוי
רק בגוף ללא נגיעה בנפש
?! אני לא ....
רפלקסולוגיה אכן היא דרך מגע כמו כל מקצועות ריפוי במגע אבל היא מעוררת אדם לשאלות ומחשבות וזה מספיק כדי לערב את הנפש....... אני חושבת ומאמינה שאין אחד ללא השני . כל דרכי הטיפול נוגעות בגופנפש יחד , גם אם לא תמיד זה נראה לעין....(-: כל מחשבה יוצרת משוב אנרגטי . כל משוב אנרגטי משאיר חותם על הגוף שעשוי אנרגייה וערוצים אנרגטיים . כל חסימה אנרגטית שלא מטופלת ואין לה התייחסות לאורך זמן תביא להופעת חסימות פיזיולוגיות ומחלה תתעורר . ולהיפך : כאשר אנחנו רוצים שינוי וריפוי מחלה פיזית - קודם עלינו לעשות שינוי חשיבתי שישנה את מהלך זרימת האנרגייה שתשנה את הסימפטומים הפיזיולוגיים... מה דעתך על כך ?
אגב , לראשונה שמעתי את הרעיון וההסבר הזה בתקשור שעשיתי לפני שמונה שנים ולא כל כך התחברתי למידע הזה ורק היום אני באמת מבינה את משמעות המילים שנאמרו שם ומיישמת גם בחיי הפרטיים ....
שבת שלום אהובה
ואלי.

0 אור 0

New member
הרפלקסולוגיה נוגעת בנפש

היא טיפול גוף נפש במלוא מובן המילה, אלא שהיא לא "חופרת" במובן של הצורך להעלות את הדברים לרמת המודעות המילולית , ולכן מאפשרת לאנשים שיש להם קושי להתמודד עם הדברים לעשות התקדמות עצומה, בלי הצורך להעלות את הדברים במפורש. אחרי שחסימות נפתחו, הרבה פעמים יגיע גם הצורך לפתוח את הדברים גם מילולית, אך זה כבר לאחר שהאדם חזק יותר ומוכן יותר להיות שם

vali9

New member
מסכימה לגמרי.

אור אהובה. כל מילה בסלע . עיתוי הוא שם המשחק . עאשר אדם נמצא בסערת נפש וירוד גופנית אין הוא יכול גם אם הוא רוצה לטפל ולשנות ..... כל הטיפולים האלטנטיביים כולם משנים את מודעות האדם למצב בו הוא יכול מעוניין ועושה שינוי לעצמו. "חופרת" זו רק מילה שבבוקט בחר להשתמש בה ....איננה מצוייה בלקסיקון שלי מבחירה , רק חולד חופר ואני לא רואה חולד פה ..
למילים שאנו בוחרים להשתמש בהם יש משמעות עצומה אך זה כבר נושא אחר ללינק אחר במקום אחר..... שבת שלום יקרה (-: ואלי.

0 אור 0

New member
האמת

אני לא יודעת מה זו הארה, לא מכירה אנשים מוארים באמת במובן שתורות המזרח מדברות עליו, אבל כן מכירה אנשים מאירים, עם נשמה גדולה, עם חיוך נכון תמיד, חשיבה חיובית והמון המון אמפתיה והענקה לאחרים. הם לא תמיד בריאים במובן הרפואי של המילה, אבל לתחושתי בריאותם יחסית לעצמם טובה יותר - אם ביהדות יש לנו אמרה "נפש בריאה בגוף בריא", הרי מה שלמדנו לאחרונה הוא שגם ההיפך נכון והנפש הבריאה מבריאה את הגוף. גם הרפואה המערבית מכירה ברמה כזו או אחרת בחשיבות הנפש, בהסתכלות ההוליסטית על האדם. ומה זה ריפוי? יש המון דיונים על זה בפורום רפואה משלימה - באים אנשים שמנסים לתקוף את התחום ולחפש "הוכחות" בצורה של מחקר מדעי ניסויי. ולי אין הוכחות כאלה - אבל יש לי הוכחות אין ספור של אדם שסבל מבעיה כזו או אחרת והיא הפסיקה להציק לו, של אנשים ששומרים על בריאות וחיוניות גם כשהגיל עולה. אז תקשר את זה לטיפול שעבר? לנפש האופטימית? ליוגה? לטנטרה? לכל הדברים ביחד? ובשורה התחתונה, הרי אין בריאות מושלמת - העיסוק בתחומים רוחניים, שינוי אורח החיים , וכל הדברים שהזכרתי למעלה מסייעים, משפרים לנו את הדרך, אבל כל אחד מדי פעם חולה, עייף או חסר אנרגיה, מרגיש את הגיל, ומה שבעצם אנחנו מחפשים זה איזשהו מקום מאוזן ואיזושהי תחושה של תהליך חיובי.

עוז46

New member
ואני שואל תמיד

מי קודם? הביצה או התרנגולת? ותמיד שהתשובה מול עיני, מתנפצת היא, ומתהפכת. והמגע ממיס את האבן שבי,והנפש שותה בשקיקה כל מגע ומבט, עושה את שלו, מצמית או מתיר, מלטף, אוהב, והריח, בוא לא נדבר, רק ננשום ותמיד כדאי להקשיב, גם לגוף, למה שהוא צריך, לא למה שאני צריך, אלה למה שהוא, הגוף.. והגוף להתענג על יופיו, על יצירת אומנות זו לבלוע את היופי בעיניים פעורות ושקט לכבות את הכל ולשמוע את האין והכי חשוב לחייך לחיות את הרגע באהבה ורפואה שלמה

עוז46

New member
שאני אוהב אותך

ועם בוקר של חיבוק ועם בוקר של חיוך ןאפילו נשיקה של בוקר איזה בוקר מקסים לכולנו

vali9

New member
אהבה ....

"אהבה, ללא המשאלה להשיג בעלות, בידיעה ברורה שבמובן האחרון אין רכוש ואין בעלים על הרכוש: זוהי האהבה הנעלה ביותר... אהבה, מבלי לדבר ולחשוב על "אני", בידיעה ברורה שה"אני"-כביכול הזה הוא אך תעתוע. אהבה, מבלי לבחור באחד ולפסול את האחר, בידיעה ברורה שלעשות כן פירושו ליצור את הניגוד של האהבה עצמה: חוסר-חיבה, סלידה ושנאה. אהבה, החובקת את כל היצורים: קטנים כגדולים, קרובים כרחוקים, יהא זה על פני האדמה, במים או באוויר. אהבה, החובקת ללא משוא פנים את כל היצורים החיים, ולא רק את אלו שמועילים לנו, מרצים אותנו או גורמים לנו להנאה. אהבה, אשר חובקת את כל היצורים, יהיו הם בעלי תודעה נאצלה או תודעה נמוכה, טובים או מרושעים. את הנאצלים והטובים חובקים, משום שהאהבה זורמת אליהם באופן ספונטאני. בעלי התודעה הנמוכה ובעלי התודעה המרושעת נכללים משום שהם אלו הזקוקים ביותר לאהבה. בקרב רבים מהם אפשר שזרע טוּב-הלב אבד רק משום שחום היה חסר לצמיחתו, משום שהוא מת מקור בעולם חסר-אהבה. אהבה, החובקת את כל היצורים, בידיעה שאנו כולנו אחים למסע במעגל הקיום הזה – שאת כולנו מכריע אותו החוק של הסבל. אהבה אשר מונחת כיד רכה אך יציבה על פני היצורים הדואבים, תמיד ללא שינוי במידת האהדה שלה, מבלי להסס, איננה מוטרדת משום תגובה שהיא פוגשת. אהבה שהיא מצננת-מנחמת לאלו שנשרפים באש הסבל ולהט-היצרים; שהיא חום מעניק-חיים לאלו הנטושים במדבר הקר של הבדידות, לאלו הרועדים בכפור של עולם חסר-אהבה; לאלו שליבם כבר הפך מרוקן ויבש מהקריאות החוזרות ונשנות לעזרה, מהיאוש העמוק ביותר. אהבה, שהיא אצילות נשגבת של הלב והשכל, אשר יודעת, מבינה ונכונה לעזור. אהבה, שהיא כח ומעניקה כח: זאת האהבה הנעלה ביותר. אהבה, שאותה המוּאר כינה בשם "החירות של הלב," "היופי הנשגב ביותר": זאת האהבה הנעלה ביותר. ומהי ההתגלמות הנעלה ביותר של האהבה? להראות לעולם את הדרך לקץ הסבל, הדרך שעליה הצביע, שאותה צעד והגשים עד שלמוּת, הוא, המְרוֹמָם, הבודהא. " תרגום מכתביו של ניאנפוניקה תהרה . ואלי.

למעלה