מהו רסן?

niko girl

New member
מהו רסן?

אני רוצה לדעת מה זה רסן! ועוד שאלה בנושא זה..... למה ל הילדים מיד מקשרים רסן לבין מתג? למשל בחוגשהיה לי אז שאלו מה זה המתג וילד אחד מיש קפץ ואמר זה רסן! ואני מתווכחת איתו שעות ורק בסוף המדריכה נזכרה להגיד לו שזה לא רסן ושזה מתג.

niko girl

New member
מקפיצההההההההההההההההההההההההה

קפיץ קפוץ קפץ הקפיץ

רסן... הגדרה מילונית- מתג.

רסן:"רתמת ראש הבהמה, אל טבעות הרסן מחברים בשעת הצורך את המתג ששמים בפי הבהמה למתג מחברים את המושכות." בעצם, רסן זה ראשית הרכיבה... מהמילה לרסן: לעצור. מתג: מתג זה קטע הברזל שנכנס לסוס לפה.

גידי,שובב קטן....תהנה מהגרבים.

לא, זה לא לנשיכה. לעיתים לסוסים יש נטייה לנשוך ולשחק עם המתג.... זה לא בשביל זה ואל תשחק אותה דפוק... חרמנוביץ'!

˜Me˜

New member
|אלונה||מזילהריר|

פיצי, שיחה איתך. אלונה לבהפגש עם פיצ בחופש..

פרסה

New member
גם לי יש נטייה לנשוך ../images/Emo8.gif אבל.....

התכוונתי שלא ינשך אנשים / סוסים אחרים

פרסה

New member
ממממממ.......

תאמת אנשים אתם מאוד חוצפנים. כולכם יודעים אבל לא עונים מתג זה רק הברזל שנכנס לתוך הפה מילון מושגים: מתג= נמצא בתוך פה הסוס ואחראי מרכזי על השליטה בסוס: ימינה,שאלה,קדימה,אחורה,עצירה וזה מתבצע ע"י לחצים באזורים מסוימים בפה מתג שבור= מתג שמחולק באמצע לשנים ומיועד לסוסים רגעוים מתג מנוף ישר= מיועד לסוסים חזקים, בעיתיים, ולמקצה הווסטרן. המתג הזה עם מין מוט ברזל שיורד למטה ומתחבר למושכות. ברוב המתגים האלה יש מין חצי עיגול באמצע המתג ועוזר לעצירה. כמו כן בדרך כלל יש שרשרת מתחת/מעל האף שכאשר המתג נלחץ השרשרת נלחצת ועוזרת מאוד לעצירה הערה: רכיבה עם מתג כזה צריכה מיומנות הנה מספר הערות: חצי העיגול חייב להייות בכיוון פנימה. עצירה ללא שימוש בכוח אלה הזזת ראש הסוס שמאלה וימינה עד עצירה. עצירה בכוח תפצע את הסוס קשות מתג מנוף שבור= מתג עם אותו עיקרון כמו הקודם. לרוב ללא שרשרת. מיועד לסוסים בעיתיים במידה מתג משולב= מתג מנוף עם 4 מושכות 2 מכל צד זוג אחד קשור למנוף וזוג אחר עוקף את המנוף את כל זה שמים על ראשית "עבודה". כל ראשיה מתאימה לכל מתג. ישנם ראשית עם כיסוי לצידי העינים מכדי שהסוס לא "יחתוך" או מכדי שיתרכז בדרך כל הדבר הזה נקרא ראשית "עבודה" או ראשית "רכיבה" דבר שאנחנו מכנים בדרך כלל מתג רסן= אמור למנוע נשיכות. דומה לרסן של כלבים ראשית בית= ראשיה פשוטה מאוד שהסוס "ישן איתה" ועוזר לתפיסת הסוס ביתר קלות סתם הערה. קשירת סוס תמיד תעשה מראשית הבית ולא מראשית העבודה. קשירה מראשית העבודה תגרום ללחצים מיותרים על הסוס. קשירה עם מושכות אסורה! אגב תראו כמה השקעתי. כתבתי הכל הגעתי לשורה האחרונה. הכל נמחק וכתבתי מחדש. מחכה לטאג לין

גידי, מותר לי לקחת את זה למילון?

זאת אומרת: למילון המונחים של הפורום... יש אישור? ואם יש למישהו איזה תמונות של המתגים וכו' אני אשמח מאוד! תודה.

zohark

New member
טעות בהגדרה.

דבר ראשון המתג הוא אמצעי העוזר לתקשר עם הסוס אבל לא אמצעי השליטה המרכזי השולט בו. התפקיד שלו הוא לא להגיד לסוס ימינה שמאלה אחורה קדימה, מה זה נראה לך הגה?! יש לשמור על מתח קבוע במושכה אבל לא על לחצים! לפחות באינגליש. סוס רגוע או לא? ממש לא משנה לסוג המתג, העניין היחידי שמשפיע פה הוא רמת התגובה של הסוס לסוג המתג. אני ממליץ על מתג שבור פשוט וכמה שיותר עבה (כך נוצר פחות לחץ על פה הסוס). קיצר, התקשור עם הסוס מתבצע ע"י כל העזרים ולא בידי המתג. העזרים לידיעתכם: ישיבה, רגליים, ידיים, שוט, דורבנות וכו'.

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif תשובות....

רסן:"רתמת ראש הבהמה, אל טבעות הרסן מחברים בשעת הצורך את המתג ששמים בפי הבהמה למתג מחברים את המושכות." מתג: הברזל שבתוך הפה.

למעלה