מהו NLP?

הנה התשובה...

ראשי תיבות של Neuro Linguistic Programming, ובעברית: נ.ל.פ (ניתוב לשוני פיזיולוגי). מדובר במודל של תקשורת שממנו פותחו טכניקות טיפוליות רבות. ראשי התיבות: שלושת האותיות שמרכיבות את ראשי התיבות מעבירות בקיצור את התהליך המורכב כולו. המונח N.L.P מורכב משלושה חלקים: N- neuro - עיצבי (פיזיולוגי). תהליכים נוירולוגיים במוח שתפקידם לקלוט שדרים מכל החושים (ראיה, שמיעה, תחישה (מישוש ותחושות), ריח וטעם) לעבדם ולתרגמם לחוויות. L- linguistic - לשוני. אפשר לזהות את הפעילות המוחית (N) בעזרת ניתוח של דגמים לשוניים המבוטאים בתקשורת מילולית. לדוגמא: יש אנשים שיאמרו: אני רואה שזה לא ילך. אחרים יאמרו: אני מרגיש שזה לא ילך. הבדלים מסוג זה מצביעים על סגנון שונה של עיבוד נתונים עיצבי ומרמזים גם על תהליכי החשיבה האינדיבידואליים. P- programming - תכנות (ניתוב). ניתן לארגן את תוצאות הניתוח של הפעילות המוחית (N) והלשונית (L) ולבנות לפיהם תוכנית טיפולית (P). התוכנית תורכב משלבים ותכלול הגדרת מטרות ותכנון הדרכים להשגתן. ה-N.L.P החל להתפתח בארצות הברית באמצע שנות השישים. שני מדענים, ריצ'רד בנדלר המתמטיקאי וג'ון גרינדר הבלשן חברו יחד בניסיון לפענח את חידת האינטואיציה הטיפולית. הם הוקסמו מיכולתם של מטפלים מוכשרים במיוחד להביא לשינוי דרמטי בחיי מטופליהם. הם שאלו את עצמם כיצד פועלים אנשים אלה? מה מייחד את התקשורת שלהם? האם יש דפוסי תקשורת מסוימים החוזרים על עצמם? ה-N.L.P משמש היום ככלי עזר לא רק בתחום הטיפולי אלא גם בתחום העסקי. אפשר להשתמש בו כדי לנהל משא ומתן ולצורכי שכנוע בעת מכירה. ה-N.L.P נמצא בשימוש גם בתחום הספורט. הוכח כי ספורטאים יכולים לשפר באופן משמעותי את ביצועיהם בתמיכת ה-N.L.P. הסבר מלא למה זה NLP מופיע בקישור שצירפתי לך כאן... מקווה שהתשובה לא הבהילה אותך קצת ושזה ענה לשאלה שלך... חג שמח
הגר

תודה על ההסבר... ../images/Emo68.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אבל מה הוא NLP בצורה מעשית? לאיזה תוצאות אפשר להגיע דרכו?

freearth10

New member
נתוב

מאז שאני משוטטת לי כאן בפורום הנחמד הזה שממנו למדתי המון, עדיין לא הצלחתי להבין מה זה בעצם ה-.nlp ובמה הוא בעצם שונה מהדמיון המודרך, ממוח אחד וכו. עד כמה שאני מכירה את הדמיון המודרך אין בו תכנית ידועה מראש, למרות שגם הדמיון המודרך עוסק בשינוי דפוסים בעזרת החושים. אז אם מישהו כאן יכול להיות יותר ספציפי - נראה לי שזה יעזור לרבים מאיתנו להבין קצת יותר את ה-nlp ואולי אפילו את הרצון לעסוק בזה.
מאיה

לליאל ול-freeearth

שבת שלום וחג שמח! ליאל - ל-NLP יש שימושים רבים מאוד בכל הקשור לשינוי דפוסי תקשורת עם אנשים אחרים... אתן לך דוגמא קטנה וטיפ (את מוזמנת לנסות ולראות אם זה עובד באמת): אחד העקרונות הבסיסיים ב-NLP הוא הרפור (rapport). מה זה אומר? רפור הוא עצם היכולת שלך להתאים את עצמך למי שאיתו את מדברת מבחינת שפת גוף, טון דיבור וקצב דיבור... אם תתאימי את עצמך אליו תוכלי להוביל אותו למקומות שאליהם תרצי להביא אותו. מה שבעצם יצרת ע"י התאמה שלך אליו נקרא הצטרפות ולאחר מכן הובלה. הרעיון הזה ניתן ליישום בכל שטחי החיים ובעצם בכל סוג של תקשורת בינך לבין אחרים. freeearth - את צודקת, לדמיון המודרך אין תבניות מוגבלות ואפשר להוביל אותו לכל כיוון, זה מה שכיף בדמיון המודרך וזו בעצם גם המהות שלו, לא? לעומת הדמיון המודרך, ב-NLP קיימות תבניות הדרכה מוגדרות אבל הן כלליות ולכן אפשר להתאים אותן לכל אחד. בטכניקות NLP אפשר להשתמש למשל לשינוי הרגלים, לטיפול בפוביות, לניקוי זכרונות. מטפלים שמשתמשים ב-NLP קלאסי לא משלבים בכלל עבודה עם דמיון במהלך הטיפול. השילוב של דמיון מודרך בתוך טכניקות NLP יכול להביא את המונחה לרבדים יותר עמוקים... מקווה שהפעם התשובה היתה קצת יותר טובה ובקרוב אני מתכננת להכניס לכאן תכני העשרה על NLP שיעזרו להרחיב יותר את הידע בתחום... הגר

למעלה