מהו settlement?

nadmor

New member
מהו settlement?

אני מעתיק לכאן את ההודעה שכתבתי בפורום בורסה ושוק ההון, כנראה שהיא תהיה יותר רלוונטית לפורום הזה.
בלוח שנה בבלומברג לגבי ארה"ב, ישנם ימים בהם אין מסחר כלל, וישנם יומיים בשנה (11.11, 13.10) עליהם רשום: exchange open, no settlement.
בגרמניה ישנם יומיים (24.12, 31.12) עליהם רשום only settlement.

לא ברור לי מה זה בדיוק settlement ומשמעות הדבר מבחינת מסחר לגבי אותם ימים, אשמח לעזרה.
תודה מראש,
נדב.

KobeRider

New member
settlement זה כשאתה מקבל מניות שמגיעות לך

אם למשל יש לך אופציות, והחלטת לממש אותן בפקיעה, אז בדרך כלל לוקח כמה ימים עד שאתה מקבל את המניות. התאריך שבו אתה מקבל נקרא settlement [זה תקף לעוד כל מיני חוזים בשוק ההון, אבל מניות זה פשוט מה שנפוץ].

ביום שכתוב עליו exchange open, no settlement - הכוונה היא שהבורסה פתוחה, אבל אין העברה של מניות ביום הזה. כנראה שזה יום חצי-חופש. זה לא אומר כלום לגבי המסחר.

nadmor

New member
האם יש משמעות גם לגבי אג"ח?

קודם כל תודה על התשובה..

האם settlement קשור גם לאג"ח ממשלתיות?

ב11.11 לדוגמה, היה ה veterens day (exchange open, no settlements), ואני זוכר שהיה שם איזה סיפור עם האגרות הממשלתיות, לא ראו שינוי בתשואות בארה"ב או משהו כזה.
השאלה שלי היא מה המשמעות בשווקים בימים כאלה?

KobeRider

New member
לא בטוח שזה קשור

אולי ה-settlement זה התאריך שבו אתה אמור לקבל את הריבית? לא יודע. בכל מקרה זה תאריך לא משמעותי במיוחד, כי שם פשוט נעשית העברה. המחירים נקבעים כמה ימים קודם.

ב-veterens day שוק האג"ח בארה"ב סגור (שווקי המניות פתוחים), כנראה בגלל זה לא ראו תשואות.

nadmor

New member
ז"א שלא היה שום מסחר בשום אג"ח??

הזוי..
אז יכול להיות שביומיים ההם בגרמניה אין מסחר אלא רק באג"ח?

KobeRider

New member
שים לב שהיומיים שרשמת הם חג המולד וראש השנה

אין מסחר ואין כלום

nadmor

New member
אלה ימים לפני או אחרי, בהם יש מסחר חלקי

ע"פ בלומברג, חופשת חג המולד בגרמניה היא 25-25, ב24 ישנו מסחר חלקי, על יום זה רשום "settlement only"..

למעלה