שרית היי, אני חושב שאני יכול להציע
פתרון סביר לשאלה שלך (איך זה ייתכן שיום אחד את מלאה אמונה ויום אחד את בדאון). ניסיוני מלמד שבכל אדם בעולם קיימים שני כוחות חשיבה מנוגדים. 1. המאמין שחושב שאפשר לשנות ושואף לדברים טובים יותר. 2. השכלתן שרואה את המציאות הקבועה ואת הקושי לשנות אותה ואת חוסר השינוי שבה ומתייאש. ולכן לא רק את, אלא כל אדם בעולם חי במעין "מאניה דיפרסיה" - היי ודאון. גם בודהא תיאר את החוויה האנושית שכזו, סימן שלפחות לפני 2,500 שנה כבר היו לא מעט כאלו. יש כמובן דרגות שונות, יש כאלו שנעים מדרגה +2 ל- 2. יש כאלו שנעים מ0.5 ל-0.5. ויש כאלו שנעים מ+6 ל-6 ואני מניח שאלו כבר נזקקים לאותן תרופות של איזון רגשי כי הם מוגדרים כחולים ממש. כדי לחיות באיזון רגשי, שבו מתוך הבנת החיים שלי צומחים החיים האמיתיים ( הווה אומר שלדעתי האהבה האמיתית לחיים לא נמצאת ב"היי", אלא באיזון. "היי" מביא "דאון") חייבים לגשר בין שני החלקים. והגישור נעשה בעזרת: הבנה - כי כדי לתרגם את האמונה למעשים חייבים להבין את החיים ואת עצמך כי אדם שלא מבין פועל ללא תכלית. אחריות מלאה על עצמך ועל מעשייך ועל רגשותייך - אדם שלא אחראי לא ינסה להבין בכלל, אלא יתמיד בבכיינות. התמדה - ברור מאליו. סבלנות - למחשבות שלנו יש הרבה עצמאות ולמציאות יש נוקשות מסוימת, כדי לשנות את שניהם למקום שאנו רוצים יש צורך בהבנה שזה לוקח הרבה זמן לשנות זוויות ראייה פנימיות שלנו ולשנות מציאות פיסית. עשייה ברמה הפיסית - אדם חייב לעשות גם דברים שישנו את המציאות ולא רק לךשנות זווית ראייה עליה. אני אקח לדוגמא סתם אדם שפוחד מיחסים אינטימיים בגלל שבין הוריו היו יחסים גרועים. הוא צריך לשנות זווית ולהבין שהבעייה היא אצלו ולא כל בני הזוג בעולם רבים. הוא צריך להאמין שהוא יכול לשנות את המחשבה וההתנהגות אם יתמיד. הוא צריך להבין האם בגלל הבעייה שלו הוא מושך בני זוג לא מתאימים ועליו לבחון בצורה אחרת את האנשים אליהם הוא נמשך. הוא צריך לשנות דפוסי התנהגות הרסניים שנובעים מאותה זוגיות גרועה. הוא צריך סבלנות להבין שכל זה לוחק זמן. והוא צריך להתנסות ולהביןם שאם יצא לדרך חדשה אולי הוא "יחרבן" את השלושה קשרים הזוגיים הבאים אבל בסוף הוא ילמד (חייבים לעשות משהו בשטח, אפילו אם אתה יודע שהפעם זה נועד לכישלון, כדי לצבור ניסיון).