מהיום גם אני לא שוכח...

eladz3

New member
מהיום גם אני לא שוכח...

מהיום גם אני לא שוכח-דמי האבטחה ביציאה ביד למאבטח בעקבות העלאת נושא תנאי העבודה של השומרים ברשת ג' בתוכניתה של ורד יפתחי בבוקר בפרט ובתקשורת בכלל,(תשלום שכר מינימום,אי תשלום זכויות סוציאליות,הטלת קנסות ועוד) התארגנו,אזרחים שאכפת להם,לטובת סקטור חלש זה,ויזמנו רעיון לשיפור המצב ולו במעט. אנו פונים גם אליך,ומבקשים ממך להצטרף לרעיון הקורא לתת את דמי האבטחה לשומר ביד ביציאה מהמסעדה,מבית הקפה. אנו רואים בכך שליחות ומטרה נכונה וצודקת. הצטרפותך חשובה,וכן הפצת המסר לחברים ומשפחה. יחד נעזור לשומרים! בברכה, אזרחים שאכפת להם. נ.ב: מצ"ב קישור לכתבתו של יוסי שוהם מ14.06.07-http://news.msn.co.il/news/Internal/Internal/200706/20070614122550.htm

dudusch

New member
בפעם האחרונה שישבתי

בספגטים העברתי את הסכום שרצו ישירות לשומר. הוא נראה לי די המום מהמהלך, אבל אם זה מה שיעזור אז למה לא?

אסור לו לקחת!!!!!!!!!!!

ללא אישור....זה טובת הנאה, זה לא מקובל כמו שנהוג לתת למלצר, הוא עלול לאבד את עבודתו בגללכם... חוץ מזה שלפי חוק...אסור לשלם על ביטחון ושירות...חובת המעביד לכלול זאת בתוך המחיר...טיפ זה עניין אחר...

../images/Emo5.gif

אלאיסטור, קרעת לי את העור התוף. מה אתה צועק

dudusch

New member
אילו טובות הנאה אני יכול

לקבל ממאבטח????? התשלום לאבטחה מוסף אוטומטית לחשבון וניתן לבקש להורידו, בעוד ומן הראוי היה שהמחיר לא יכלל בחשבון ומי שמעוניין יבקש להוסיפו (מעין לחץ פסיכולוגי - "מה, מתקמצן על 2 שקלים?"). לדעתי אין מניעה לתת את השקל-שניים למאבטח, מאחר וטובת ההנאה היחידה העשוייה לצאת - קיצור זמן המתנה לשולחן אינו נגזר מההסתחבקות עם המאבטח אלא עם המארחים. מה שאותי מקומם במסעדות וכו' זה שאת הטיפ למלצרים אוספים בקופה מרכזית, שממנה המעביד מאזן את הקופה (אם נגיד לקוחות נעלמו וכו'), מוריד "קנסות" ורק אח"כ מחלק את הטיפים למלצרים - גם למלצרים הטובים, וגם למלצרים שלא היו אמורים להיות מלצרים, ובכך מנציחים שירות גרוע.

eladz3

New member
תגובה כללית

שלום רב. התגובה היא תגובה כללית שמופנית לכל הגולשים שהגיבו. ראשית כל,תודה רבה על שיתוף הפעולה והבעת הרצון הטוב לסייע בנושא-לכל אלה שתהו לשני השקלים האלה בהחלט יש חשיבות בעיני השומרים שמשתכרים שכר מינימלי. כמו כן,אין זו טובת הנאה והשומר אינו מסתכן בלקיחת הטיפ-הוא אינו ביקש אותו מהלקוח ואין חוק האוסר לתת טיפ למאבטח כשם שאין למלצר\ית או לכל שירות כזה או אחר(כמובן שזה נתון לשיקולו של הלקוח בלבד). בנוסף,למען הסר כל ספק,אם הנכם משאירים את דמי האבטחה בידי המלצר או כל אדם אחר מבעלי המסעדה ע"מ שיעביר לשומר היו סמוכים ובטוחים שהשומר לא יקבלם ולכן יש לדאוג להעבירם ביציאה למסעדה ישירות אליו(לכל החוששים זו אינה נדבה ההפך הוא הנכון השומר יקבל זאת בהכרת תודה). אנו רואים בחשיבות רבה את האכפתיות שלכם ונודה לכם על יצירת מודעות בקרב הקרובים לכם בנושא. יחד נעזור לשומרים. בברכה,אזרחים שאכפת להם.

אני חושב שלא לתת

אני לא רוצה שיתנו לי טיפ על עבודתי, ובדיוק המנהל שלי יראה ויעשה בעיות

dudusch

New member
מה עדיף?

לתת את שני השקלים למסעדה, שתיקח אותם לעצמה ותיתן לחברת האבטחה שכר מינימום למאבטח?

אני נותן למלצרים

לפעמים את השקל הנוסף לאדם הלוואי ויתנו תכסף ביד למאבטחים זה יגדיל לי את המשכורת .... אבל במקום להתעסק בזה, צריך משהו שיתעסק בתנאים המחפיחרים שאנו עובדים בו בושה וחרפה...

y e t i

New member
הבנתי אותך .

אז תראה מה נעשה . מהיום ניתן למנקות , דמי ניקיון ,למתדלקים , דמי תידלוק ,לעובדי יצור במפעלים ,דמי יצור וכ"ו . בלי קשר , עבודת אבטחה היום היא לאו דווקא מינימום יש מקומות עבודה שמשלמים עד 30 ש"ח לשעה למאבטח . שיסדרו עם מה שיש , שיגידו תודה שיש להם עבודה , ושיפסיקו להיות צרי עין .

למעלה