מהיכן באמת בא הכוח להמשיך ?!

מהיכן באמת בא הכוח להמשיך ?!

גיבור , זה מה שאני . גבר חסון ובוגר , נראה טוב , בחור טוב , בתחילת החיים האקדמיים שלי , הכל עולה על המסלול הנכון . איך הגעתי לפה ? עם כוחות רבים ורצון טוב . סיפור חיי הוא לא עוד סיפור שגרתי , הוא כאב ראש , הוא סרט טרגי , סרט שמתחיל לרוץ כל פעם שאני עוצם את העיניים ולא מסכים להסתיים כאשר אני פותח אותם . אך אם הגעתי לכאן לספר לכם את "הסרט" , כנראה שאני באמת גיבור . גבירותיי ורבותיי , תחזיקו את הכסאות , תמקמו את הפוקפורן , אנחנו יוצאים למסע ארור ושחור. הסרט - מתחיל ! חושך , מוזיקת טראנס ברקע , מאות אם לא אלפי בני נוער קורעים את הרחבה ורוקדים עד צאת נשמתם . יצאתי לסמטה מאחורה , לדבר בפלאפון קצת בשקט , לברוח שנייה מהבאלגן . אבל פתאום מתוך השחור , הם הגיעו . שליחי השטן בכבודם ובעצמם , שלושה בחורים בוגרים אשר חמושים בסכינים . הם התקרבו אליי , תפסו אותי וגררו אותי הצידה . אני , נער בן 15 , נאנסתי . עד היום אני זוכר את צחוקם , את "הכיף" שהם עשו , חי את הסיוט הזה כל יום ויום ושואל את עצמי למה לעזאזל זה הגיע לי . לאחר מכן חיי נהרסו , לא חזרתי להיות אותו בן אדם , הפכתי להיות בובה שותקת , בובה שלא מדברת . פנים באדמה , רועד ללא הפסק ומגמגם . אוי אתם לא תאמינו כמה פעם חשבתי כל יום על להחזיר את חיי לאלוהים , ואוי אתם לא תאמינו כמה כעסתי עליו . ואוי אוי אתם לא תאמינו כמה איחלתי להם מוות , מוות אכזרי . אני נותרתי עם הטראומה , והם עם ה"כיף" . השנים עברו ואני המשכתי לשתוק , אך התחלתי לצאת מהקליפה לאט לאט , נכנסתי לקשרים ארוכי טווח , התחלתי לחיות כמו שצריך ... ואז ? בום . הגיל הוא 18 , בדיוק סיימתי בית ספר , לפני גיוס לצבא . קורס חובלים , שיא הגאווה . לצידי הייתה בחורונת שווה ומדהימה , בת 23 , כל החברים קינאו . אבל מה ? אני במבחן , אני במבחן לעזאזל . אני זוכר את הבכי של המשפחה , של אמא , של אבא . זוכר את הרופא יוצא מהחדר החשוך אי שם במרתפי בית החולים ליד חדר ה MRI המאיים ובפיו הבשורה המרה . יש לי , בחור שמתנדב לעזרת הזולת , לא מקלל , עדין ורגיש , עוד אפיזודה בסרט הרע הזה - גידול מוחי . מאיפה שואבים את הכוח ? למה לי זה מגיע ? למה אני צריך לעבור את כל החרא הזה כאשר אנשים רעים נהנים מתענוגות החיים ? לי זה לא הגיע . עברתי גהנום , עברתי ניתוח גדול , אך עם המון תקווה בלב . עברתי המון בחיי , זה צריך להיות קטן עליי , זה חייב להיות קטן עליי . יודעים מה ? זה באמת היה קטן עליי , צחקתי למוות בפנים , עברתי גם את זה. עברתי יותר מדיי בחיי מאשר למות מאיזה גידול מזדרגג . אך שוב , חיי קיבלו תפנית . אבל בניגוד לטראומה הקודמת - לתפנית שונה . הרגשתי מלך העולם , שהכל קטן עליי ... עברתי בכל מדורי הגהנום ואני עדיין עומד על שני רגליי , ממשש בשני ידיי ורואה בשני עיניי . יודעים מה ? אני יודע שאלוהים מכין לי עוד פרק , עוד חלק של כאבים וצער , ואני ברוב הסדאסטיות רק מחכה לזה . אלוהים , מצטער להודיע לך , באמת שמצטער - אותי אתה לא תצליח לשבור . תודה על ההקשבה , כולי רועד כרגע מההתרגשות ודמעות ממלאות את עיניי . חוץ מלזוגתי , לא סיפרתי את החלק הראשון בסיפור לאף אחד . זה חנק אותי מבפנים . חברים , אל תשברו לעולם . תסתכלו קדימה ותמשיכו הלאה . לילה טוב

מכתב מדהים ../images/Emo70.gif ../images/Emo14.gif

מאד קשה לקרוא, ובכל זאת, יש המון המון חוזק נפשי מתוך המילים שלך. איפה כל זה תופס אותך היום? לאיזה מן גבר הפכת כיום? עד כמה העבר משפיע ומנהל אותך או שאולי סלחת (בתוך ליבך) והעבר אינו ה"ביג בוס"?

Neora Barak

New member
היי גיבור ../images/Emo45.gif ../images/Emo51.gif

על מכתב שנכתב מ-
אל
, על אומץ שאף אחד לא הצליח לשבור, על התמודדויות שלא הכהו בך את האיכויות, ועל תבונה ורגישות שקורנת ממך.

תודה על התגובה החמה ...

למה הפכתי ? עם יד על הלב , הפכתי להיות "בעל פיצול אישיות" . לפעמים הכל יכול להראות מושלם , גם בתוך הנפש , וגם כלפי חוץ . אך לעיתים אני הופך לשבר כלי , ללא כל הזהרה מוקדמת . העבר די שולט בי , אני גם לא רוצה שהוא יעלם לי מהמחשבות , הוא עיצב לי את האופי והוא חלק ממני . אם יש משהו שאני מאמין בו , זה שהטראומות שלנו מעצבות לנו את פני החיים.

Neora Barak

New member
גרביים יקר מכל יקר,

למה בשם שמיים שתקרא להצפה של זכרונות וטראומות ועצבונות - פיצול אישיות? עברת דברים קשים מאוד בחיים, שהותירו בך את רישומיהם, כיוון שאינך מתכחש לעבר הזה ומקבל אותו כחלק ממה שעיצב אותך כאדם, אתה מודע לתוצאות ששמן גרביים, אתה לא סופרמן אדון גרבון, אפ'חד לא, עשית הכל עד עכשיו לנצח את הכל, עשית הכל לשרוד, להיות חזק זה גם - לאהוב את עצמך, עם הרגישויות, והעצב, והשמחה, ומה שבניהם, להיות חזק זה לאפשר לעצמך תוך כדי הבנייה העצמית המתמשכת שלך - גם לבכות, להשתחרר קצת, ללכת עם הרגשות, שולחת לך
ענקי !!!

"לעיתים אני הופך לשבר כלי"

מתי קורית התפנית ואתה הופך לשבר כלי? מה הטריגר שגורם לכך לקרות?

בעיקר ...

קשה להניח את האצבע על הזמנים המדוייקים . לעיתים יכולים לעבור שבועות בלי נשירת דמעה אחת , ולפעמים יכולים להיות תקופות בעלות כאב רב . ממה שלמדתי אבל , בדרך כלל ההיסטוריה שלי חוזרת אליי כאשר מתבצעים לי שינויים בחיים . עבודה , בת זוג וכדומה ... כל שינוי משמעותי בחיי .

שינויים בחיים

כן. זו קרקע נוחה להתפתחות כאב - כל שינוי מביא איתו הרבה מתח ואז פתאום נוצרת נסיגה אל הכאב, אל העבר וכדומה. זה מפני שקשה להסתגל לשינויים, אז הפחד רוצה לעכב את השינוי ומביא את העבר אל תוך ההווה. אם זה כך, אולי אפשר לנסות למתן את השינוי, או לצ'פר את תקופת השינוי בפעולות חיוביות אחרות, שיגרמו לנפש המתוחה גם מצבי רוגע, ויתחילו לפוגג את ההתניה של: שינוי=בעיה.

intensity1

New member
גיבור אין ספק שאתה!!

החיים זה כמו סירה אנחנו שטים עליה, לנו יש את המשוטים, אנו מכוונים לאן? איפה? וכמה רחוק להגיע... כמובן (כמו בחיים) יש גורמים מגבלים כמו הרוח, דשם, חיות טורפות ועוד אלף ואחד דברים.... מי שחזק (מי שהעל אופי חזק) שורד מי שלא לא כאן!... אני בטוחה שאתה מודע שכולנו מתמודדים עם צרות בחיינו חלקם עם צרות גדולות וחלקם עם צרות גדולות יותר.... חלק מהתמודדויות שלנו עם בעיות החיים זה איך לא להישבר מולם, איך לא להיות עצוב מהמחשבה עליהם, זהי התמודדות.... אתה לפי מיטב הבנתי התמודדת באופן חלקי עם הטראומות שלך ....וחבל... אני בטוחה שעם הזמן תהייה יותר חסין לנושא הזה... שאלת אם אתה במבחן?!? אז כן אתה במבחן ולא רק אתה כולנו.... אבל אתה יכול להיות רגוע כי את המבחן עברת!! אתה יכול להיות גאה בעצמך ... מבטיחה לך... אתה מסוג האנשים שיודעים להתמודד עם קשיים בחיים (למרות שוב לדעתי לא הצלחת להתמודד עד הסוף)... אותם חולי נפש שנאלצת להיות סביבתם קיבלו את עונשם אני בטוחה... ואם הם עדיין לא אז תהייה בטוח שאלוהים יעניק להם עונש יותר ממה שביקשת ... אני בטוחה שאחרי אותו ערב הם חשו רגשי אשם אתה לוקח איתך את הכאב הם לוקחים איתם את רגשי האשם... אני לא מצפה ממך כמובן לשכוח את העבר שלך כי אי אפשר פשוט אי אפשר לשכוח.... אם היה אפשר מזמן הייתי עושה את זה!!!!!!!! אני גם לא בעד להדחיק דברים זה לא עוזר זה רק גורם לעוד קשיים לצוץ... מישהו פעם אמר לי "אל תברחי מהבעיות שלך"... אז אל תברח מהן כשאתה בורח מהן הן רק גודלות...קום קח את עצמך ביידים וגמור עם הסיוטים האלה עם רגשות העצבות שנופלות עלייך לעיתים... (ואם אתה לא יודע איך תשאל אותי אחר כך).... אל תתן לחולי נפש האלה להנות מהספק ... תבנה חומה שתגן עלייך ואפשר תאמין לי שאפשר... אני בטוחה שבת זוגתך תהייה מוכנה להקשיב לך בכל רגע שבו תהייה זקוק לה.. היא תהייה מוכנה לעשות הכל כדי לשמוע ולראות את החיוך על השפתיים שלך...בזה אני בטוחה במליארד אחוזים.... אבל חוץ מלהקשיב ... לייעץ... לחבק אותך ... ולהיות לצידך היא לא יכולה לעשות כלום אבל ביחד אתם כן יכולים ... ביחד אתם כן יכולים להתגבר על הבעיות שלכם... קראתי את מה שכתבת מספר פעמים והיתה שורה שגרמה לי לכעס קטן בבטן... לפני שאני אגיד איזה יש דבר כזה "אמונה שמגשימה את עצמה" מה שמוביל אותי למשפט שלך... אני יושע שאלוהים מכין לי עוד פרק, עו חלק של כאבים וצער"
על תחכה לצרות שלך התמודד עם הצרות שלך עכשיו.... ודבר אחרון לפני הסוף.... כמו שהצלחת להתמודד עם הקשיים בחיים אני בטוחה שאתה יכול להתמודד עם הקשיים שיכולים להוביל אותך לדברים הטובים ... אל תוותר מהר על דברים שאתה יודע ששווים מאמץ... התמודדת עם דברים קשים יותר זכור את זה .... מכל הלב intensity1

n i v m

New member
גרב אדומה ולהבה ירוקה

הלכו לטיול... סתם, קודם כל- באמת מרגשת אותי הדרך שבה כתבת את הסיפור, ואני לקחתי השראה רבה ותקווה מסיפור חייך הלא קל בכלל. למנהלים, אני מציע שתכניסו את מכתב זה ומכתבים נוספים עפ"י החלטתכם בטאגליינס תחת קטגוריית שתבחרו, בנוגע לתקווה, לא להרים ידיים ולהילחם.

קניתי ../images/Emo45.gif

כבר יש מספר דיונים חשובים שהועלו לטאג ליינס, אבל בהחלט - סיפורי התמודדות אישיים של חברי הפורום, צריכים להיות בפנים. תודה.

אינטראק

New member
דברים מרגשים

הדברים שלך מאוד מרגשים, וממלאים בהערכה אליך. משתי אפיזודות של סבל כזה, אתה בצדק רב יכול לקחת את הלקח שיש לך היכולת להחזיק מעמד מול חוויות של גיהנום. מותר לך להיות אופטימי לגבי העתיד. איוב בסוף זכה לנחמה:"וה' בירך את אחרית איוב מראשיתו", כמו שכתוב בסוף ספר איוב.

אינטראק

New member
ואגב, קישור למשהו רלוונטי

נתקלתי בסיפור של בחור, גם הוא כתב בצורה מרגשת על חוויה של התעללות מינית שעבר ושהוא מתמודד איתה יום יום.

גודל כזה של כאב וטראומה

אפשר לשמוע וכמעט לא "לתפוס" ולשמוע אותך קורא תגר כנגד מהלומות כאלו ועוד לגדול מעליהם - הוא משיאי הרוח, נכון? "כל השאר" בחיים בודאי יהיה קטן עליך עכשיו. שרדת בתהומות ואתה כאן היום. כמה עצוב כואב מלא צער והמון הרגשות הקשים קשים שעברת...מעולם לא איבדת את התקוה לגבי החיים,.. וערכם. ולא היה מושג כזה בך בכלל "חוסר אונים" לנסות לשנות את המצב קשה ככל שיהיה. "הארץ היא שלך". (על אף שאני יודעת שהרגשות סוערים כ"כ גועשים ושוצפים..). ניצחת. לא מכירה אותך, אבל מגיע לך חיבוקקק הכי אמיץ שיש, דליה

למעלה