מהיכן מתחילים???

גורמיץ

New member
מהיכן מתחילים???

אני אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות. מאיזה שלב יוצרים קשר עם המיילדת? מה המרחק הגיאוגרפי המקסימלי שצריךלהיות בין המיילדת לביתה של היולדת? האם מעקב של המיילדת (בהנחה שהיא אכן עושה) מחליף את המעקב בטיפת חלב?

תלוי בהמון דברים...

אם את רוצה לעשות מעקב הריון אצל המיילדת, כדאי ליצור איתה קשר כמה שיותר מוקדם ולברר מה בדיוק היא מבצעת ואם בכלל (יש מיילדות שלא מבצעות מעקב הריון שגרתי). מרחק גיאוגרפי - זה לדעתי תלוי במיילדת הספציפית. כל אחת והגבולות שלה. צריך לקחת בחשבון גם לידות קודמות ועד כמה היו מהירות, למשל, אבל זו אחת השאלות החשובות לשאול את המיילדת בראיון הראשוני איתה. לגבי מה כולל המעקב - שוב, כל מיילדת שונה וזה תלוי איפה את נמצאת. בארץ מיילדות לא יכולות להפנות אותך לבדיקות כמו US למשל, או בדיקות מעבדה. ברוב ארצות אירופה ובארה"ב הן כן עושות זאת. בטיפת חלב בעיקר שוקלים, בודקים ל"ד, שתן, וכו' - נכון? אם כן, אז המיילדת אמורה לעשות את כל זאת אם את בוחרת לעשות את המעקב אצלה. המיילדת שלי (לא בארץ) גם בודקת דופק עוברי בדופלר, ומודדת את הבטן כחלק מהמעקב אצלה בנוסף למה שציינתי למעלה.

גורמיץ

New member
עד כמה שהייתי רוצה לעשות

מעקב אצל המיילדת, נראה לי שאני אוותר, מפני ששתי המיילדות שחשבתי עליהן גרות במרחק לא קטן ממני.

סטיוויה

New member
את יכולה לנהל מעקב עצמאי

מה זאת אומרת?לקבל הנחיות מהמיילדת מתי צריך לעשות בדיקות. ולקבל הפנייה לבד מרופא המשפחה/גיניקלוג. אפשר גם ללכת למדוד לחץ דם אצלו. לא חייבים לבוא כמו טטלה לטיפת חלב.

ריקי29

New member
מנסה לענות

נפגשנו לראשונה עם מיילדת בסביבות שבוע 20
תלוי במיילדת. אני גרה בגוש דן, המיילדת שלי מגיעה מירושליים. אני יודעת על שתי נשים שהיא הגיעה אליהם גם למכמורת.
מעקב של מיילדת טוב יותר ממה שיציעו לך בטיפת חלב. מבחינתי היא האוטוריטה לכל דבר. היא נותנת לי רשימת בדיקות לעבור שאיתה אני הולכת לרופא. בכל ביקור היא בודקת לחץ דם, דופק עובר, מדידות רחם, חלבון בשתן ועוברת על כל הבדיקות שעשיתי מאז הביקור האחרון. בהצלחה!

גורמיץ

New member
אני מאיזור י-ם, והמיילדת שאני רוצה

היא מאיזור המרכז. וטוב לשמוע שהןבאות ממרחק כזה. (עכשיו השאלה האם אני מוכנה...).

אשכר ש

New member
כמו שכתבו לך- די תלוי...

אם את רוצה מעקב הריון אצל המיילדת צרי עמה קשר כבר מעכשיו. לכל מיילדת יש את גבולות העבודה שלה, נראה לי שבד"כ זה סביב השעה נסיעה מביתן. אם את רוצה מיילדת שגרה יותר רחוק, אפשר לתאם שאת קוראת לה ממש בתחילת הצירים. המעקב שלה בהחלט יכול להחליף את המעקב בטיפת חלב ואף יותר טוב ממנו. בהצלחה

גורמיץ

New member
אני לא מעוניינת במעקב אבל

אני מפחדת שאם אני אצור איתה קשר מאוחר יותר, היא כבר תהיה תפוסה.

אשכר ש

New member
אז תתקשרי, מקסימום

שיירנת מוקדם מדי- לא נראה לי שיש בזה איזו בעיה. את צריכה להתקשר מתי שאת רוצה. חוץ מזה, יש יתרון בכך שסוגרים מוקדם גם בלי מעקב. אם למשל יעלה חשש במהלך ההריון או פתאום תרגישי לא טוב, תהיה לך תמיד מישהי להתקשר אליה ולהתייעץ איתה. זה משהו מאוד יקר ומרגיע.

צימעס

New member
באיזה שבוע את?

תתקשרי. מה הכי גרוע? שהיא תגיד לך להתקשר בעוד חודש? מרחק - תלוי במילדת.

גורמיץ

New member
אני ממש ממש בהתחלה

אבל כן,אני אתקשר אליה (אליהן) ונראה כבר איך ממשיכים משם.

ממליצה להפגש עם המיילדת כבר

גם לא בשביל מעקב הריון בעתיד אלא לראות שזו באמת המיילדת שמתאימה לך והציפיות של כולכם תואמות.ולגבי המרחק אני בלידה האחרונה לקחתי מיילדת שגרה שעה ורבע ממני והיא הגיעה. שלידה קודמת המיילדת גרה 12 דקות ולא הגיעה. כך שזה לא אומר כלום..... בחירה טובה

למעלה