מהימנות קוני הדירה

שממית12

New member
מהימנות קוני הדירה
שלום מגי,

בעצתך הטובה החלטתי לעזור לאימי הקשישה למכור את דירתה ולא להשכירה. הקונה היא קרובת משפחה של אימי ובעלה . בקרוב ניפגש לשיחה ראשונה בעניין. ברצוני לדעת אם הקונה הממולחת, היא רצינית שבאמת רוצה את הדירה ולא תתחרט ברגע האחרון וגם ישרה . אם לא עדיף שכל אחד מהצדדים ייקח עו"ד משלו לחתימת החוזה, כפי שראוי לעשות עם קונים זרים. מאחר שהיא קרובת משפחה, הדרישה לשני עורכי דין מייקרת את העלות ועלולה לגרום לעלבון לקונה שאנו לא סומכות על יושרה. . השאלה שאני מציעה היא: האם הקונה קרובת המשפחה רצינית לגבי העסקה ואם כן , האם חשוב לנו לקחת עו"ד משלנו לחתימה על החוזה של מכירת הדירה?
יש לי יסוד לחשוב שאחרי שהיא קיבלה את דוח השמאי היא התחרטה על התלהבותה הראשונית ומטרת הפגישה היא קודם כל כדי להוריד במחיר (שאם לא כן היא לא תקנה)
. עניין עדין זה עסקה עם קרובי משפחה... ואימא שלי מאוד חוששת בעימותים או שהיא תיעלב. היא מוכנה תמיד להתפשר לרצות אחרים, רק שהם יהיו שבעי רצון.

מגי 336

New member
איננו פורסות על מחשבות, רצונות, כוונות או אופי של מישהו אחר
מלבד השואל..

שממית12

New member
השאלה היא גם שאלה פרקטית
שלום מגי,

אכן כאילו משתמע שאני שואלת על אופי הקונה שלנו, אבל אני בעצם שואלת בעיניין עורך דין נוסף. מאחר שהקונה היא קרובת משפחה , היא עלולה להעלב מכך שאני ( ואימי) לא לוקחים את עורך הדין שלה ,( כלומר לא מאמינים ביושרה), אלא עו"ד משלנו ( לכך צד עו"ד משלו) וזה מייקר את העסקה עבורם בהרבה .
השאלה במכתב הקודם נוסחה כך:
האם הקונה קרובת המשפחה רצינית לגבי העסקה ואם כן , האם חשוב לנו לקחת עו"ד משלנו לחתימה על החוזה של מכירת הדירה?
אפשר לנסח אותה כך: בעסקת מכירת דירת אימי לקרובת משפחה, האם צריךת להתעקש על שני עורכי דין , אחד לכל צד?
לא הייתי שואלת שאלה זו אם הקונה היתה זרה. אימא שלי היא אישה מאוד עדינה ולא תרצה להעליב את הקונה ועל כן היא עלולה להתפשר על המקום בעיין הזה. אשמח אם תוכלי לענות לי. תודה!

מגי 336

New member
פריסת הוה עיצה ותוצאה
האם נכון לנו להתעקש על עו"ד לכל צד

שממית12

New member
למגי בתודה - הפריסה
השאלה שנשאלה:
בעסקת מכירת הדירה של אימי לקרובת המשפחה, האם כדאי להתעקש על עו"ד לכל צד?

תוצאות פריסת הווה-עיצה-תוצאה:
הווה - אביר המטבעות
עיצה - מלך הגביעים
תוצאה - שש המטבעות

מגי 336

New member
אפשרי לקחת עו"ד אחד לשני הצדדים
מישהו ששניכם תסכימו עליו.
&nbsp
בהצלחה!

שממית12

New member
מבקשת הבהרה
האם הכוונה שאפשר לקחת את אחד מעורכי הדין ולא חשוב מי, בדיון מוסכם מראש? נניח הזול מבניהם, זה שיהיה מוכן לבוא לבית אימי לצורך ערכית החוזה ( שהיא קשישה מאוד ולא הייתי רוצה להטריח אותה). יש סיכוי שהקונה תתעקש על עו"ד שלה ותשכנע, אז אפשר להסכים?

מגי 336

New member
מהפריסה לא ניתן לדעת לאיזה עו"ד הכוונה
מה שחשוב שהוא יהיה מוסכם על שני הצדדים.

שממית12

New member
מגי תודה רבה מכל ה

למעלה