מהירות איטית - אקספון ונתב D-Link 6740U-H1

alonbrs1

New member
מהירות איטית - אקספון ונתב D-Link 6740U-H1

שלום,
אשמח לקבל עזרה בנוגע לאיטיות שיש לי באינטרנט ואני לא כל כך יודע מה לעשות - הסיפור הוא כזה:
הייתי לקוח של בזק ובזק בינלאומי ורכשתי מבזק באיזשהו מבצע נתב D-Link 6740U - H1 (שנת ייצור 2012.)
אם אני לא טועה בהתחלה הייתי ב20 מגה ובהמשך שדרגתי ל40. בגלל מגבלת התשתית קבלתי רק 30 מגה אבל הכל היה בסדר, לא היו תקלות.
בהמשך עברתי לספק נטויז'ן (שלמתי בנפרד לבזק על התשתית) - הם הביאו לי את הNETBOX שלהם כך שלא היה צורך בD-link והוא לא היה בשימוש בתקופה הזאת. כשהייתי מחובר לנטויז'ן היו הרבה ניתוקים והיה צורך לבצע הפעלה מחדש לנתב בכל פעם שיש ניתוק כדי לפתור את הבעיה. אבל כשהנתב עבד, קבלתי 30 מגה.
לאחרונה התנתקתי מנטויז'ן ועברתי לספק+תשתית דרך אקספון. במעבר לאקספון החזרתי לשימוש את הd-link שרכשתי בעבר מבזק. מיד לאחר החיבור בדקתי מהירות וקבלתי 30 מגה אבל בהמשך שמתי לב לאיטיות בגלישה ובבדיקות מהירות שאני מבצע כרגע אני מקבל תוצאות של 15-20 מגה. כמו כן, לפעמים בגלישה בדפדפן דפי אינטרנט פשוט לא עולים וצריך לבצע רענון לעמוד (קורה בעיקר כשפותחים הרבה כרטיסיות ביחד). דבר דומה קורה לפעמים גם בסרטוני youtube (הסרטון מפסיק להטען וצריך לבצע טעינה מחדש).
בתמיכה של אקספון אמרו לי שהבעיה כנראה בראוטר והציעו לי להחליף אותו, כי אם הם ישלחו טכנאי ויתברר שהבעיה אכן בראוטר אני אצטרך לשלם 250 ש"ח על הביקור.
בכל מקרה, די קשה לי להאמין שהראוטר לא תקין כי כשהייתי עם בזק בינלאומי הוא עבד מעולה ואני לא רוצה לקנות ראוטר חדש אם אין באמת צורך בזה.
בנוסף, לאחר המעבר לאקספון הגיע טכנאי של בזק להתקין קו טלפון - התומך של אקספון אמר שאולי זה קשור. (אני לא זוכר בוודאות אם היתה איטיות לפני התקנת הטלפון).

אשמח לשמוע הצעות מה כדאי לעשות,
תודה רבה,
אלון

rafid1

Active member
מנהל
התקנת פילטר על השקעים של כל מכשירי הטלפון המחוברים?

בדיקה פשוטה - ללא מכשירים מחוברים. הקו של בזק, ו 166 יוכלו לבדוק תקינות. בדקו?

alonbrs1

New member
במוקד של בזק הנציגה אמרה לי שהקו תקין

(לא יודע אם היא באמת בדקה משהו אבל זה מה שהיא אמרה).
אכן יש פילטרים על כל השקעים.
כמו כן, כבר היו לי שני ניתוקים מאז המעבר לאקספון - בפעם אחת היה ניתוק והאינטרנט חזר אחרי דקה בערך ובפעם השניה נאלצתי לבצע הפעלה מחדש לראוטר.
תודה על העזרה.

למעלה