מהירות ממוצעת בטור - תרמית בחשבון?

mosheby

New member
מהירות ממוצעת בטור - תרמית בחשבון?

רבותיי, עשיתי חשבון פשוט. בהנחה שהטור דה פראנס הוא 3500 ק"מ בערך ו- 10% מתוכו הם ירידות במהירות של כ- 100 קמ"ש חשבון פשוט מראה שמהירות ממוצעת של 37קמ"ש בכל הטור מושגת על ידי רכיבה במהירות ממוצעת ( בניכוי הירידות ) של 30 קמ"ש וזה כבר בר השגה לבעלי כושר עילאי. במילים אחרות: התרומה של הירידות המהירות ( מעל 100 קמ"ש ) היא אדירה לממוצע. אז מה הפלא שאפשר לטבוע בבריכה שממוצע העומק שלה הוא מטר בלבד??? ותקנו אותי אם אני טועה!

טיראן מ

New member
חחח ... סטטיסטיקה ...

אתה חוטא לאמת, כמו שסטטיסטיקה יודעת לעשות באלגנטיות. ראשית, נראה לי שאתה טועה בחישוב אבל נגיד שאתה מדייק. הורדת את הירידות, יופי, אז מהירות ממוצעת של 30 קמ"ש במישורים ובעליות נשמע לא הרבה ? ראית איזה עליות יש שם ? תוריד גם את המישורים ותקבל מהירות ממוצעת של 18 קמ"ש, את זה גם אני יכול להשיג.... אל תתן לסטטיסטיקה לבלבל אותך. את סיפורי הסטטיסטיקה שלי חלק מבאי הפורום מכירים, תוכל לקבל דוגמאות אבסורדיות בשפע.

mosheby

New member
מצטער.. אבל אתה טועה...

נניח שאתה עולה את העליה של נס הרים במהירות של 10 קמ"ש ואח"כ יורד את אותו מרחק באותו מקום במהירות של 70 קמ"ש מהירותך הממוצעת היא אם כן 40 קמ"ש. זה לא עניין של סטטיסטיקה זה עניין של חשבון פשוט. נו ... אז אולי יש לך הסבר טוב יותר ל- "תרמית" ??

mosheby

New member
הרגע בדיוק התכוונתי להודות בטעותי.

the fool down the hill

yossi113

New member
טעות ידידי

נניח שעשית חצי מהדרך במהירות 10 קמ"ש - וחצי מהדרך במהירות אינסופית - המהירות הסופית שלך תהיה 20 קמ"ש. בקיצור: אי-אפשר לעשות ממוצע רגיל כשמדובר במהירויות.

צפרגול

New member
חישוב ממוצע מהירות

השיקלול הוא לפי הזמן שנמצאים הכל מהירות, ולא לפי המרחק. אם לדוגמא אתה רוכב שעה במהירות של 20 קמ"ש ועוד שעה במהירות של 40 קמ"ש, אז מהירותך הממוצעת תהיה 30 קמ"ש. כך שאם, משום מה, אתה רוצה לנטרל את הירידות, אתה צריך לשקללן לפי הזמן שהרוכבים יורדים ולא לפי המרחק. בקיצור, השפעת המהירות בירידות על המהירות הממוצעת, קטנה בהרבה מהשפעת המהירות בעליות, כיוון שהרוכבים מבלים הרבה יותר זמן בעליות.

כמה הערות...

המהירות הממוצעת היא 40 קמ"ש לערך (השנה: 40.56), אני לא חושב ש-10% הם בירידות, אולי חצי מזה, ובוודאי שלא במהירות 100 קמ"ש, שרק לעיתים רחוקות (מאד) מגיעים אליהן ולפרקי זמן קצרים. אני מזכיר לך את דבריו של הרב ד. סנדרסון: "יש עליות בירידה" (נוסח מעובד) וגם את זה צריך לקחת בחשבון, מה גם שבטור יש יותר עליות מירידות,משום שחלק מהשלבים מסתיימים בעליה. לגבי החישובים, קטונתי. בקיצור, תמשיך להתאמן, גם על הסטטיסטיקה וגם על האופניים, ובקרוב יקרה אחד מהשניים: או רוכב בטור, או פרס נובל (נוסף).

oferlev9

New member
חישוב מדוייק יותר

מהירות ממוצעת כללית - 40 קמש. 250 קילומטר של ירידות במהירות 80 קמש. 3500 קילומטר מרחק כללי. החישוב יוצא 37 קמש ממוצע למישורים ולעליות. בעליות הקשות המהירות היא כ 22-23 קמש. ארמסטרונג עשה כ 23 קמש באלפ דואז השנה.

elkanakohn

New member
ממוצע מהירות...

ממוצע מהירות אפשר לחשב בקלות: מה אורך הקטע באותו יום (בק"מ) חלקי מה המהירות של הפלוטון (או של המנצח, זה לא מאוד חשוב לעניינו) (בשעות). מתקבל מספר שהיחידות שלו הן קילומטר חלקי שעה או בעברית קמ"ש. אם תפתח את הנתונים באתר הרשמי תראה שהחישוב שעשו המארגנים נכון...

בכל סיום קטע בטור מופיע הממוצע ליום

ואפילו בימי העליות הקשים ביותר, הממוצעים היו 35-36 קמ"ש. שזה כמובן כ ו ל ל את הירידות...

cipo 1

New member
mosheby בחייך עזוב מהירות ממוצעת

סע ביולי הקרוב לשבוע שהטור נמצא באלפים ותבין בכלל את מושג ענקי הכביש. ואחר כך תתחיל עם חישובים וסטטיסטיקה וגם אז תבין איפה אנחנו ואיפה הם. אגב אני היתי שם .... רכיבה נעימה !! עודד

ולסיכום הצד האריתמטי הנכון:

אם מהירות העלייה X קמ"ש (נניח 20 קמ"ש) לאורך A מהדרך (נניח 3/4 = A ) והירידה Y קמ"ש (נניח 80 קמ"ש) לאורך B מהדרך (1/4 = B ) הרי החישוב: ( XY / (AY + BX ובדוגמא, מהירות ממוצעת של כמעט 24.62

בארתמטיקה עסקינן, שימו לב לקטע 15

בטור 2005 ,כמה יופי עתידי מסתתר בגרף היפהפה הזה... בנוסחה שלך אתה מתכוון- בA וB , רבע ושלושת רבעי בהתאמה- מהאורך( בק"מ נניח) או מהזמן? כיוון שאותם 5.7 ק"מ של העליה לנס-הרים (עד-המגדל) נאמר ב20 דקות, כ-16 קמ"ש בממוצע. נעשים בירידה ב70 קמ"ש בזמן קצר הרבה יותר אבל הממוצע לא יהיה 70+15 חלקי 2. אז אם הבנתי נכון כוונתך ב"אורך" הייתה ל:משך דהיינו זמן.

לא זמן

הכוונה ב"אורך" היא למרחק. בדוגמא שנתת מתקבלת מהירות ממוצעת של 26.05=(16+70)/2*16*70 קמ"ש.

עימנואל, הכוונה לאורך...

וקודם כל מהירות של 16 קמ"ש בעלייה לנס הרים יכולה לבלבל כל נוסחא מתמטית שרגילה למספר חד ספרתי בשיפוע אכזרי שכזה!
בדוגמא שנתת החלק היחסי של האורך הוא כמובן A=1/2 וגם B=1/2 כי העלייה והירידה שווים באורכם. והתוצאה כמו ש"יש לי שם יפה" חישב היא 26.05 קמ"ש בקירוב

mosheby

New member
גם מהנדסים הם בני אדם וטועים

לפעמים. ולפעמים השלוף הראשון הוא טעות נוראית . אז\ חבר'ה מודה ומתוודה נחפזתי וטעיתי. ואני גם יודע לעשות את החשבון לבד. אחרי הכל זאת בעיית דרך פשוטה שלומדים בכיתה ו'. אהה. גם בטור דה פרנס הייתי. ההוכחה המצולמת היחידה שלי היא מסעדה שנקלטה בעדשה בלי לאנס כמובן כי הוא אכן עף. מצטער אם שיגעתי אתכם.

למעלה