מהי אנטליגנציה רגשית עבורכם?

המונשרי

New member
מהי אנטליגנציה רגשית עבורכם?

איך אתם מיישמים אותה בחיי היומיום?
 

המונשרי

New member
אין תגובות?

מקפיצה - כי חשוב לי לשמוע את דעתכם בנידון.
 
כאשר אני חושבת על המונח

אנטליגנציה רגשית, אני מנסה שלא להכנס לפילוסופיה ופסיכולוגיה. למזלנו, היום יודעים להבדיל בין אנטליגנציה שכלית, לרגשית, למוסיקלית, למתמטית, למוטורית וכו'. מכאן, אני מסתכלת על היום יום שלי, ומתבוננת ביכולת שלי להרגיש. כלומר, לזהות איזה רגש עולה בי, לקרוא לו בשמו ומה אני עושה עם הרגש שעולה בי. איך אני מבטאת אותו בפני עצמי, ובפני אחרים. בעקבות התקשורת המקרבת, למדתי להבין מתי ולמה עולה רגש מסוים, והיום, במקום להעלב או להתאכזב או לכעוס וכו', אני מוצאת את הצורך שלא התמלא ופועלת למלא אותו. בעיני, זהו שיפור האנטליגנציה הרגשית. לנושא זה אני גם מיחסת רגשות שמתבססים על ארועים מן העבר. התמודדות עם רגשות אלה והבנה למה הם הופיעו ולה הם עדין כאן, הביאה אותי למצב בו היום אני יותר נקיה מחסימות ומדברים שמעכבים אותי. כל אלה, מציבים אותי היום במקום יותר חזק להתמודדות יום יומית. זוהי בשבילי האנטליגנצה הרגשית. אשמח לשמוע עוד רעיונות ודעות.
 
על פי סרוואן-שרייבר

האינטליגנצייה הרגשית היא מכלול של ארבע תפקודים עיקריים: 1. היכולת לזהות מצב רגשי שלנו ושל אחרים. 2. היכולת להבין את "ההשתלשלות הטבעית של הרגשות" ... למשל, הפחד והכעס מתפתחים בדרך שונה לאורך זמן. 3. היכולית להפעיל שיקול דעת בנוגע לרגשותינו ולרגשותיהם של אחרים. 4. היכולת להתמודד עם רגשותינו ועם רגשותיהם של אחרים. ס"ש מראה שבמוח שלנו יש שתי יחידות נבדלות: המוח הקוגניטיבי, המילולי, המושגי וכו', ומוח קדום מתחתיו ובתוכו, שמגיב תגובות "חייתיות". ובעצם האינטליגנצייה הרגשית היא ליצור הרמוניה: שהמוח החדש ידע מה קורה במוח הקדום, להתחשב בו, לעזור לו להסדיר את ההתרחשויות המערבולתיות-מה שאופייניות; מצד אחר, שהמוח הקדום ידווח למוח החדש בפתיחות, וגם יקבל ממנו את הנחיותיו להתנהגות קונסטרוקטיבית על פי ניסיונו של המוח החדש על סדרי עדיפויות במרחב הפרטי והחברתי. ההרמוניה הזאת, וההבנה של תמונת הזולת היא הא"ר. אני אוהב את המודל הזה, ומחפש את המשמעות המעשית שלו: להבנה עצמית ולהבנת הזולת והתחשבות בו/ה. זה בשבילי א"ר.
 
המודל הזה מדבר

פחות או יותר על מה שאני כתבתי. אני מאוד מתחברת לדברים. הייתי רוצה להבין באופן מעשי למה הוא מתכוון כשהוא אומר - היכולת להתמודד עם רגשותינו. למה הכוונה להתמודד? מענין.
 

המונשרי

New member
אנסה...............................

הצורך באיזון בין הראציונל לאמפאתיה. לדעת לתפקד גם כשאנחנו מתוסכלים, להגביר את המודעות העצמית, להיות אופטימיים ולדבוק במטרה גם כשלא הולך. לשלוט בדחפים שלנו. היכולת לקרא את רגשותיהם של אנשים אחרים. וגם : "כל אחד יכול להתרגז- אין קל מזה. אך להתרגז על האדם הנכון, במידה הנכונה, בעיתוי הנכון, למטרה הנכונה ובדרך הנכונה- אין דבר קל כלל ועיקר". (אריסטו, האתיקה הניומכאית).
 

osi550

New member
מונשרי, אינטליגנציה ריגשית

אני יודעת להגיד לך מה זה "נטול אינט' ריגשית"...אתה מרגיש שאתה חי עם עז קטנה, או עגל, או אפרוח....זה משהו כמו: מותר האדם מן הבהמה....וכאן אתה מקבל אישור לגבי הפתגם הנ"ל....בהפוכה....סליחה אם פגעתי במישהו.
 
למעלה