מהי בעצם משפחה אומנת

RaZiK4

New member
מהי בעצם משפחה אומנת../images/Emo35.gif

מישהו יכול לענות לי ל זה, לא מצאתי בשום מקום

שלום RaZIKA וברוכה הבאה

האמת כשאני מנסה לענות על השאלה היא קצת מסובכת מבחינת ההגדרות שלה. תשובתי היא שמשפחה אומנת מהווה תחליף זמני למשפחה הביולוגית. ייתכן שהילד ישהה במשפחה אומנת לפרק זמן קצר וייתכן לפרק זמן ארוך, הכל תלוי בסיטואציה.יכול להיות שמשפחה אומנת תקח מספר ילדים, קטנים, גדולים הכל בהתאם לצרכים ולרצונות. בנוסף, צירפתי קישור לאתר של משרד העבודה והרווחה שם יש את ההגדרה הפורמלית מהי משפחה אומנת. מעבר לזה דעי שאנחנו פה ואם יש שאלות, כל דבר אנחנו ואני באופן אישי אשמח לענות. וגם אשמח לדעת מי את? בת כמה? אשמח אם תספרי לנו קצת על עצמך מקווים לראותך כאן איתנו. בברכה חגית

RaZiK4

New member
אני בן../images/Emo6.gif

וזה סתם, כי נתנו לנו עבודה לחקור את הנושא והתעניינתי... מה הבעיות המשפטיות בנושא זה
מה הבעיות האזרחיות בנושא זה

אורי ז

New member
לא הבנתי את השאלות

האם הכוונה איך מחליטים על העברת ילד לאומנה?

RaZiK4

New member
השאלה היא..

האם יש בעיות משפטיות ו/או אזרחיות שקשורות למשפחה בכל דרך
מההגדרה של משפחה אומנת, עד העברת הילד, מס וכו'...

הי רז ברוך הבא

שמחה שאמרת מי אתה איזה כיף. אם הבנתי נכון אתה עושה עבודה על בעיות משפטיות שקשורות לאומנה? אשמח אם תוכל להגדיר את נושא העבודה כדי שבאמת אוכל לעזור לך ולתת לך חומר שיהיה רלוונטי לגביך. כיוון שאני בבית הורים (אומנים) והם שומרים שבת כך אענה לך לקראת יום ראשון. אשמח אם עד אז תוכל למקד יותר את הנושא וכו' שיהיה שבת נפלאה וכיף לראות אותך כאן חגית

אורי ז

New member
הנה עוד הגדרה

משפחת אומנה, הינה משפחה אשר לוקחת ילדים לביתה על מנת לתת בית חליפי לילד בגלאים 0-18 שנה, אשר הוריו לא יכלו, או לא מסוגלים לגדלו, כאשר משפחת האומנה תגדל את הילד בביתה עד אשר יוכל לחזור למשפחתו הביולוגית. הילד ימשיך וישמור על קשר עם משפחתו הביולוגית, (בתנאים כפי שיקבע ע"י המחלקה לשירותים חברתיים בלשכת המוצא ממנה הגיע לאומנה).

למעלה