מהי גזענות?

רוני13

New member
מהי גזענות?

האם דעות קדומות הן גזענות? האם פחד ממנטליות הוא גזענות?

Fleddermaus

New member
1.דעות קדומות על עמים וגזעים הם גזענות

2. פחד ממנטליות של אדם אינו גזענות. הטענה שלעם שלם יש מנטליות אחת היא גזענית.

רוני13

New member
אממ...

ואם זה פחד מהמנטליות של אתיופים בארץ-תוך כדי הבנה שזאת לא אשמתם?

Fleddermaus

New member
אין "מנטליות של אתיופים".

חלק מהקהילה האתיופית סובלת מאפליה וזה משפיע על התפקוד היומיומי, על ערך החינוך ועל הפשע, אבל כל עוד יש עוד חלק בקהילה שמתעלה מעל זה, אין "מנטליות".

רוני13

New member
ברור שיש!

אל תחיה באשלייה! אני מבין את כל הרצון הטוב שלך לאהוב כל אדם וכו' וכו' אבל מה לעשות והמדינה עשתה טעות וכשהעלו את האתיופים מאתיופיה הכניסו אותם לגטאות סגורות מה שגרם להם לשמר את המנטליות והתרבות שהם קיבלו עוד באתיופיה. אני חי עם ההוכחות,יש לי בני דודים חצי אתיופים-בחתונה של הבכור הוא התחתן עם אתיופית שההורים שלה הועלו לארץ והוכנסו לשכונת אתיופים מה שגרם לכך שבאירוסין היינו עדים ל"מכירת הכלה" תמורת טבעת בנוכחות הקייס(כהן באתיופיה) וכל "זקני השבט". אם לזה אתה לא קורא מנטליות אתיופית אתה חי בהכחשה רצינית. אין בפי שום גזענות-אני רק מציין עובדות מצערות.

StrengthHonor

New member
שנייה אז אני בעל מנטליות רוסית?

כי המשפחה שלי חוגגים את השנה האזרחית החדשה?

רוני13

New member
תלמד הבדלים...

קייסי ו"מכירת כלה" זאת תרבות שהגיעה מאתיופיה-זה מה שהופך אותה לאתיופית. כמובן שיש גם את העניין של כמה נשים-שנחשב כביגמיה אך באתיופיה מותר. זה שאתם חוגגים את השנה האזרחית זה כבר עניין עצוב יותר.

StrengthHonor

New member
ולטענה הזאת יש גם הגדרה

התעלמות מעובדות תוך כדי הצדקות אידיולוגיות שונות נקראת בערות.

Fleddermaus

New member
אתה יודע...

אני קורא את ההודעות שלך כבר די הרבה זמן, ועוד לא הבתי מה אתה רוצה.

tixi

New member
עם 1 אני מסכימה. אבל בטח שלעם יש מנטליות,

זה עניין של חינוך. זה ברור שבכל כלל יש יוצא מן הכלל אבל לא סתם אומרים על המרוקאים שהם עם עצבני, באמת עושים סצנה מכל דבר, לרע וגם לטוב - לא שומרים בבטן. זו צביעות לומר שאין לעם מנטליות, אחרת זה גזעני לומר שישראלים חמים.

StrengthHonor

New member
עזוב לפי המנטליות הזאת

זה גם גזענות להשתמש בגוף שני לרבים לכל דבר שהוא

Caraya

New member
לדעתי

דעות קדומות וגם הצהרה שלעם מסויים יש 'מנטליות' זו גזענות. להגיד שלעם יש 'מנטליות' זו מכבסת מילים. כשאתה קורא ליוונים או ספרדים (או ישראלים) 'חמים', מה שבעצם עובר בראש שלך זה רועשים-מלוכלכים-חסרי השכלה. אבל אין מה לעשות. פחד מזרים זה משהו שטבוע אצלנו בגנים ואי אפשר לשנות אותו. זה עובד כשמגיע לכיתה בבצפר ילד חדש וזה עובד גם כנגד מיעוט בתוך מדינה. אז אי אפשר וזה לא הגיוני להגיד שאפשר למחוק את הגזענות לגמרי, צריך להסכים שהבעייה מתחילה כשמתבצעות פעולות גזעניות, וזה אסור שיקרה. נגד בדיחות על פרסיים אין הרבה מה לעשות...

Rgsx1000

New member
בהתחלה חשבתי להגיב פה

אבל אני יותר מדי גיזען בשביל זה חח

tixi

New member
לא מסכימה לגבי המנטליות,

כן נוצרת לדעתי מנטליות וזה לאו דווקא דבר שלילי, זה פשוט עניין של אוירה שבה אתה גדל - נוצר הווי מסוים. ברור שבכל כלל יש יוצא מן הכלל אבל נגיד לומר שישראלים זה עם חם זו לא הגזמה. כבר הייתי כמה פעמים בפעילויות שמשותפות לישראלים וחו"ליסטים, והישראלים היו תמיד תמיד הרבה יותר פתוחים וחבר'מנים וחמים ומה לא, גם אם בבית הם לא נחשבו לאנשים חמים או פתוחים במיוחד. הישראלים תמיד תמיד בולטים בתכונה הזו. והאמריקאים באמת הוכיחו שהם נוטים להיות קלי דעת, לטוב ולרע - כיף איתם, אבל לך תדע איפה זה ייגמר. זה לא נראה לי כמו גזענות. לתייג ולסווג קבוצות של אנשים זה לא תמיד שלילי כמו שמציגים את זה, כל עוד מלמדים לפתיחות, קבלת השונה וסובלנות (שזה בערך אותו דבר, הא?) אז אני לא רואה שום פגם בזה, להיפך, זה כיף ככה.

למעלה