מהי הדרך הטובה ל...

מהי הדרך הטובה ל...

איך יודעם מהי הדרך הטובה לסיים שיר או להתחיל שיר או שבשלב כלשהו השיר משעמם או בנאלי..??

:)

את כל יסודות השירה ביקשת לך בשאלה אחת קטנה... יקירתי מה שלומדים שנים באוני` אי אפשר להכניס בכמה מילים לכאן אוכל רק לגיד לך זאת - לכי בעקבות הרגש... אם את חושבת שמה שכתבת הינו ראוי וטוב - עימדי על שלך אל תהססי לחלוק על אנשים ולהוכיח כי הם טעו אתן לך דוגמא מצחיקה שהתרחשה לי - בחור אחד כותב לי ביקורת בדואל לשירי בזמן האחרון הוא החליט שהשירים שלי בנאליים - אז תוך כדי התכתבות ארוכה ממנו ביקשתי ממנו חוות דעת על שיר של יהונתן גפן ושיר של יונתן רטוש ועוד שירים של משוררים בעלי שם ביחד עם כמה שירים שלי - מעורבבים, לא אמרתי לו שהם שירי, לא ציינתי של מי הם - מצחיק הדבר כי כולם נראו בעיניו בנאליים... הוא לא חשב שבחנתי אותו וכאשר גילה כי מדובר במשוררים אחרים (נדמה לי כי גם הכנסתי שיר של כלת פרס נובל 1999 - ויסלבה שימבורסקה) הוא התנצל ושקל את שירי מחדש וגם את שיריהם של המשוררים האחרים... בעת זאת התוצאות היו מדהימות אני לא מאמינה בכתיבה מכוונת - אבל אם הנך בכל זאת מחפשת תשובות לשאלות - ישנו ספר חביב - שמחירו הוא לא נזק כ``כ גדול לכיס (נדמה לי 53 ש``ח) והוא נקרא ``מדריך טהרלב לכתיבת שירים ומקאמות``, כותב יורם טהרלב, הוצאת הד ארצי - גם הוא כותב שם בהקדמה שיש לקחת דבריו בערבון כי הם בגדר המלצה, בגדר הרגש - איך שהוא מרגיש... יש לו טיפים חביבים אני מוכרחה לציין וגם הוא בונה שם מעין סדנת כתיבה עם תירגולים... מקווה שהייתי לעזר :) ענבל

היית לי לעזר..

בקשר לספר..אניאברר ואקנה תודה שנית את צודקת אנילא רוצה ללמוד מה שלמדתם באוניברסיטה סה``כ אני תלמידה...שעדיין בתחילתי....ואנירק מתחילה לרשום שירים לכן אנימחפשת ביקורת...שאניאלמד ממנה תודה היית לי לעזר

שון33

New member
הגדרה

תנסי להחליף את המילה ``שיר`` בהודעה שלך למילה ``אהבה`` כך תביני... (-: ק.ב.

לחץ!!!!

קודם כל החלפתי את המילים שיר באהבה והאמת זה נשמע ממש טוב :0) אגב זה חיוך מפותח שנית בקשר לאהבה אני ארשום לך שיר שאומר מה אני חושבת על זה ואני בטוחה שתחלוק עימי על כך וזה אינו קשור לאמונה באהבה או אי אמון באהבה שלישית רק שתדע שהיום בשיעור לא רציתי לומר אבל מה זה הלחצת אותי כשאמרת לי בואי אחרי השיעור אח``כ ועוד אכ``כ ניר אמר לי ללכת אליך אז עוד יותר נלחצתי חשבתי שמשהו קרה או גילה וכאלה.. אין לך מושג איך הייתי לחוצה עד שאמרת לי שזו הייתה ההודעה רביעי ואחרון תשדתל לא לצעוק בקול רם את המילה שיר!! אני איני רוצה שידעו שאני כותבת שירים אני אוהבת להשאיר את זה ביננו למרות שישנם שני אנשים היודעים מכך שאני רושמת שירים וזה אורטל ואייל..אבל גם זה ביננו

למעלה