את כל יסודות השירה ביקשת לך בשאלה אחת קטנה... יקירתי מה שלומדים שנים באוני` אי אפשר להכניס בכמה מילים לכאן אוכל רק לגיד לך זאת - לכי בעקבות הרגש... אם את חושבת שמה שכתבת הינו ראוי וטוב - עימדי על שלך אל תהססי לחלוק על אנשים ולהוכיח כי הם טעו אתן לך דוגמא מצחיקה שהתרחשה לי - בחור אחד כותב לי ביקורת בדואל לשירי בזמן האחרון הוא החליט שהשירים שלי בנאליים - אז תוך כדי התכתבות ארוכה ממנו ביקשתי ממנו חוות דעת על שיר של יהונתן גפן ושיר של יונתן רטוש ועוד שירים של משוררים בעלי שם ביחד עם כמה שירים שלי - מעורבבים, לא אמרתי לו שהם שירי, לא ציינתי של מי הם - מצחיק הדבר כי כולם נראו בעיניו בנאליים... הוא לא חשב שבחנתי אותו וכאשר גילה כי מדובר במשוררים אחרים (נדמה לי כי גם הכנסתי שיר של כלת פרס נובל 1999 - ויסלבה שימבורסקה) הוא התנצל ושקל את שירי מחדש וגם את שיריהם של המשוררים האחרים... בעת זאת התוצאות היו מדהימות אני לא מאמינה בכתיבה מכוונת - אבל אם הנך בכל זאת מחפשת תשובות לשאלות - ישנו ספר חביב - שמחירו הוא לא נזק כ``כ גדול לכיס (נדמה לי 53 ש``ח) והוא נקרא ``מדריך טהרלב לכתיבת שירים ומקאמות``, כותב יורם טהרלב, הוצאת הד ארצי - גם הוא כותב שם בהקדמה שיש לקחת דבריו בערבון כי הם בגדר המלצה, בגדר הרגש - איך שהוא מרגיש... יש לו טיפים חביבים אני מוכרחה לציין וגם הוא בונה שם מעין סדנת כתיבה עם תירגולים... מקווה שהייתי לעזר
ענבל