מהי הדרך שלכן לבחור צבעים לרקמה?..

מהי הדרך שלכן לבחור צבעים לרקמה?..

שבוע טוב לכולן! אני מתלבטת קשות בבחירות של צבעים לרקמה... לפעמים זה מצליח, ולפעמים לא..
איך אתן בוחרות?

האם את כל הצבעים מראש? האם תוך כדי התקדמות?
האם צבע אחד? אולי הרבה צבעים?
האם אתן נצמדות לטבלת הצבעים של הדוגמא?
האם יש לכן צבעים מועדפים ואליהן אתן תמיד פונות?
מהי נקודת המוצא שלכן - צבע הבד? סט צבעים מועדף? הצבע החביב על הקליינט?
ספרו.. ו"טפטפו" (בבקשה מלשון טיפ ולא טיפה!)

tair40

New member
יש לי את כל הקשתות

מכל הסוגים המינים..... אין לי מקום בבית בשביל כולם...

maybesure

New member
אני מאוד אוהבת

פרחים, כך שכמעט כל צבע משתלב. אבל מתחילה ממה שיש לי ואם חסר גוון בקשת המדורגת - אז קונה.
כמובן שגם ברקמות אחרות קונה מה שנדרש.
את ההשראה לבחירת הצבעים אני רוכשת מהסתכלות על התאמת צבעים בנט, בכל תחום שהוא: ביגוד ואפנה, ריהוט, גינון.. היום עם הפינטרסט זה קל וזמין.
בעיקרון אני אוהבת לרקום במגוון צבעים, ואפפעם לא נצמדת במדוייק להנחיות הצבעים אם יש כאלה.
צבעים מועדפים? אוהבת מאוד בורדו, ורוד עתיק, ירוקי זית למיניהם, כחולי ג'ינס אבל פונה אליהם רק אם הם מתאימים לי לקונספט.
לצבע הבד יש בהחלט הכרעה באשר לגוונים שאבחר. קודם כל, אחרי שבחרתי נבחרת התחלתית של גוונים - אני מציבה את החוטים על הבד לראות אם הם בולטים מספיק. אין לי עניין לרקום משהו שלא יראה בסוף.
חוץ מההחלפות, את רוב הרקמות אני רוקמת לעצמי כך שהקליינט זו אני, ואני מאוד מתחשבת בצבעים החביבים עלי

כמובן אני גם מתיעצת ונעזרת במורה שלי לרקמה.

ענתא10

New member
קדרית יקרה, הצבעת בדיוק במרכז הבעיה שלי..

פעמים רבות נדמה כאילו הזמן שלוקח לי לבחור צבעים זהה לזמן שלוקח לי לרקום.
שמתי לב שאני חוזרת ל טונוס גוונים דומה. כך שלאחרונה אני מנסה לבחור אחרת.
למשל: לבחור קבוצה של צבעים ומהם לרקום, או להוציא גוון מסוים, כמו בכלל ללא ירוקים וכד'.
לאחרונה אני רוקמת ללא דוגמא נתונה, ומנסה להשתמש בקשת של תמונה מסוימת בה הצבעים מתאימים לי, גם אם זו תמונת פרסומת מהעיתון.
אני מרוצה לרוב מההתאמות החדשות יותר מאשר מהבחירות הקודמות שלי.
ומצרפת שני ניסיונות חדשים

איזו חמודה!

גם התרנגולת וגם את- ענת... תודה שחשבת עלי!
מענין שבכל אוסף התרנגולות הלא- קטן שלי, אין לי אף תרנגולת רקומה! דוגמאות ותרשימים יש ויש.... אולי הגיע הזמן לעשות משהו בנדון....

מאוד אהבתי את הרעיון של קשת צבעים מתוך

תמונה. אולי נוכל להשתמש בו בשביל אתגר, ואז להראות את התמונה ולידה את הרקמה שנוצרה בעקבותיה... נשמע מעניין?

אמאדובה

New member
כן!

עד עכשיו הייתי נצמדת לצבעים בהוראות הרקמה די באדיקות.
ברקמת ההחלפה חרגתי ממנהגי, כי אני משלבת את הרקמה בבדים משגעים שקניתי ופלטת הצבעים המקורית לא התאימה להם ב-100%. אז בחרתי צבעים לפי הבד ובאומץ לא אופייני אני בוחרת צבעים תוך כדי הרקמה... הייתי שמחה להתנסות בזה שוב!

למעלה