מהי המילה?

שטותלי

New member
מהי המילה?

אני עובר לי לתומי ליד מגרש משחקים ורואה שלט שכתוב עליו כך: "מגרש משחקים מששופץ ומדורגם" מההה????? האם אני כל כך בור ועם הארץ שאיני מכיר מילה שכזו, או.. אשמח על תשובה מהירה זה ממש מסקרן אותי..

שטותלי

New member
אני מבין

שאני לא בור.. או שמא כן ואתם כל כך מתפלאים על כך שאיני מבין עד שאתם לא טורחים אפילו לענות לי.. וזה הזמן גם לתקן טעות שבפורום כזה מאוד חשובה: על השלט היה כתוב: "משופץ", ולא "מששופץ"..- ענייני מקלדת..

תמר עשת

New member
יש אנשים שמחברים מלים

אולי הכוונה היא ל"מגרש משחקים משופץ ומדורג גם"

maec

New member
מה לא מובן?

בדיוק כפי ש"משופץ" זה משהו שעבר שיפוץ, כך "מדורגם" זה משהו שעבר דרגום!

ת י א ה

New member
מחולק למדורים ?

מדור לאימהות (אזור הספסלים) מדור לזאטוטים (מגלשות ונדנדות) מדור לבעלי כלבים וחובבי כדורגל (מידשאות) נו, טוב, ניסיתי...

מוגג

New member
עדיין לא קיימת מילה כזאת

אבל היא באמת יפה ומלאת פוטנציאל. אז כדאי לנצלה. השערה - אולי נתנו לפועלים זרים לכתוב את השלט והם לא העתיקו נכון? מגרש המשחקים משופץ ומגודר? ואולי - משופץ ומדוגם? (מאובזר כראוי, בסלנג צה"לי) מגורדם? - מל' גרדום. ואולי זה הגן של דאפי?

ת י א ה

New member
אתה ממש משודרג מוגג

איך אתה מצליח להגיע לכל ההודעות הנידחות האלו ?

מוגג

New member
תיאה! לכי תירשמי אצל המנהלת!

איפהיית בשבועות האחרונים? סופשנה אז מותר להבריז? ותרשמי לעצמך הערת אכרזה על כך שרמזת כי פורומתי כספי הוא מקום נידח.

ת י א ה

New member
בבקשה, המורה !

זאת תהיה לי ההרשמה החמישית, יורידו לי ציון בהתנהגות ובגללך אני לא אתקבל לתיכון ! אפשר להמיר את הרישום בעבודות שירות ? אני אדרגם את חצר בית הספר !

סאביבית

New member
אני רוצה לשאול את זה אחרת

איך אתה בכלל שם לב לדברים האלו ????
ועוד זוכר אותם בעת הצורך ? שלל כתרים:

הדאפי

New member
ממ.. חייבת להודיע..

כן, כן, הדאפי היא- היא דאפי מפורומתי ו.. לא, לא אני המצאתי את המילה המשונה הזאת, רק השתמשתי בה. במפגש שהיה לא מזמן סיפרו לי על השלט הזה. עכשיו אני נוכחת לדעת שלא המציאו אותו- עוד אנשים ראו! באמת מעניין מה המילה.. ואני רק רמזתי עליה למי שסיפר. מה שכן- לדעתי זו מילה יפה וצריך להמציא לה פירוש ראוי.

גם לי נראה שהכוונה הייתה ל-מדוגם

שכן, מעבר למשמעות המקורית שציינת (מאובזר כראוי, בסלנג צה"לי), קיבלה מדוגם משמעות רחבה יותר, בסלנג הכללי: "2. סלנג מושלם, עשוי טיפטופ. • החבר'ה הרביצו הופעה חיילית מדוגמת, חבל על הזמן.(רב-מילים)".

אוֹחַ

New member
מזכיר את המילה "דורגלים".

באנגלית Bipods. לדעתי, במקום דורגלים היה צריך לומר: דורגל - ביחיד.

למעלה