אני עובר לי לתומי ליד מגרש משחקים ורואה שלט שכתוב עליו כך: "מגרש משחקים מששופץ ומדורגם" מההה????? האם אני כל כך בור ועם הארץ שאיני מכיר מילה שכזו, או.. אשמח על תשובה מהירה זה ממש מסקרן אותי..
שאני לא בור.. או שמא כן ואתם כל כך מתפלאים על כך שאיני מבין עד שאתם לא טורחים אפילו לענות לי.. וזה הזמן גם לתקן טעות שבפורום כזה מאוד חשובה: על השלט היה כתוב: "משופץ", ולא "מששופץ"..- ענייני מקלדת..
אבל היא באמת יפה ומלאת פוטנציאל. אז כדאי לנצלה. השערה - אולי נתנו לפועלים זרים לכתוב את השלט והם לא העתיקו נכון? מגרש המשחקים משופץ ומגודר? ואולי - משופץ ומדוגם? (מאובזר כראוי, בסלנג צה"לי) מגורדם? - מל' גרדום. ואולי זה הגן של דאפי?
כן, כן, הדאפי היא- היא דאפי מפורומתי ו.. לא, לא אני המצאתי את המילה המשונה הזאת, רק השתמשתי בה. במפגש שהיה לא מזמן סיפרו לי על השלט הזה. עכשיו אני נוכחת לדעת שלא המציאו אותו- עוד אנשים ראו! באמת מעניין מה המילה.. ואני רק רמזתי עליה למי שסיפר. מה שכן- לדעתי זו מילה יפה וצריך להמציא לה פירוש ראוי.
שכן, מעבר למשמעות המקורית שציינת (מאובזר כראוי, בסלנג צה"לי), קיבלה מדוגם משמעות רחבה יותר, בסלנג הכללי: "2. סלנג מושלם, עשוי טיפטופ. • החבר'ה הרביצו הופעה חיילית מדוגמת, חבל על הזמן.(רב-מילים)".