מהי הנקודה החלשה שלכם?

מהי הנקודה החלשה שלכם?

לאיזה מזון שהוא רע למצבכם כסוכרתיים קשה לכם להתנגד?
איך צריכה שלו משפיעה על רמת הסוכר שלכם? לדוגמא: זה יהיה באזור 10-20 נקודות או 80-100?
איך אתם מצליחים (או לא) לעמוד בפיתוי?
האם יש תקופות בהן אתם יותר מוּעדים למעידה?
האם אתם מרשים לעצמכם גמישות מסויימת בצריכת המזון הזה? במה היא תלויה? בכוח הרצון שלכם (או חסרונו...) או ברמת הסוכר שמדדתם היום?
לאחר צריכת המזון הזה, כמה זמן לוקח לכם לחזור לשגרה הבריאה\הרגילה\הטובה של רמת הסוכר שלכם?

תרגישו חופשי לענות על כל או חלק מהשאלות.
אענה בעצמי בהמשך כשיהיה לי זמן.
 

deebeebee

New member
פירות, פירות ועוד פעם פירות

אני מאד מאד מתקשה, וחלק גדול מהזמן גם לא מצליחה, להגביל את עצמי לכמות הפירות המומלצת לסכרתיים. אני מתרחקת מכל המאכלים "האסורים/לא מומלצים", ורק מהפירות לא תמיד מצליחה. כמובן שבקיץ מבחר הפירות הרבה יותר גדול ועשיר, ומשום כך עונת הקיץ גורמת לי למעוד יותר.
 

תומרונתם

New member
מנהל
שאלה טובה... אני חושבת שזה תלוי-זמן

יש תקופות שיותר קורץ לי לחם, יש תקופות שפסטה, יש תקופות שאורז. לפעמים שוקולד...

הגמישות שלי היא באופן כללי, לא לגבי מזון מסויים. אני אוהבת לדעת שאני מקפידה רוב הזמן, ויודעת לאפשר לעצמי כשמתאים.
 
כל היום אני אוכלת המון סלטים וחלבונים

וכמעט לא לוקחת כדורים להורדת סוכרת , משעה 8 בערב עד 11 בלילה אני לא מצליחה לעצור את עצמי ולאחר ארוחת הערב אני מחפשת מזונות מתוקים כמו גלידות או שוקולדים ואז לוקחת את הכדורים שהייתי אמורה לקחת במשך היום 2 גלוקומין , 2 אמריל , אני יודעת שאני עושה שגיאה כי לפני השינה אסור לאכול כל כך הרבה אבל אני לא מסוגלת לעצור את בולמוס האכילה שלי.
 

Dave1972

New member
מאפים מכל הסוגים, אבל בעיקר לחם!

אני רואה את הילדים שלי אוכלים בורקסים ורוגלעכים וקרואסונים ואני בקושי בקושי עומד בפיתוי (בדרך כלל לא)...
 

IrisPeleg

New member
שוקולד ולפעמים לחם

חייבת להודות שאינני עומדת בפני שוקולד.
שוקולד זאת החולשה שלי.
משתדלת להקפיד על שוקולדים טובים.
85% פולי קקאו אף פעם לא היה לי טעים. הייתי אוכלת 70%.
עכשיו אני טבעונית כך שאני אוכלת 60%.
גם בו יש 48 גרם פחמימות במקום 64 גרם פחמימות.

כבר יודעת שאני לא אמורה לאכול אחרי 18:00 כי זה משפיע לי על הרמה בבוקר
(אין לי משאבה והבולוס המושהה שלי ידני...).
מודה, לפעמים אני אוכלת שורה גם בערב.

לפעמים לחם מטריף אותי.
אם כי, מאז שאני רגישה לגלוטן (לא צליאק) זה עוזר לי ושומר עלי.
בכלל, גם הטיבעונות וגם ההימנעות מגלוטן מאד עוזרים.

אם הרשתי לעצמי, אני חוזרת לאיזון דיי מהר.
במקרים קיצוניים זה יקח כמה שעות.
 

APRSMO N

New member
איריס, גם אני עברתי לאכול

ללא גלוטן מסיבה של אלרגיה שהשפיע על
עור בידיים, נשאלת השאלה מה ההתיחסות
של הסכרת בקמחים של טפיוקה, אורז
חומוס, האם אפיית לחם ואכילתו היא גרועה
כמו אכילת לחם מחיטה?
 

IrisPeleg

New member
להתחיל למדוד עד שמכירים.

אני למשל משתמשת בקמח חומוס למאכלים רבים.
שקלתי וחישבתי ששלוש כפות קמח חומוס שקולים למנה פחמימה (פרוסה לחם = 15 גרם).
כוס קמח חומוס דיי דומה לכוס קמח.

אם זה עדיף יותר ???

בטוח שקמח תפוחי אשמה לא מומלץ.
 

פינליש

New member
סוכריות סודה!!!!

אלו שמגיעות כסוכריות על מקל, צמידים לידיים, שרשראות...
סוכריות קטנות וטעימותתתת. אני חייבת לאכול כאלה. תמיד.
חייבת!1!
לא יכולה לעמוד בפני זה.

אני לא אוכלת מוצרים על ממתיקים מלאכותיים בגלל רגישות.
 

אבו זקן

New member
חומוס

קטניות בכלל, אבל חומוס בפרט. משום מה הן מקפיצות לי את הסוכר כאילו היו לחם לבן. לעומת המכה הזאת, כל השאר הוא משחק ילדים. השיטה שלי לעמידה בפני הפיתוי היא אכילה מבוקרת של המזון הנחשק הזה בזמנים מתוכננים מראש (מייד אחרי אימון גופני מפרך). הסוכר אצלי ממילא גבוה בסיום האימון, והוא יורד בשעות הבאות גם אם הארוחה שאחריו מכילה פחמימות/קטניות.
 
פירות, וגלידות\שלגונים

פירות זו הבעייה הכי גדולה. אני מאוד נהנה מהם וכעת יכול להינות מהם רק בצורה מוגבלת.
משתדל עד שתי פירות ביום, לא תמיד מצליח. בעבר זו היתה המכסה השבועית שלי.

עכשיו בקיץ הגלידות שבמקרר קורצות לי, בעיקר בשעות הערב מול הטלויזיה\מחשב.
אחרי שלושה חודשים ראשונים בהם הקפדתי וירדתי מ-11.8 ל-5.6, ומ-270 לאיזור ה-90,
אני פחות מקפיד עם פירות וגלידות וקם בבוקר עם 100-110, כך שחוסר ההקפדה שווה כ-15 נקודות.

אני מתלבט בנושא הקו המועדף עלי מבחינת איכות החיים שלי: בריאות מול הנאה מהמזון,
האם לחזור להקפדה בשביל 15 הנקודות האלה? לאור התוצאות אני במצב טוב יחסית לסוכרתי.

דווקא למאפים ולחמים למיניהם אין לי בעייה לסרב למרות שאהבתי מאוד בעבר, וזו נקודת זכות לטובת התזונה שגמלה אותי מההתמכרות הזו.
 

LaSaponaria

New member
דעתי בלבד. הערכים האלו בסדר גמור...

רק להיזהר לא "להיסחף" עם ההנאה
 
זה עניין של השקפה...

סוכרתי יאמר שזה בסדר גמור.
אדם בריא יחשוש גם מרמה כזו.
בכל ביקור הרופאה מנסה לשדל אותי לפתח מנהגים של בדיקת מישוש כל יום בין אצבעות הרגליים,
וזה כשהיא יודעת שאני מאוזן כרגע. נותן קצת פרספקטיבה על הנסיון שלה עם מידת ההתמדה של סוכרתיים בשמירה על איזון
 

LaSaponaria

New member
כמובן שהתכוונתי "בסדר גמור" עבור סוכרתי...

זה מאפשר טיפה להרפות, להינות קצת ולחזור ולהמשיך להשתפר בכוחות מחודשים
(זו רק הגישה שלי וצריך להיזהר כי קל להיסחף).
 
האם בלהיסחף את מתכוונת

לזלילת ארבע שלגונים בערב?
כי למחרת בבוקר קמתי עם 94,
וזה דווקא תסכל כי הראה לי שאני מבין כלום ושום דבר בעניין הזה הנקרא סוכרת....
 

LaSaponaria

New member
הכוונה שזה מתחיל בזה. ואז רואים שלא קרה כלום

אז ממשיכים עוד יום ועוד יום ועם "מזון" אחר וכו' וכו'... ובסוף כל העבודה הקשה שעשית עד עכשיו כבר לא שווה כלום.
 
למעלה