מהי הסיבה שאל-על קונה רק בואינג?

gonzila

New member
מהי הסיבה שאל-על קונה רק בואינג?

אהלן אנשימים, רציתי לדעת מהי הסיבה שאל-על קונה רק מטוסי בואינג? הסכם בלעדיות? קשרים עם האמריקאים בתקופה שבה אל-על הייתה שייכת למדינה?
תודה מראש, מתן.

gonzila

New member
רק רציתי להוסיף

אני בעד זה שאל-על ימשיכו לקנות רק בואינג..., לא יודע למה אני פשוט אוהב בואינג :p

gonzila

New member
אז זה בגלל..?

אז זה בגלל יחסי ישראל-ארצות הברית או הסכם בלעדיות? (או שניהם?) שוב תודה, מתן :)

ארזS

New member
משהו כזה בערך...

שילוב של שני הדברים כנראה. וחוץ מזה כנראה שלא רוצים להשקיע במערכות כפולות [הדרכה, מוסכים וכו'].

e dor

New member
תיקון קל

התשובה השנייה שלו היא הנכונה - זה הסכם שכזה מימי השייכות של אלעל למדינה. כיום אין כזה הסכם. ובכלל - כיום בורוביץ' מאמין שצריך למכור את כל המטוסים ולחכור אותם מחדש, ואז אין לו הגבלות מסויימות (שוב, גם בגלל שהוא פרטי).

randaniel

New member
זה בגלל שאין באלעל מישהו

שבאמת יודע לתחזק מטוסים אחרים... היה פה על זה פעם שירשור אני חושב...

e dor

New member
אבל אם ימצאו שזה יעיל יותר

אז ישקיעו כסף בהכשרה. ואל תתווכחו עכשיו בבקשה שהכשרה וציוד עולה עוד כסף - כי לא אתם ולא אני בדקנו את כל התוצאות של כזה דבר ויש 1001 גורמים שיכריעו את המחיר. אז.. אולי תוך כמה שנים ... אולי !

gonzila

New member
נקווה שלא נגיע ליום הזה :)

נקווה שלא נגיע ליום שבו אל-על תתחיל לקנות איירבאס...

e dor

New member
למה ? מטוסים מאוד נוחים ואמינים

[אני יודע שמוזר לשמוע את זה יום אחרי התרסקות איירבאס אבל זו לא הייתה תקלה במטוס כנראה, אני מדגיש - כנראה]

gonzila

New member
בכל זאת

רוב המועסקים באייר-באס הם צרפתים..., אנחנו יודעים טוב מאוד מה הצרפתים חושבים על ישראל, אז למה לתת להם תעסוקה? מה גם שאני סומך יותר על המטוסים של בואינג, לא מנתונים ולא מכלום, פשוט סומך על בואינג :p

e dor

New member
אני מקווה שאתה צוחק

אתה סותר את עצמך כאן. בהתחלה אמרת שהישראלים לא הוכשרו לאיירבאסים ואחרי זה אתה אומר שאתה לא רוצה איירבאסים בגלל שהמכונאים צרפתים ? מה ?! הרעיון הוא הכשרת עובדים, אז מה אם מי שעושה את ההכשרה הוא צרפתי ? אז מה ? אני לא חובב צרפתים גדול אבל אני לא מבין מה כאן הבעיה ... לילה/בוקר טוב !

gonzila

New member
כל מה שאמרת לא אני רשמתי...

לא אני רשמתי בנוגע להכשרה, אני זה שסה"כ שאל את השאלה... ולא דברתי על המכונאים, דברתי בכלל על איפה שאייר-באס מיוצרים, בצרפת..., ומה לעשות אני לא רוצה לתת תעסוקה לצרפתים. מתן.

למעלה