אני יודע שיש הרבה תיאוריות פורמליות על המרחב/זמן אבל הייתי רוצה להיות לדעת מהי ההגדרה הפורמלית של הסיבתיות בכל העיניין? האם היא תכונה של המרחב כמו בתיאוריות שבהן הזמן הוא תכונה של המרחב (שמסתמכות על גיאומטריה לא קומוטטיבית)? מה הקשר של סיבתיות וזמן?
כ"הסיבה בכל מערכות מתרחשת לפני התוצאה". אני לא חושב שניתן להגיד על הסיבתיות יותר מזה (שים לב שהניסוח הוא חד צדדי. לא כל אירוע שמתרחש במערכת מסויימת לפני התוצאה נחשב כסיבה, אבל אני חושב שאם מאורע מתרחש בכל המערכות לפני התוצאה אז הוא נחשב סיבה- תקנו אותי אם אני טועה).
ויש בעיה עם הרבה מחקרים שמראים את מה שאמרת (בעצם- קורלציה) וטוענים שמדובר בסיבתיות. למשל, אור יום תמיד מופיע כחצי שעה לפני שהשמש זורחת, אבל בניגוד לאמונה שהייתה רווחת כי האור מאיר את השמש משנתה, לא מדובר בסיבה ותוצאה.
ואולי "ראיית השמש" ו"ראיית אור בבוקר" הם לא סיבה ותוצאה באמת? למה שהם כן יהיו?- האם לדעתך אור מהשמש לא יכול להגיע לפני שרואים דמות ממש של השמש? (תחשוב על העובדה שלאטמוספירה שלנו יש עובי, ואור יכול להיות מוחזר מהאטמוספירה בזוית מסויימת). בכל מקרה ההגדרה שלי לסיבתיות היא בעייתית כיוון שהיא לא מגדירה מהם "סיבה" ו"תוצאה", או להפך (שהיא מגדירה אותם כמקיימים את היחס הזה). למישהו יש רעיון איך פותרים את המעגליות הזו?