מהי העלייה התלולה ביותר בארץ(כביש)

מהי העלייה התלולה ביותר בארץ(כביש)

מי יודע מהי העלייה התלולה ביותר בארץ בכביש? או אולי הקשה ביותר. שמעתי ממישהו שישנה עלייה קשה מאוד בין חמת-גדר למבוא חמה? משהו היה שם?

Xטיל

New member
אכן עליה קשה ומפותלת

מע"צ לא יכולה לבנות כביש בזווית חדה מדי לכן תוכל למצוא במקומות רבים בארץ עליות קשות לא פחות כמו הכביש העולה לבית-אורן ואולי עוד כמה שאני לא חושב עליהם כרגע.

adi etkin

New member
בוא אלינו אלינו אלינו לים....

המלח ותתחיל לטפס לכיון ערד אחת מהעליות החביבות על ארובס 1

מה עם החרמון?

מה עם החרמון? את צובה ונס הרים עליתי כבר עשרות פעמים, אני מעוניין באתגרים חדשים. תודה על העצה בעיניין ים- המלח. אגב איך זה לרדת משם ?

Shlomi Jerome

New member
אם יש לך אומץ...

אם יש לך אומץ ו... רכב ליווי, נסה את ים המלח ירושלים ואו (יותר קשה) ואדי קלט - מעלה אפריים. עוד עליות קשות? בבקשה: נבי יושע - מנרה עולים 6 קמ לנבי יושע מכביש קרית שמונה טבריה, אחר כך פונים ימינה לעוד 6 קמ עד מנרה. כל העליות לצפת, מרא פינה, או מכיוון עכו. העלייה לפקיעין מכיוון כפר מרר (אני אולי טועה בשם אבל זה מכביש עכו כרמיאל לכיוון מעלות. העליות לרמה, אגב כולן קשות. הליה מצומת דגניה לכיוון פוריה והלאה לכיוון מגדיאל. העלייה לנצרת מכיוון עפולה. אבל עיקר החוכמה זה לא להגיע עם האוטו לתחילת העלייה, לעלות אותה ולחזור לאוטו, אתה צריך להגיע לעלייה עם כמה עשרות קילומטרים ברגליים. הייתי ממליץ לך על עליות כאן, אבל זה קצת רחוק. אני משוכנע ששמעת על ( col de bon homme ) וגם על ( ballon d'alsace ) מאוד מפורסמות בטור דה פרנס, 50 קמ מהבית שלי. שלמה ירום.

בשאנז-אליזה אני מסודר כי

יש לי אחות שגרה בפריס וגם קצת קרובי משפחה, השאלה אם אמסטרונג יתן לי מקום בפודיום. תודה על כל הרעיונות, מעולם לא רכבתי בצפון , רק במרכז ובהרי-יהודה וקצת בנגב.

תמיד להתחמם במישור זה טוב

בשביל העליות , ואכן גם אני דוגל בלהגיע כמה עשרות קילומטרים ברכיבה ואז לעלות. בכל מקרה אין לי אוטו כך שאני חייב לדגול...

xprt

New member
ואדי קלט-מעלה אפריים ??!?!

יש עלייה למעלה אפריים שהיא רחוקה 20 K (צפון) מואדי קלט... בכל מקרה לא זו ולא זו בטוחה ! רק עם שחפץ וליווי צמוד של צבא ! בני.

Shlomi Jerome

New member
יש עלייה והיא קשה מאוד

מכביש ירושלים יריחו יורדים שמאלה לואדי קלט ואז היא מתחילה, נגמרת בצומת המובילה לרמאללה שמאלה ויריחו ימינה. מאוד מאוד קשה. שלמה ירום

2 הק"מ הראשונים של צובה זה 10%

אני מאמין שעלית את העליות לצובה, שליד ירושלים. ב 2 הקילומטרים הראשונים מדדנו בדיוק רב 200 מ´ עלייה, דהיינו 10%. מכובד לכול הדעות.

fensterh

New member
עוד כמה שלא נזכרו פה

כפר ורדים ראמה למעלות זרעית גמלא (הוזכר בכללית הרמה) שד' הציונות בחיפה (מי אמר שהכל צריך להיות בשטחים פתוחים?)

בויקו, איך זה שהרצים הצפון-אפריקאים

איך זה שהרצים הצפון-אפריקאים כל-כך טובים, במיוחד המרוקאים. ובכול זאת אין אף רוכב גדול מהמדינות האלה,למרות הקשר הברור של סיבולת הלב-ריאה. מה שמו של המורה שלך?

למעלה