מהי השיטה שלכם להרגיש מאושרים?

alice1803

New member
תודה רבה ירוני
שבת שלום

alice1803

New member
מהי השיטה שלכם להרגיש מאושרים?

הרי זו החלטה שאנחנו אמורים לקחת על עצמינו באופן אוטומטי או הישרדותי, לא?

האם כל בני האדם אמורים לאהוב את עצמם מהרגע שהם נולדו, בשביל להצליח בעולם הזה?
האם אנחנו בעצם נולדים באמת נקיים ותמימים, ואמורים להתחיל חיים חדשים, או שיש משהו מהעבר (גלגול קודם) שמצליח לחלחל לתוך המציאות שנולדנו אליה?

האם בעצם אהבנו את עצמינו מההתחלה, והכל היה בסדר, אבל משהו השתבש בדרך, ואז החלה התדרדרות חסרת מעצורים, עד למצב של חוסר אהבה עצמית מוחלטת?

האם יש התאמה בין "איך שאנחנו רואים את עצמינו" שהיא המציאות שאנחנו חיים בתוכנו, לבין "איך שאנחנו מצטיירים כלפי חוץ"?

שאלות מוזרות בצהריי היום

MindfullEye

New member
יש כל מיני...

וזה לא שיטה להיות מאושר, אלא זה שיטה להגדיל את המקור של השמחה, הסיפוק, הנוחות, התענוג והכל ביחד מתחבר, לפעמים, לרגעים של אושר.
&nbsp
זה כול ללקנות בגדים, להשקיע בעבודה, לתכנן לטווח ארוך ולשמוח כשצעדים להשיג מטרות אלו מתגשמים ועוד ועוד.
&nbsp
לא חושב שיש מצב אידיאלי של אהבה או חוסר אהבה. הכל זה שילוב של גורמים. ההתאמה בין איך שאנחנו רואים את עצמנו לבחוץ, כדי לקרב את שני המצבים האלה - זו אחת המטרות של רבות משיטות הטיפול (למשל באסכולה ההומניסטית של הפסיכותרפיה).
&nbsp
לגבי גלגולים קודמים ושות', תמיד אהבתי לחשוב על הרעיונות האלה אבל הגעתי למסקנה שהם אינם רלוונטים לגלגול הנוכחי. הכל תלוי בנסיבות ובנו - ובשילוב בינהם. קשה לאדם נכה פיזי להיות מאושר אם הוא סובל מכאבים. ומצד שני גם לאדם שאינו נכה פיזי אבל סובל מדיכאון או הפרעת אישיות - יותר קשה להיות מאושר. אבל קשה לא אומר בלתי אפשרי. ככה זה.
&nbsp
שבוע טוב לכולם!

alice1803

New member
נכון!!! הכל אפשרי, גם להיות מאושרת בחלקי

אין לי עיניים גדולות, באמת, אף פעם לא חלמתי על בית גדול, להתחתן עם מישהו עשיר, ושיהיה לי רכוש רב, אני אדם נורא פשוט, וככה הם החיים שלי, אבל תמיד רציתי להרגיש מסופקת מבחינה נפשית ויצירתית, ואם משהו קורה שמערער את זה, אז אני נוטה להרוס הכל על הדרך, ולהתחיל שוב מההתחלה.
&nbsp
אם לא חושבים = הנאה ואושר ריגעי
אם חושבים יותר מידי = נכנסים עמוק מידי לשאלות שאין עליהן תשובות בעולם הגשמי.
תודה

yuval344

New member
כולם כתבו יפה, ואושר זה מילה יפה

מטרות קטנות ומספקות (לבנות לעצמך סרגל מאמצים בכל תחום) / התרוממות מהירה ממשברים (לא לשקוע בלמה, להמשיך להתאמן, אולי לשנות לאימון אחר)
זה כל התורה על רגל אחת בשבילי. ממליץ בחום.
&nbsp
שבוע מעוילה
https://www.youtube.com/watch?v=0I647GU3Jsc&list=RD0I647GU3Jsc&t=3

למעלה