מהי חרדה, בעצם?

מהי חרדה, בעצם?

האם חרדה היא פחד מוגזם מחושך, עד שאי - אפשר להרדם? האם חרדה היא פחד מוגזם משקט, עד כדי כך שאי - אפשר להרדם אם הטלוויזיה או המוסיקה לא דלוקים כשהבית כולו ישן? האם חרדה היא פחד מוגזם מרעש, עד שבקניונים או במקומות אחרים עם הרבה רעש קשה לנשום? האם חרדה היא פחד מוגזם מאנשים, עד שבמקומות הומים יש לי סחרחורת והראייה מטשטשת?

כן כן כן וכן

אני חושבת שכן! הקטע אם הקניונים או מקומות אחרים שיש הרבה אנשים ומרגישים לחצים בחזה קשי נשימה סחרחורות וגם הריאה כמו שאמרת גאמלי זה קורה או יותר נכון קרה ועברתי תזה ובודאות זה חרדה... הקטע של הלילה גם הוא חרדה אגב אם תנסה להיות במקומות אם הרבה אנשים ותרגיש סחרחורת או טישטוש ראיה נסה לשפשפ תעינים לשתות קצת מים קרים להירגע... ולראות אם זה נירגע... בכל אופן אם אתה מנסה להיפתר מהחרדה של המקומות אם ההרבה אנשים תעשה תזה בהדרגה... נגיד תלך לקניון תיכנס לחמש דקות לחנות ותצא... יום אחרי תכנס לעוד חמש דקות...ותצא עד שתרגיש שאתה יכול להיות 10 דקות...רבע שעה....ואם עברת תרבע שעה אתה מסוגל להרבה בהצלחה אם החרדות אם תתמודד איתם הם יעלמו כאילו לא היו...(בערך...) מוזמן להמשיכ לעדכן

החרדה היא... ../images/Emo107.gif

אני חושבת שהחרדה היא כל מה שכתבת, כי אם אלו הדברים שקשים לך ומפחידים אותך - זו החרדה בשבילך.
כתבת שני דברים על חרדה, שנראה לי שמשותפים להרבה מהחרדות שיש לאנשים: שהיא פחד מוגזם ממשהו, ושהיא מפריעה לתפקוד הרגיל. ככה שלמרות שיש הרבה חרדות שונות, לא סתם הן כולן נקראות חרדות - יש ביניהן הרבה דמיון. וזו גם הסיבה שהדרך להתמודד עם כל החרדות השונות היא בעצם מאוד דומה.
בגלל זה נראה לי שכל אחד כאן בפורום יכול להבין, לייעץ ולעזור, גם למישהו עם חרדה קצת שונה משלו

להתגבר על החרדה ../images/Emo106.gif

הדרך הכי טובה להתגבר על חרדה היא ללכת נגדה. כשאנחנו עושים משהו שמפחיד אותנו (כמו למשל ללכת לקניון, להיות בחדר שלנו בחושך, ללכת למקום הומה אדם...) קוראים לזה חשיפה. כדי לנצח את החרדה צריך להחשף שוב ושוב לדבר שמפחיד אותנו. את החשיפה אנחנו עושים בהדרגה: קודם עושים דברים שפחות מפחידים, וכשאלו כבר לא כל-כך קשים לנו, עוברים לדברים יותר מפחידים וכך הלאה. למשל: הולכים לקניון קטן לכמה דקות, כשזה כבר לא קשה הולכים ליותר זמן, אח"כ לקניון יותר גדול וכו'. אפשר לדרג את החרדות שלנו על סולם של מספרים מ-1 עד 10, כש-10 זה הדברים שהכי מפחידים אותנו. ואז להחשף בהדרגה לפי הדרגות בסולם החרדה. בדרך הזו, החרדה נעשית קטנה יותר ויותר, ואנחנו מצליחים להתגבר עליה
אפשר לפנות לטיפול, שבו הפסיכולוג יעבוד איתך על בניית תוכנית חשיפות, שתעזור לך להתגבר על החרדה

בידיוק מה שהפסיכלוגית שהייתה לי

אמרה היא אמרה לי לכי לקניון ל5 דקות ותצאי לכי ל10 ותצאי וכככה כל הזמן להגביר את הזמן שאת נמצאת בקניון לא עשיתי תזה ממש אבל היום הייתי בשני קניונים בעיר... ואניעדין חיה

למעלה