מהי יוגה פלסטיק?

ש איילת

New member
למען האמת,

התחלתי ללמוד פלסטיק יוגה (שאני עדיין לא יודעת כ"כ מה ההבדל בינה לבין האחרות..פשוט זה מה שהיה קרוב לבית) אז כמו ששאלתי בהתחלה רציתי לדעת מה מאפיין אותה ומבדיל אותה מהאחרות.. וכן אחרי כל שיעור- השרירים שלי תפוסים יומיים..אפשר להסביר את זה ע"י כך שכמה שנים טובות כלל לא עשיתי ספורט. בעבר הרחוק רקדתי המון שנים בלט קלאסי והייתי די גמישה. המורה ליוגה שמה לב לזה ובכל תרגיל היא אמורת שאני יכולה יותר ולפעמים כשמתקנת אותי בתרגילים..מותחת אותי מעבר למה שאני עושה.. אולי פעם בשבוע זה לא מספיק וצריך לתרגל יותר בשביל לפתח מחדש את הגמישות והסיבולת..?

לקשמי

New member
היי איילת

ובכן, אני לא יודעת מהי פלסטיק יוגה אבל כפי שאת מתארת את דרך הלימוד של המורה זה לא נשמע טוב. ביוגה יש עקרון חשוב מאוד של לא לעבור את גבול הכאב והמאמץ יוגה היא לא ספורט ולא תחרות וההתקדמות בתרגול צריכה להיות אך ורק בקצב שלך. המורה לא יכולה לקבוע בשבילך שאת יכולה יותר, כי רק את יודעת מה הגוף שלך מסוגל, המורה בטח שלא יודעת מה הגוף שלך מרגיש. אז מה שחשוב לזכור ביוגה זה כמובן לעבוד רק לפי קצב ההתקדמות שלך, להקשיב לגוף (שהוא המורה הכי טוב) ולאפשר לו רק את מה שהוא מסוגל אבל לא מעבר לזה. מהמורה את בהחלט יכולה לבקש שלא תמתח אותך ושלא תלחץ עלייך יותר מדי, או שאת יכולה פשוט להחליף מורה... בהצלחה!

יוגי בר

New member
תפסנות

היי איילת אז ככה: 1. תפסנות חליק זה מספיק. כל פעם שאני שומע מחדש על שרירים מתוחים ותפוסים בתרגול יוגה אני מקבל "קריזה". 2. אנטומיה כדי להבין את זה לעומק העניין למה שרירים נתפסים נדרשת הבנה אנטומית וקינסיולוגית לא מרובה. אלא מה? צריך להתחיל להתעמק בזה. אחרת הגוף ניזוק. ואיו שום סיבה שבעולם שתצדיק את זה. 3. יוגה שגוייה בתרגול יוגה שגוי שמאפשר שרירים תפוסים זה ממש על הפנים. כי פה מתחיל להווצר נזק רציני. ואסור שזה יקרה. נקודה. 4. גמישות וסיבולת שוב נקודת ההתייחסות הנכונה הינה אחרת לחלוטין. ברגע שתשיגי גמישות מנטלית תהייה לך גמישות גופנית. וסיבולת לכאב? מה זה פה. יוגה ותסלחי לי על המשפט- יוגה- מה לעשות- זה לא האגף לסאדו מאזו. 5. עצה השארתי לך מסר אישי בתיבת המסרים. אנא קראי וצרי קשר. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה