מהי ישראליות ?

מהי ישראליות ?

חברות פורום יקרות, שאלה לי אלכן: מהי אדריכלות ישראלית בעינייכם ? האם ישנו דבר כזה עיצוב ישראלי או סגנון ישראלי ? אשמח מאוד לקרוא את התגובות שלכן. יום טוב, אפרת

וואו "התקלת" אותי- לא ממש יודעת אם יש תשובה

אני לא יודעת אם יש ממש סגנון "ישראלי" כי כאנשים שרואים עולם "כפר גלובלי" אחד, יש המון הזנה מחו"ל. אנשים רוצים כמו שם... כשקונים ריהוט באיקאה ומעצבים כמו בג'ורנלים...אני לא בטוחה שיש משהו ממש ישראלי. אולי יותר התחשבות באקלים- מבחינת חומרים, מבחינת הכנסת אור הביתה- אנחנו רוצים בתים מוארים, חלונות גדולים, אולי חלונות כהים. חומרים חסכוניים יותר ו"ירוקים" יותר. האם יש על זה באמת תשובה? רוב הבנייה שאני אישית מכירה היא בניית קבלן ואז יש "שטנץ" אחיד שכך מכתיבים לנו.

מהי ישראליות ומהו עיצוב ישראלי

מיכל יקירה, העלתי שאלה זו כאן בפורום וגם בעוד פורומים ואתרי רשת חברתית. קיבלתי המון תשובות, והן שונות זו מזו. חלקן באות ממקום מאוד רגשי - טעם אישי, וחלקן באות ממקום מקצועי ורציונלי. עולה כי להיות ישראלי הנו לחיות בכור היתוך - פיוג'ן. ומכאן גם העיצוב והאדריכלות הנה סוג של פיוג'ן - עיצוב אקלקטי (לקטני) המחבר בין ישן לחדש, סגנון כפרי ועיצוב מודרני. טעם אישי וצו האופנה. איקאה עם רהיטים שעברו בירושה מבית סבתא. כשעולה גם נושא שילוב המבנה ועיצובו עם הסביבה מטבעית לו, הכנסה במבנה חומרים המזוהים עם ישראל. לגבי הבניה, ללא ספק בית כפרי או סגנון ירושלמי מזוהים בעיניי הרוב כ'ישראלי'. לדעתי, הבניה הקבלנית, למרות היותה "שטענץ", כן מנסה לייצר שפה מקומית של קוביות מודרניות, קו נקי, בהירות צורנית ואפילו פשטות צורנית. משהו מאוד ישיר, חד וברור, שזה מאוד אנחנו. אפרת מאירי

תודה אפרת. מעניין מאד כי לא ממש חשבתי על זה

קודם. תודה

למעלה