מהי מוסיקה חסידית

asaf2000

New member
מהי מוסיקה חסידית../images/Emo35.gif

ותקנו אותי אם אני טועה. עד כמה שידוע לי את תנועת החסידות ייסד הבעל שם טוב לפני יותר מ250 שנה, וכל המושג של מוסיקה חסידית הגיע מהחסידות, אי לכך מוסיקה חסידית היא מוסיקה ששרים אותה חסידים בחצרות חסידים כחלק מעבודת ה'. עכשיו, האם להקת החבר'ה זה מוסיקה חסידית? האם מ.ב.ד או יידל עושים מוסיקה חסידית? אולי צריך להחליף את השם של הז'אנר הזה ל'מוזיקה יהודית' או כמו שמקובל בעולם 'מוזיקה דתית'?

אסף...

החלטתי להוציא דיסק ברוחו של הבעל שם טוב, יעץ לי איזה מלחינים לקחת? ואיזה מעבדים לקחת? ואיזה כלים לקחת לתזמורת? והאם יהיה מותר לי להפיץ בגל פז? או רק בגל סטאר? אשמח אם תענה לי בכל מקרה הכמות תהיה מאוד מאוד מצומצמת מהדיסק וכל הקודם זוכה.

אם כך...

אז אני מכריז בזאת שנגמרו כל העותקים, מכיוון שחברת ההפצה לא יכלה לעמוד בעומס, אנו מודים לאלפי הרוכשים שרכשו את הדיסק.

שיSY

New member
חחחחחח,

עכשיו אני יכול ללכת לישון כשהחיוך על פני...

הנה המרשם

לחנים, תיקח את שירי תלמידי הבעש"ט, כגון קצת ניגוני חב"ד, וכהנה וכהנה, עיבודים קוליים, תקליט קולות קולות מבתי כנסת חסידיים בשעת התפילה או הטיש, נגנים, האדמו"ר מזוטשקא, כינור, האדמו"ר מקרלין סטולין, פסנתר, ואם אתה יודע על עוד אדמורי"ם שמנגנים על כלים כלשהם, הינך מתכבד להוסיפם לרשימה, עיבודים, האדמו"ר מפרמישלאן, או האדמו"ר מפיטסבורג ואם דוקא תרצה אז גם האדמו"ר ממודזיץ, הפצה בליל שישי בכותל המערבי, הכל כמובן בהומור, מי שרוצה לשכלל את הרעיון מוזמן.

מהי מוסיקה חסידית ?

זה ויכוח שלא יסתיים לעולם. אני מציע לשנות את שם הפורום לפורום מוסיקה יהודית. אבל אז יבואו כל הזמרים והזמרות היהודים ויזעקו "גם אנחנו שרים מוסיקה יהודית". והם צודקים ! אז מה עושים ? מפסיקים להתווכח ומחליטים שכל השירים שמילותיהם לקוחות ממקורותינו הקדושים נכללים בקטגוריה הזאת. אבל הרי יהודים לא יכולים שלא להתווכח... אז מה עושים עכשיו ? ממשיכים להתווכח עד סוף הדורות. מהי מוסיקה חסידית ? אז אולי נשנה את שם הפורום ל"מוסיקה מסורתית". שהרי כיום כמעט כל הזמרים שרים גם שירים שמילותיהם לא מהמקורות הקדושים אבל התוכן מתאים. נו, מה אומרים חכמי הפורום ?

לפי דעתי משאירים את זה כמו שזה

ההגדרה תהיה מוזיקה חסידית, למרות שאין קשר ממשי לחסידות. כל הזמרים ששרים "ברוח היהדות" ישייכו את עצמם לקטגוריה זאת. למרות שהם לא חסידים. לא ראיתי שהפריע למישהו ששמו את שמו ואת השירים שלו בחוברות החסידיות של הגיטרה. למרות שרובם לא חסידים.

אתה בהחלט צודק בנקודה הזאת

ואולם יש כאן כמה משתתפים שזה לא כל כך מוצא חן בעיניהם או באוזניהם וטוענים שכל מה שלא מהחסידויות ממש זה לא נקרא "חסידי". בעיני ובאוזני כל שיר ברוח היהדות מתאים להגדרה הזאת.

asaf2000

New member
אם כך אז

בעיני גם מוזיקה של זמרים חילונים נקרא "חסידי" וגם בטהובן זה "חסידי" וגם מטליקה זה "חסידי"....אם כל אחד קובע לעצמו אז למה לא.

אסף אני ממש לא מבין אותך

עכשיו ממש הגזמת לעניות דעתי. מה שאני מתכוון זה שעדי רן שר שירים שמוגדרים כחסידיים. וכשצביקה פיק שר "שמע ישראל" אז הוא שר שיר חסידי. אתה לא רוצה לקרוא לזה חסידי? בסדר. תקרא לזה מסורתי. OK ? כבר סיפרתי כשהפורום נפתח על ראיון ששמעתי עם המלחין ר' ראובן סירוטקין שלדעתי הוא מגדולי המלחינים החסידיים ושאל אותו המראיין "מהו שיר חסידי" והשיב ר' ראובן "שיר שחסידים שרים". ושמעתי חסידים שרים גם שירים של כל מיני זמרים שאינם חסידיים. אז זה נקרא חסידי או לא? בעיני זה חסידי. אני מוכן להתפשר ולקרוא לזה מסורתי. בסדר? ואם אתה כל כך מתנגד ששירים שלא מחסידויות אין מקומם בפורום הזה אז אפשר כבר כעת לסגור את הפורום. זה מה שאתה רוצה ?

זמר אחד

New member
לא צריך להגזים

מטאליש זה קצת חסידי, אבל מטליקה? נו, ברצינות. תראה, הבנתי את חוש ההומור שלך אבל הבנתי גם שאתה בעל תשובה. אומרים שבמקום של בעלי תשובה גם צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד, אך תרשה לי להגיד לך שאתה קצת מתקשה להבין את הכוונה למה קוראים כיום מוסיקה חסידית. לא מתכוונים רק למוסיקה מחצרות חסידים אלא לכל מוסיקה שמלווה פסוקים מהמקורות היהודיים.

כתבתי "ברוח היהדות"

אם מטליקה, אביב גפן, ויהודה פוליקר נראים לך שרים ברוח היהדות, זאת בעיה, אתה לא חושב? :)

שלום אסף

לאף אחד אין בעלות על החסידות, וכי מלחין שנולד בפיטסבורג שונה ממלחין שנולד ליטאי ? האם בזה שהוא נולד בבית חסידי והוא מלחין בגלל זה כל היצירות שלו יהיו חסידיות ? מוזיקה חסידית בא לומר שזה סוג מסויים של מוזיקה. אבל אתה צודק היה יותר נכון לקרוא לזה מוזיקה יהודית, אבל זה הסלנג ! כלומר זה סלנג ולא יותר מכך.

למעלה