מהי מחלת ה MYASTHENIA

• פותח הנושא o33
  • פורסם בתאריך

o33

New member
מהי מחלת ה MYASTHENIA

שלום, הייתי רוצה לקבל הסבר אם אפשר מהי המחלה. מה ההשלכות שלה, מה הטיפול ודרכי האבחון. וגם הסבר לגבי הבדיקה ששלחו אותי אליה. TENSILON TEST, איך בודקים, איך יודעים א יש לי את המחלה או שלא. תודה רבה רבה

תגובה

מיאסטניה גרביס הינה חלה אוטואימונית. כלומר : ערכת החיסון תוקפת את הגוף. במחלה זו נוצרים נוגדנים שפוגעים בממברנת תאי השרירים בעיקר במולקולה מאד ספציפית שהינה קולטן לחומר אצטיל כולין שמופרש מהעצבים המוטורים אל השרירים ובפעולתו "נותן" פקודת התכווצות לשריר. כתוצאה מכך שנוצרים הנוגדנים הבלתי רצויים הללו, יכולת תגובת השרירים ל"פקודת" העצב קטנה. דבר זה מביא לחולשת שרירים. בעיקר צניחת עפעפיים ויתכנו גם פגיעות בשרירים נוספים כמו של גלגלי העיניים, הדיבור , בליעה והגפיים. כיום יודעים לטפל במחלה ואין סיבה שתהיה מגבלה משמעותית עם הטיפול. איבחון המחלה נעשה ע"י בדיקת הנוגדנים האמורים בדם , בדיקת EMG ובדיקת טנסיליון - במסגרתה מוזרקת לדם (דרך הוריד) תרופה בשם טנסילון שאמורה לשפר את תלונות החולה בטווח זמן קצר. אם חל שיפור הרי שתוצאת הבדיקה תומכת באפשרות של מיאסטניה גרביס.

o33

New member
האם למחלה יש תרופה?

קודם כל תודה על התגובה וההסבר. ועוד שאלה, האם למחלה יש תרופה? ואם כן האם לאחר נטילת התרוםה אוכל לחזור לתפקד כבעבר? הבעיה אצלי היא בראיה. בריחת עיין וכפל ראיה. האם לאחר הטיפול הכל יחזור לקדמותו או שיהיה עלי להימנע משימוש ממושך במחשב, או כל אותם דברים שכיום גורמים לעייפות והחמרה. תודה על תגובתך

o33

New member
עוד שאלה

האם התרופה היא תרופה שצריך לקחת אותה כל החיים, או שהטיפול ממגר את המחלה לחלוטין. והאם יש מגבלות בכל זאת אחרי הטיפול. שוב תודה

למעלה