מהי מטרת הבלוג?

מהי מטרת הבלוג?

בעקבות דיון שהתפתח לגבולות שונים, ישענר זאף העלאה על גבי הפורום שאלה מעניינת ומאוד חשובה - מהי מטרת הבלוג שלכם עבורכם, והאם הוא משרת מטרה זו?, וכן - האם לדעתכם לכל הבלוגים מטרה אחת (אפילו בסיסית) משותפת? בשביל מה אתם צריכים או רוצים לכתוב בלוג? ניסיתי לחשוב טיפה על העניין ולא מצאתי תשובה מדוייקת שיכולה להכליל את כולם (כל הבלוגים ביחד) - האם בסך הכל, מדובר בשיתוף אישי מול אנשים שונים, או פשוט במה בה יש לך אפשרות לומר את דעתך ומחשבותיך מול רבים? מה אתם חושבים?

אני כותב בשביל שיקראו

כרגע אני פשוט רוצה לעשות את הרעיון שלי לבלוג למציאות, וזאת הסיבה שאני עושה את זה.

misterG

New member
כי חברים וירטואליים זה כיף

כי זה כיף להוציא דברים, אנשים מגיבים, אני מגיב להם, דברים שאני לא יכול לבוא לבנאדם מהחיים ולומר לו "שמע כך וכך..". יש גם את הקטע הזה, שבבלוגיספירה אנשים מוכנים לדבר ביותר פתיחות על רגשות מאשר בחיים. זה מספק מקום אמיתי לברוח אליו.

../images/Emo168.gif../images/Emo212.gifהבלוג שלי..

הבלוג שלי הוא בעיקר בשביל לכתוב את כל מה שעובר שעלי וקורה לי ולהתייעץ עם הקוראים, שאותם אני לרוב לא מכיר וזה יותר קל לשתף אנשים שאתה לא מכיר. וגם זה כיף לכתוב כל מה מה שאתה מרגיש, זה כזה פורק להוציא את הכל ולא לשמור בפנים. וגם לפעמים סתם משעמם לי או שאני רוצה להראות לאנשים משו נחמד או לכתוב על איזה נושא שמעניין אותי ואין לי כל כך איפה אז בבלוג זה הכי טוב.

chiff4

New member
תשובה

כי לפעמים משעמם אז זה קצת מעביר את הזמן למרות שזה כולה 2 דקות לכתוב פוסט לבלוג... עשיתי בלוג גם כדי שיהיה לי יומן שאני אכתוב בו חוויות שעברו עליי או דברים מיוחדים שעשיתי, להעלות עמדה לאינטרנט ולחשוף אותה בפני גולשים אחרים שאולי יסכימו איתה, וגם סתם לתת לאנשים לקרוא מה אני עושה אם זה מעניין אותם.

מטרת הבלוג שלי

המטרה שלי בבלוג היא יצירת במה אישית בה אוכל לכתוב באופן חופשי את הדעות שלי ולהוציא כעסים מסויימים. עד לפני פתיחת הבלוג הייתי מדבר עם חברים בנושאים שונים שהיה לי מה להגיד עליהם - מרגע פתיחת הבלוג הרשומות שלי הן בעצם משקפות את מה שאני חושב ואת הדעות שלי, וכמובן את מה שיש לי להגיד בנושאים עליהם אני כותב (תרבות דיגיטלית, אינטרנט בעיקר). לדעתי, הבלוג שלי כן משרת מטרות אלו - אני כותב באופן יחסית פעיל, אני נהנה מהכתיבה, זה עוזר לי ועל הדרך אני מרחיב את הידע שלי בנושאים מסויימים. אני חושב שהמכנה המשותף לכל הבלוגים הוא שיתוף דעות ומחשבות בין אנשים שונים, לפחות לרוב זה כך.

מה המטרה? מי יודע...

איך אמר אלברט איינשטיין "שכלול האמצעים ובלבול המטרות - זה הסיפור של תקופתנו"... כמובן יש הרבה סוגי בלוגרים, והרבה סוגי בלוגים. ובסך הכל לדעתי בלוג זה דבר מאד לא מוגדר וחסר מטרה. לא שזה דבר רע.... זה נותן חופש לאנשים להדגיר בעצמם את מטרת הבלוג שלהם. כמו שאמר פעם מישהו חכם "רק כשהתהלכתי ללא תכלית בכלל הגעתי לאנשהו". ז'תומרת יש ערך רב לבלבול ולחוסר התכליתיות... ובכל זאת, צריך גם תכליתיות... "סדר חייב להיות". מה יכול להיות הסדר? לדעתי האתר שמתחיל לעשות סדר בבלגן הזה הוא מייספייס. שם המיקוד הוא לא בכתיבה, אבל יש גם אפשרות לכתוב בלוג. שם המיקוד הוא באנשים. באינטראקציה וביצירת הקשרים. ואני חושב בסופו של דבר שזוהי המטרה של האינטרנט אצל רוב האנשים... לבוא ולפגוש אנשים. והבלוגים או הדפים האישיים אצל מייספייס, הם מעין "הפנים הוירטואליות" של הבן אדם. עם הזמן אני חוזה שהכלים ילכו וישתכללו, ויהיה יותר חופש לגולשים לשלוט בהצגת הפנים הוירטואליות שלהם. ויהיה יותר לגיטימציה להכניס תמונות ווידאו אישיות לבלוג. (דרך אגב, זה עוד רעיון לדיון בפורום: תמונות בבלוגים - למה זה לא קורה כל כך) בסופו של דבר, זה יהיה גן עדן של מפגשים חברתיים. אני בכלל מעריך שאנשים כמעט ולא יחפשו בני ובנות זוג בשום מקום אחר פרט לבלוגים האלה... לסיכום: עכשיו הבלוגים חסרי מטרה, וזה נחמד. עם השנים, אני מעריך שנראה יותר ויותר את הבלוגים כ"פנים הוירטואליות" של בן אדם, והמטרה - יצירת קשרים עם אנשים...

למייספייס ודומיו קוראים היום..

"רשתות חברתיות", או בלשון טכנית: Web 2.0 . יותר ויותר אנשים נחשפים ומשתפים, אך זהו דיון שלם שלא נוגע לפורום שלנו, שכן אנו עוסקים רק בבלוגים, חלק דיי רחב וגדול ברשתות החברתיות האלו. "כמובן יש הרבה סוגי בלוגרים, והרבה סוגי בלוגים. ובסך הכל לדעתי בלוג זה דבר מאד לא מוגדר וחסר מטרה. לא שזה דבר רע.... זה נותן חופש לאנשים להדגיר בעצמם את מטרת הבלוג שלהם.",
אהבתי את ההגדרה הזו. אם דיברנו על סדר והמון סוגי בלוגים, אם מישהו כאן עשה סדר, זהו לא מייספייס לדעתי, שעוסק בהמון דברים מעבר, אלא אינדקס הבלוגים, שכן זוהי מטרתו הראשונית. כיום הבלוגים נתפסים לא רק כיומנים אישיים-אישיים, אלא גם כבמה לפרסום דברים מסויימים - כלומר לא בהכרח דברים ונושאים אישיים. ועל כן, אני חולק עליך בעניין של "פנים הוירטואליות" של בן האדם, משום שלא תמיד ניתן לדעת הכל על הבן אדם וליצור לו דמות רק מהבלוג שלו. אני חושב שיש מטרה בסיסית מאוד לבלוגים שמתחילה בשיתוף מסויים וברמה מסויימת, אך עדיין לא הצלחתי למצוא הגדרה מדוייקת לעניין. קיבלתי את הרעיון שלך לגבי תמונות בבלוגים - אם אני מבין נכון אתה מדבר על תמונות של כותבי הבלוג, ועל זה בהחלט ניתן לפתוח דיון - אתה מוזמן

אני חושב שמטרת הבלוג שלי

היא מאוד גלויה לכלל. להמליץ על בלוגים ולתת במה לכמה שאני יכול. להוות מעין "מגזין בלוגים" כאן בתפוז ולהפוך את המקום הזה לכמה שיותר אינטראקטיבי בגבולות יכולותיי. הוא בהחלט משרת את המטרה ואני מאוד מרוצה מהתנהלותו.

2 Mיכל

New member
ממ..../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

- לחשוב על דברים יותר לעומק ולנתח אותם. להראות שני צדדים ולבדוק מה אחרים חושבים. - לפרוק רגשות/מחשבות. - לכתוב דברים שאתה לא יכול/רוצה להגיד לאחרים בפנים ולחיות עם הספק - להשאיר לצד השני את האפשרות לא להגיב ולהתנהג כאילו הוא לא קרא אבל לשנות את ההתנהגות לעתיד. - להשאיר זיכרון מתקופות שונות בחיים. - לראות שאחרים עברו את מה שאתה חווה ושאיכפת להם, אפילו אם זה לא באמת. נראה לי שהבלוג שלי עונה על כל הקריטריונים... אני כותבת בו כמעט כל מה שאני רוצה. יש דברים שאני מצנזרת, אבל אם הוא היה אישי באמת לא הייתי יכולה להעביר לחברות מסרים שונים ומשונים.

xxgatxx

New member
בלוג זה באינטרנט-רשת

זה דבר שכולם רואים, או יכולים לראות. גם כן מבין האנשים של "אני לא רוצה שיתייחסו לבלוג". תשמרי בקובץ וורד אם ככה. בשביל מה בלוג? את כן רוצה שאנשים יראו וזהו.

2 Mיכל

New member
לא הבנת למה התכוונתי../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

אני אסביר לך באמצעות דוגמא. פעם ממש כעסתי על חברה שלי אבל לא רציתי להתחיל לריב איתה. כתבתי בבלוג שלי פוסט על מה אני חושבת ולמה. ידעתי שלפעמים היא קוראת אצלי ולפעמים לא. ככה יוצא שאם היא קוראת, היא יכולה להגיב ולפתוח את הנושא לדיון בינינו (=להשלים או לריב) והיא יכולה לא להגיב וככה אני אחשוב שהיא כנראה לא קראה את זה. ככה אני משאירה את כל הנושא בסימן שאלה, אם להתעלם ולעבור הלאה או לפתור הכל. הבנת? חוץ מזה, אני בטוחה שגם כשאת כותבת יש דברים שלא היית רוצה שאנשים מסויימים יקראו.

noyy

New member
../images/Emo28.gifאין לו מטרה עילאית כ"כ...

סה"כ אני כותבת במטרה לשתף, לעצמי. בשביל תחושת הסיפוק האישית שלי. לא יודעת מה לגבי אחרים

TheWhiteTigris

New member
פשוט

"לשפוך" את כל המחשבות שלי. יומן אישי אףפעם לא עשיתי אבל הינה הזדמנות למשהו בסגנון יומן - עם פידבקים חיוביים ושליליים.

Purple Mushroom

New member
המטרה שלי .

להעלות את היומן האישי שלי על גבי הרשת . ולשתף אנשים באהבת הכתיבה שלי . לחשוף את היומן האישי שלי מעל גבי האתר תפוז .

בהתחלה כתבתי

כי זה החליף לי את היומן הסודי של פעם. עכשיו אני בבירור מודה שאני כותבת כשאני יודעת שאנשים יקראו. למה אני צריכה את זה? אני גם פורקת את אשר על ליבי, וגם נותנת ביטוי לכתיבה שלי.אני שמחה שיש לי קוראים קבועים שמתעניינים בחיי ומגיבים.

מטרת הבלוג שלי היא

לתת ביטוי לכל מיני שטויות שבא לי לפלוט ואין לי על מי.. חחחח וגם להכיר חברים וירטואלים, זה כיף... והופתעתי לגלות שיש אנשים ממש כיפיים בבלוגיה...

B o r a t

New member
דעתי האישית

תראה... פעם היינו משחקים בחוץ עד שיורד הלילה וההורים לוחצים שנעלה. ואז הגיח המחשב לעולמנו. וכשחשבנו שלא יכול להיות טוב יותר, גילינו את האינטרנט. התחלנו עם הצ'אטים והאנשים. ואז גילינו שאפשר לדבר בצ'אט עם אנשים שאנחנו מכירים מהבית ספר וכו'.. בקיצור ולסיכום, הפעם זו עונת הבלוגים. 'אפנת' הבלוגים. זו דעתי!

A Radcliffe

New member
ממ...=\\../images/Emo129.gif

המטרה של הבלוג שלי היא...... לאדעת........ אני חושבת שאני כותבת בלוג כדי לא לשמור דברים בפנים, כי יש לי הרבה דברים שלא יוצאים החוצה. וגם עכשיו זה קשה כי חברים שלי קוראים שם, אז עדיין יש דברים שאי אפשר להגיד. וויזלי:)

אני אישית

כותב בשביל שאנשים יקראו. תגובה אחת חיובית היא דבר שמאוד מחמם את הלב, ואין דבר יותר כיף מאשר לדעת שמישהו קורא את היצירות שלך, ועוד נהנה מהן.

למעלה