מהי משמעות אי דיווח על סוכרת לחברת הביטוח?

sweetguy1

New member

מקווה שהגעתי למקום הנכון: יש לי שאלה חשובה - מה קורה במצב שבו חולה סוכרת מסוג 1 או סוג 2 אינו מדווח לחברת הביטוח (של הרכב) על המחלה וחס ושלום קורת תאונה. האם חברת הביטוח יכולה להתחמק מתשלום בתירוץ שלא דווח לה על מחלת הסוכרת? תודה מראש

שלום רב, האם אתה מתכוון לאי דיווח טרום תאונה או לאחר תאונה. אולי אתה מתכוון לאי דיווח למשרד הרישוי? נא הבהר השאלה בברכה,

sweetguy1

New member
הכוונה היא..

לאי דיווח למשרד הרישוי וחברת הביטוח על עצם היותי חולה סוכרת, טרום תאונה. זו שאלה שמעניינת סוכרתיים רבים, הן חולי סוכרת 1 (סוכרת נעורים) והן חולי סוכרת 2 (סוכרת מבוגרים). השאלה שלי בעצם היא: אם חליתי בסוכרת, ולא דיווחתי על כך למשרד הרישוי\משרד התחבורה ולחברת הביטוח של הרכב. האם במקרה של תאונה, חברת הביטוח יכולה להתנער מתשלום בתירוץ שלא דווח לה על הסוכרת? תודה על הסבלנות.

הכוונה היא..

שלום רב, על פי חוק, כל אדם מחוייב לדווח על שינוי במצב ברירותו למשרד הרישוי. אין חובה של דיווח מצב בריאות לביטוח חובה או מקיף. בפועל, המצב הוא שונה וכמעט קבוע אנשים לא מדווחים למשרד הבריאות, והתוצאה היא, שחברת הביטוח בפועל לא מעלה טענות כאלה בבואה להחליט אם היא מפצה או לא. בברכה,

brcd

New member
הכוונה היא

חברת הביטוח לא יכולה להעלות טענות בעניין אי דיווח למשרד התחבורה.

brcd

New member
דיווח לחברת הביטוח

אם כוונתך לביטוח החובה - אין משמעות לאי דיווח. למעשה, אם תדווח לא בטוח שידעו מה לעשות עם זה. אם כוונתך לביטוח המקיף - בדרך כלל אינך נשאל על כך (מחוסר רלבנטיות) ומה שלא שואלים לא צריך לומר.

sweetguy1

New member
אני מחפש לשמוע תשובה מקצועית

כדי לדעת אם אני לא מדווח על הסוכרת למשרד הרישוי\תחבורה, ביטוח חובה\מקיף. וקורת לי חס ושלום תאונה, האם אני מסתכן במשהו או יכול להפסיד משהו? כמו לדוגמא - השתתפות חברת הביטוח בפיצויים לנזקים בתאונה. אני מקווה שעכשיו זה השאלה שלי תהיה מובנת יותר.

למעלה