מהי סיפרית mnt/ ?

• פותח הנושא et28
  • פורסם בתאריך

et28

New member
מהי סיפרית mnt/ ?

כחלק מהלימודים שלי המרצה ביקש שנחקור בלמידה עצמית מהם סיפריות הלינוקס (כמו etc/ /bin וכו). הסיפריה היחידה שלא הצלחתי להבין מהי היא mnt/.

לפי גוגל היא "מיודעת לעדינה זמנית של מערכת קבצים המיעדת לשימוש משתמש ה-root". מה זאת אומרת עגינה זמנית? מתי אני או המערכת נשתמש בסיפריה הזו?
ובכלל, מה ההבדל בינה לבין סיפריית ה- media/ ? אם ספריית המדיה מיודעת להתקנים נתיקים כמו USB, שגם אז אני עושה "עגינה", אז מה ההבדל ביניהן?

Expect

New member
תשובה

ספריית /mnt מיועדת כמו שקראת, לעגינה של מערכות קבצים, התקנים וכדומה.
הסיבה שמשתמשים בסיפרייה הזו ספציפית לעגינה, בגדול, כי זה הסטנדרט. זה עוזר לשמור על סדר בעץ קבצים. בגדול, אתה יכול לעגון איפה שתרצה (אתה יכול לעגן דברים גם תחת /usr אם ממש תרצה) אבל זה שובר את הסטנדרט. טכנית, זה יעבוד בדיוק כמו עגינה ל /mnt. במידה וההגדרות נכונות.

עגינה ל /media בעיקר מתבצעת בצורה אוטומטית כאשר אתה מכניס דיסק (CD) או התקן חיצוני אחר כמו הרד דיסק חיצוני. מערכות מודרניות לרוב ייעגנו את ההתקן בצורה אוטומטית שם.

השימוש שיש ל /mnt בעולם האמיתי זה לא רק לעגן התקנים, אלא גם שיתופים כמו SMB ו NFS.

שורה תחתונה, אתה יכול לעגן מערכות קבצים והתקנים באיזה תיקייה שתרצה במערכת, אך רצוי להיצמד לסטנדרט.

למעלה